Виена тема 16

• 26 031
  • 505
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много благодаря!
И последно: може ли да ползвам карта Револют директно в Градския транспорт, не да купувам билети, а както тук?
Не, коментирано е няколко поста по-нагоре на тази страница.

# 61
Подскок-скок, във Виена няма безконтактно плащане при качване. В този линк са описани вариантите - https://www.wien.info/en/travel-info/transport/tickets-361360. Аз лично ползвам приложението, много е удобно.
Тридневната карта струва 17.10 евро и важи за всички превозни средства на ГТ.
Благодаря и се извинявам, че питам, но чак сега го видях, уж четях много внимателно...

# 62
  • Поморие
Здравейте! Обмислям пътуване до Виена. Бихте ли препоръчали район в който да гледам за апартамент. Ще пътуваме 2 възрастни с 2 деца.

# 63
Ландщрасе- на пешеходно разстояние от центъра, доста избор на апартаменти, много приятен за разходка. Всеки път отсядаме там. От Митте е директната връзка за летището.

# 64
Здравейте Simple Smile Нахълтвам в темата, тъй като ни предстои първо посещение във Виена. Групата ни е голяма - 20 жени, осмомартенско приключение ще е Simple Smile
Почти сме готови с организацията, но искам да попитам нещичко..Ще отидем до Пратера и задължително ще се качим на виенското колело. Та, въпросът ми е, необходимо ли е да купуваме билети за него предварително, за да избегнем опашките или в този период е спокойно? И ако да, през Get your guide ли е добре да го направя или може да ми препоръчате друг сайт?
Благодаря предварително Simple Smile

# 65
Здравейте! Обмислям пътуване до Виена. Бихте ли препоръчали район в който да гледам за апартамент. Ще пътуваме 2 възрастни с 2 деца.
Ние бяхме тук- сграда с апартаменти. Всеки апартамент има кухненски бокс, обзавеждането е съвременно, с подово отопление. От едната страна на улицата има Шпар, от другата Била. С подземен паркинг, което за нас беше от водеща важност. Трамвайна спирка на 100 метра. Рецепция от 8 до 22ч.
https://www.booking.com/hotel/at/parks-73-the-townhouse.bg.html? … _availability_msg

# 66
  • София
Gerit0, по принцип няма опашки, а в този сезон на 100% няма да се наложи да изчаквате. Smile

# 67
Gerit0, по принцип няма опашки, а в този сезон на 100% няма да се наложи да изчаквате. Smile
Благодаря Simple Smile На място ще купуваме, значи Simple Smile
През сайта на Шонбрун направих резервация за билети. Получих на мейла самата резервация с баркод и указания, как да стигнем до бюрото, където да платим и да вземем билетите (на излизане от метрото, в дясно Wink ). Дали съм разбрала правилно?
Притеснено ми е, защото сме 20 човека и ако нещо се обърка, ще се загуби време.

# 68
  • Варна
Благодаря Simple Smile На място ще купуваме, значи Simple Smile
През сайта на Шонбрун направих резервация за билети. Получих на мейла самата резервация с баркод и указания, как да стигнем до бюрото, където да платим и да вземем билетите (на излизане от метрото, в дясно Wink ). Дали съм разбрала правилно?
Притеснено ми е, защото сме 20 човека и ако нещо се обърка, ще се загуби време.
От метрото в дясно и вървите покрай паркинг за автобуси, стигате кръгово и двореца е от ляво. Влизате през металния портал/ врати и в ляво се влиза за билети. Има информация, сувенири (има също в края на разходката в двореца), автомати за билети и каси, които са най-вътре. След това отивате навътре към двореца, може да си оставите багаж на гардероб и следвате табелите. Вземате си аудиогайд и се наслаждавате на красотите. Също следите върволицата от туристи Simple Smile

# 69
Здравейте, предстои ми резервация на апартамент, но още се колебая. Този район добър ли е за семейство с дете на 5г. - Maria-Theresien-Straße 1a, 09.Алзергрунд?
Интересува ме да е близо до забележителностите в центъра

# 70
  • София
Топ локация е това, сред възможно най-добрите. Близо сте до забележителностите в центъра.

# 71
  • Поморие
За деца на 7 години какви карти за градски транспорт трябва да взема? Все още не са ученици.

# 72
За деца на 7 години какви карти за градски транспорт трябва да взема? Все още не са ученици.

https://www.nasamnatam.com/grad/Viena-transport.html

Децата до 6-годишна възраст пътуват безплатно, а децата до 15-годишна възраст се возят безплатно в градския транспорт в неделя и по време на празници, но е задължително да се покаже документ за самоличност.

Вижте дали пътуването Ви съвпада с техни ваканции и празници.

# 73
  • Поморие
Във Виена ще сме 5 дни и точно тогава няма ваканции, ще се радвам ако някои сподели опит как пътуват децата над 6 години. Не откривам информация. Момичетата навършиха 7 години януари месец, на есен ще са ученички.

# 74
  • СОФИЯ
Купува се карта като за възрастен.

Общи условия

Активация на акаунт