Астрология - 26 тема

• 32 767
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Нито сме сигурни в часа на раждане на един непознат, нито сме сигурни за намеренията му. Човекът може да изглежда надежден за теб, но не и за нея. Още не съм виждала картата на един универсален любовник. Въпросът е некоректен и да разглеждаме "открадната" карта с недоказани намерения си е чисто ала-бала.
Аз се чудех как по-деликатно да споделя, че не е надеждно и даже ще е подвеждащо да се правят заключения за човека само на база карта.
Гледала съм десетки карти на престъпници, и такива на "хора за пример" - много общо имат и могат да бъдат объркани без проблем. Наистина не се знае кое как ще се прояви в действителност. Затова и в консултация се води разговор с човека, не е някакво врачуване.

# 361
  • SF
За едни надежден е само Брад Пит, за други е надежден готиния съсед от осмия етаж. Зависи какво влагаме в думата надежден. Едни ще завържат стабилна връзка, само ако е добър любовник и хубавец, други искат стабилярка в бизнеса, пари, имоти и да пращи от здраве и добри гени, и разбира се, да е по-възрастен, за да е по-мъдър и улегнал. Ходи го препоръчвай на тези, които се заглеждат само по младежи с хармонични тела и настроение за танци.

# 362
Наскоро бях на лекция на една астроложка, която каза - common sense first, преди да гледате хороскопа на някой.

И е факт, че зависи от гледната точка. Моят партньор е с доста Азов хороскоп, и аз лично съм супер с това. За мен един мъж да чака аз да му задам тона какво да прави е ужас. Моето предпочитание е партньорът ми да има мнение, преживявам да е различно от моето. Други жени обаче искат да командорят и да става на тяхната.

Но може и някакви общи заключения да се изведат винаги на база хороскоп. Като видиш в мъжки хороскоп Венера и Луната поставени зле и с лоши аспекти, това няма да е мъж, който ще е добър в отношенията. Дори да не се види веднага.

# 363
При партньорски анализ е необходимо да се проследят какви са допирните точки. Между две рождени карти. Тяхната динамика. Периодът, в който хората са се срещнали. Средства за анализ - синастрия, композит, комбин.
И с най-обещаващият кандидат избиран от астрологичен кастинг по хороскоп, няма гаранция за синхрон в намеренията, общ път. Приказките на общо основание едва ли могат да имат кой знае каква лична стойност.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 15:52 от starinthenightsky

# 364
  • SF
И в женска карта, ако личните планети са поставени зле, не са добра индикация. Но така може да оплюем всеки, защото трудно ще намерим карта с "чудесни" аспекти, които вещаят само хубавини. Напрегнатите аспекти може да са преодолени, отработени, както е модерно да се казва, да са интегрирани...
Например напрегнати аспекти между двете светила може да говорят за (ранна) раздяла на родителите. Което не пречи на детето им, без значение на пола, да си създаде чудесна връзка. Тази връзка може да е трайна, но може и да се разпадне "по вина" на другия партньор. Което не прави притежателя на картата ненадежден за никого.

# 365
Здравейте! Ще може ли съдействие с един хорар за работа? За майка ми е, въпросът ми е дали ще получи новата работа? Не знам защо излиза късен Асц, може би защото от вчера много пъти се чудя този въпрос,но чак сутринта направих карта. Въпреки това, какво смятате?

# 366
  • SF
Късно е зададен въпросът. Според мен решението е взето преди 2 дни. Но може би до 6 дни ще знаете отговора. Последният аспект, който луната ще направи, ще бъде с управителя на майката.
А и виж как Луната подсказва за кого е въпросът! Simple Smile

# 367
В синастрията отдавате ли значение на следните съвпади - Луна съвпад Слънце 5гр. орбис, различни знаци, Луна съвпад Плутон и Асц , 8гр. орбис,  пак в различни знаци, Слънце съвпад Вертекс, Нептун съвпад Антивиртекс , 3гр. орбис ?
Питам заради повечкото градуси орбис, че и в различни знаци.

# 368
  • SF
В синастрията се работи с по-мънички орбиси и главно се гледат мажорните аспекти.  В синастрия между партньори повечето аспекти са поколенчески.  Аз с антивертекси не работя. Колкото повече накичите картата, толкова повече аспекти ще получите и това може да ви заблуждава. Повече гледайте в кой партньорски дом попадат светилата и какво ще осветят, какво ще извадят наяве , дори и при извънзнакови съвпади (например неговата луна попада  при нейната луна в осми дом).

# 369
Esmee, много благодаря за включването. Всъщност съвпада Слънце / Луна е в мой осми дом, Луната му в съвпад мой Плутон в мой първи дом... Това обсебваща/ плутонова връзка ли ще е ? Weary

# 370
  • SF
Ами да, възможно е. Но пак не се говори така общо, защото, ако ти имаш Плутон в първи дом, променя нещата, отколкото ако неговият Плутон попадне в твоя първи дом.
Без карта е трудно да гадаем. Твоят Плутон ли пада при неговата Луна?

# 371
Предстои ми сатурнов възврат в овен в 4 дом. Точен ще бъде обаче чак след 2 години. Възможно ли е отсега да усещам влиянието му при положение, че нито е влязъл в овен, нито в 4 дом все още? Имам раздвижване по темите на 4 дом напоследък.  Rolling Eyes

# 372
  • SF
Един сатурнов транзит продължава около 8-9 месеца. Малко е рано 2 години предварително. Сигурно имаш друг аспект към управителя на 4-ти дом.
Имайте предвид, че Сатурн си е точен и си спазва тайминга. Simple Smile (Сатурн е управител на времето.)
Но го имаме в картите, стои си там. Може да имаш сатурнов аспект в натала, който сега да е провокиран от някоя планета.
Първи, четвърти, седми и десети са много чувствителни домове и дори ежедневно може да си имаме усещане, че нещо в нас, или у нас, или партньора го прихваща, или на работа стават някакви работи... Simple Smile

Скрит текст:
Примерно:
Ако планирате да сменяте жилище, си мислите, че понеже Сатурн наближава 4-ти дом, има развитие. Купувайте преди да е стигнал 4-ти дом, за да не ви възпре. Но най-вероятно ще го купите точно, когато застане върху К4 или точно тогава ще размислите и ще промените решенията си според това как работи Сатурн във вашите карти.

# 373
Някой може ли да ми каже правилно ли тълкувам следния хорар ( на ниво любител съм,имам нужда от насока). Въпросът е ще имаме ли интимна среща с Х в следващия месец?
У1 е Меркурий, У 7 Юпитер и У5 Сатурн. Меркурий разположен в негов 1д - той има интерес към мен ли да го разбирам? Юпитер е ъглов,но заточен в Близнаци - тоест по - скоро е силен или слаб ? Сатурн е в мой 7д/1д на другия - добро положение. Има един аспект между Сатурн и Юпитер, който е сходящ квадрат, аз лично понякога виждам, че и квадратите са + отговор,но ако има други силни показатели, а в тази карта не мога да преценя на къде клонят нещата. Последен аспект на Луната,  ще е секстил със Сатурн мисля, което пак е +. Та в крайна сметка не мога да преценя категорично..

# 374
Нямаше ли нещо, че ако Сатурн е в 7ми дом, преценката на астролога може да е погрешна? Освен Юпитер и Луната е в заточение, но пък следващият аспект на Меркурий е секстил с Юпитер. Меркурий в 7 дом мисля, че по-скоро значи, че питащият има интерес към другия.

Общи условия

Активация на акаунт