Астрология - 26 тема

• 32 765
  • 758
  •   2
Отговори
# 375
Сатурн в 7 дом не е достатъчен фактор за преценка и радикалността се преценява по доста показатели.

# 376
  • SF
У1 е Меркурий, У 7 Юпитер и У5 Сатурн. Меркурий разположен в негов 1д - той има интерес към мен ли да го разбирам? Юпитер е ъглов,но заточен в Близнаци - тоест по - скоро е силен или слаб ? Сатурн е в мой 7д/1д на другия - добро положение. Има един аспект между Сатурн и Юпитер, който е сходящ квадрат, аз лично понякога виждам, че и квадратите са + отговор,но ако има други силни показатели, а в тази карта не мога да преценя на къде клонят нещата. Последен аспект на Луната,  ще е секстил със Сатурн мисля, което пак е +. Та в крайна сметка не мога да преценя категорично..

Не го тълкуваш правилно. Неговият дом не е 7-ми в хорара. Нали не ти е партньор? Какво е отношението на Юпитер към въпроса ти? Орбисите трябва да са много малки. Последният аспект, който Луната ще направи, преди да напусне Козирог е квадрат към Слънцето.
В хорарна карта не се тълкуват принципите на планетите.

# 377
Защото е назован по име, затова гледам 7д. Иначе кой дом да гледам, просто човек за " развлечения" .

# 378
Луна квадрат Слънце е във водолей и телец.

# 379
  • SF
Защото е назован по име, затова гледам 7д. Иначе кой дом да гледам, просто човек за " развлечения" .
5-и.
Ако назовеш по име брат си - трети, ако назовеш по име преподавател - девети, ако назовеш по име родител - четвърти, десети, съсед - пак трети и т.н.

# 380
Доколкото помня Фроули е писал да се гледа 7 дом, за човек, който харесваме, а 5 дом да гледаме какво всъщност ще се случи с него и питащата. Но не знам, де. Аз съм просто любител.

# 381
Доколкото помня Фроули е писал да се гледа 7 дом, за човек, който харесваме, а 5 дом да гледаме какво всъщност ще се случи с него и питащата. Но не знам, де. Аз съм просто любител.
И аз така го знам

# 382
Човекът, за когото питаме, е по 7ми дом, ако не се уточнява какъв ни е.
Но ако изрично се пита за предстояща секс среща, тези неща са по 5ти дом. Обаче трябва да се види все пак връзката между сигнификаторите на кверента и квезита. И, разбира се, приляганията на Луната, т.е. към какви планети се присъединява.

# 383
Сотис, аз  5д го гледам като управител на въпроса, в случая да, секс среща. А самия човек го гледам като У7... Така ли е?
Демек ни интересуват в случая у1, у7 и у5, плюс луната

# 384
Нали периодично задаваш хорари за интимни срещи – те са по 5ти дом като естествена сигнификация.
Важно е да се види и връзката между сигнификаторите, т.е. у1 и у7, а любовната среща /сексът/ минава по символиката на 5ти дом. Предстоящите аспекти на Луната ще покажат дали ситуацията ще има развитие.

# 385
Да, и аз същото писах в първия пост, после стана въпрос, че не се гледат тези управители... Значи правилно си ги гледам. Луната обаче виждам, че в много хорари ми се случва да завършва с + аспекти, а отговорът е -, въпреки че и управителите са в хармоничен аспект, но секстил примерно... Друг път при квадратури, но с ъглово разположени У, сработват.

Тук ми е трудно да видя последния аспект - писаха, че е квадрат със слънцето, аз го видях като секстил със Сатурн... Може ли жокер кой е?

# 386
Няма сходящ квадрат на Луната със Слънцето, той не се реализира – преди да стане точен, Слънцето сменя знак.Тези подробности винаги трябва да се отчитат.

# 387
Не е ли най - просто като гледаме коя бавна планета е в най - късни градуси, значи с нея Луната трябва да прави последен аспект.. ако Меркурий или слънцето както тук е на 29°, то вероятно ще са сменили знак вече...

# 388
Винаги е гледа реално дали ще направи аспект. Останалото са свободни съчинения.

# 389
Тук можеш да провериш аспектите на Луната:

https://mooncalendar.astro-seek.com/monthly-moon-transit-aspects … y-online-calendar

Общи условия

Активация на акаунт