Сблъсках се с изневяра, търся съвет и мъжка гледна точкаа

• 17 033
  • 350
  •   1
Отговори
# 120
Абуто, в онази тема мъжете хич не бяха очаровани от поведението на пишещата с колегата. И пак казвам, този хем сгафил, хем се държи зле. Пък мъжкото мнение явно не е мнение, а адвокатстване, сам го казваш.

Една колежка я преби мъжът и защото разбра, че изневерява с нейна приятелка. Тя му вдигнала скандал, а той я спукал от бой, че му държи сметка.
Такива са мъжете като цяло.
Даже някой и съжаление да покаже  - фалшиво е.

# 121
Какви битки?! Той ако е толкова нагъл, че да не се усети да се изнесе при положение, че имат две деца, да му ги оставя докато се разведат и да се изнася тя. Да го видим тогава как ще спи и лежи по цял ден, и колко ще издържи да гледа децата и да работи едновременно. Добре му дошло, че го изгонили.
Той просто е сменил дивана. А и мама винаги готви по-добре.

# 122
  • Пловдив
От много близко наблюдение на такава ситуация , като участниците се държаха по същият начин...

На мъжът отдавна не му пука, нито за нея, нито за децата и най вероятно скоро тя ще го разбере.

В момента разсъждава както някой по горе беше споменал а именно
- "Най после.......в крайна сметка Аз нищо чак толкова не съм направил, е малко съм си пописал някъде ама кво толкова е станало.То кой ли не го прави.Ако тя не беше ми отказавала секс или се беше държала по мило с мен, нямаше да го направя.Стоях си мълчах си , не и пречех ама ТЯ МЕ ИЗГОНИ"

Най кофтито в цялата ситуация е, че мъжът (ВЪОБЩЕ НЕ ГО ОПРАВДАВАМ) в някакъв момент е прав.Защото съм сигурен ,че е говорил с нея , казвал и е какво не му харесва в нея , казвал и е примерно ,че много мрънка.......но жената в нейната илюзия за прекрасната съпруга и майка си е подминала тези думи и въобще не ги отразила.

Няма правилен ход.Мъжът и , вече си е свободен, за нея остава да се мъчи......ако е поне малко интелигента , ще изтрие всичко от главата си , ще изтрие илюзията "Че е най добрата майка, домакиня и съпруга" защото най вероятно нито едно от тях не е вярно.Ще изтрие и илюзията за перфектното семейство ...защото и такова няма.И дано разбере къде и какво е сбъркала.

И пак повтарям......Мъжът и е мишок (затова е и мъж).......Прощаването на изневяра е за който може.Аз лично не мога , но хора всякакви.

Мнение от мъж!

# 123
Не знаем дали тя го е изгонила, или той си е тръгнал.
Ако не е неин апартаментът, тя няма как да го изгони просто ей така.

# 124
Sun2000, нормално е една жена да мрънка, когато "милото" седи само на дивана, яде, пие и пърди.
Кой няма да замрънка при тая гнусна гледка на възрастен човек?
Ами ако направи и тя същото и зареже всичко и той ще мрънка,нали?

# 125
  • София
Няма перфектни съпруги и съпрузи. Често думите на другия се игнорират, етикират се мрънкане, а на когото му е изгодно, после го използва за повод. Който иска да си намери такъв, ще си намери.

# 126
  • Пловдив
Не знаем дали тя го е изгонила, или той си е тръгнал.
Ако не е неин апартаментът, тя няма как да го изгони просто ей така.

Авторката спомена за ситуация в която балона се е спукал и за момента е изгонен.Предполагам следващите седмици и месеци с адвокати ще се уточнява на кой реално е жилището и другите им въпроси.А може и да си се съберат.
Познавам хора .....ей така жената изневери, разведоха се , ...ама останаха да живеят заедно с децата като съквартиранти.Като следващите 5 години той я "наказваше" (без нито един път да отиде при друга) и се преоткриха и сключиха брак отново ...та в общи линии вече 15 годишен брак + 5 години семейство с развод + вече нови 5 години същият брак.

Ама това май са изключенията от общото правило......ама кой да знае какво ще стане с тях?!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 11:17 от Sun2000

# 127
Въпросната дама получи своето. Познавам я много дълги години и знам много нейни слаби места. Буквално я сравних със земята, за една седмица се състари поне с 5години. За мен и здрасти на улицата не би посмяла да му каже. Имам много лични и служебни компромати а и е изключително страхлива. Знае че имам много козове и потъна вдън земя

Аз като мъж и прочитайки това съзнателно реших да не давам никакви съвети на авторката. Очевидно е наранена, горделива, отмъстителна и злобна. На такъв човек акъл не се дава, защо не може да го поеме.

Цялата тема е "лов на вещици" или по-скоро на "вещери"

Така е. Познавам няколко такива женички, чиито мъже изневеряват с когото им падне - приятелки, съседки, колежки, треньорки на децата, и след всяка изневяра (защото мъжете не се и крият много-много), като бойни петлета отиват да "сравнят със земята" наглата съблазнителка Smiley Обиждат, крещят, нападат, злепоставят в квартала, звънят в работата... И после се прибират горди-горди от постъпката си да сготвят на Мунчо, и да го поомилостивят малко преди следващата му изневяра. Не мога да съчувствам на такива жени, жалки са ми.

Външната жена - която и да е, каквато и да е, не дължи нищо на съпругата.
А и свалка, и секс, се правят от двама. Мъжете НЕ СА безмозъчни същества, които не могат да поставят граници. Могат, и още как, но само когато искат. Като искат да търсят секс - намират. Ако не е била тази "приятелка", ще е друга. И докато бойната му женичка ходи да громи разпоретините, той кротко си забива следващата Smiley

Само жена без всякакво самочувствие и достойнство може да се постави в подобно жалко положение.

# 128
  • Пловдив
Sun2000, нормално е една жена да мрънка, когато "милото" седи само на дивана, яде, пие и пърди.
Кой няма да замрънка при тая гнусна гледка на възрастен човек?
Ами ако направи и тя същото и зареже всичко и той ще мрънка,нали?

Това и аз отбелязвам като проблем.Защото авторката спомена  за всичките тези неща , но те са се случили след като тя го е хванала.Дали и преди е бил такъв или не , ние не знаем.Дали в началото е бил нейната мечта като мъж , но тя да е кастрирала до степен, в която той абдикира от всичко само и само мир да има и да не и разваля илюзията за перфектното семейство пак не знаем.

Не го оправдавам (според моите възгледи, няма и как и защо да го оправдая) , споделям ,че и жената много натърти на това ,че мъжът и е достоен ,че семейството е било за пример и уникално.........а това ми говори ,че тя си е живяла в нейният розов балон и въобще е отказвала да види реалността.

Както и в момента прави де.......Даде му пълната свобода а отговорноста остана за нея  ...ако и финансово не е зле....само гледай какъв купон ще настане за него.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 11:23 от Sun2000

# 129
Като го е изгонила само е потвърдила, че е свободен да прави каквото си иска. Това не е наказание за него, а бонус. Тя ще трябва да обяснява на децата защо го няма, тя ще ги гледа, всички тежести по раздялата са за нея. Него вятър го вее на бял кон, че отишъл при мама да го гледка.Ако си мисли авторката, че това ще го промени към добро, се лъже. Още по-зле ще стане веднъж като вкуси свободата от всякакви семейни отговорности. Сега вече си има и оправдание - тя ме изгони.

# 130
Аз вече си казах мнението. Този мъж си кръшка от много време и приема това за напълно в реда на нещата. Писнало му е от нейните скандали и фасони, след като е научила, и за това е отишъл при мама временно, за да почне тя да му се моли да се върне и да му обещае, че повече няма да му държи сметка с коя си го слага, щото на него му се полага по право. Тя да си гледа децата и къщата него да не го закача за нищо.
И съм почти убедена, че авторката ще си го прибере и ще се научи да не рови и да не му държи сметка с коя къде ходи и какво прави.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:37 от Прекрасная Василиса

# 131
  • София
То изгонването е за на нея да й е добре, не на него да му е зле.

# 132
Я Фивър, Айда, Магдена, или друга от знатните ни юристки да каже чували ли са за случай, в който мъжът бива изгонен с Постановление от съда.

Валери, съгласен съм иначе, детето си е вкъщи, въпросът е за жената, прелюбодейка в случая, ако приемем, че е такъв, и като причина за "разрухата".

За Западния свят ясно, там жените са с "предимство", законът ги пази максимално, затова почти всички бракове са с режим на разделности, и предбрачни договори, и всеки го приема за нормално, реално бракът е "договор", а в БГ има "сърдене".

Revoker
в западния свят жените не са с предимство. Това усещане може би идва у мъжете, но то е плод на променящи се закони от 1975 год насам, които приравняват правата на мъже и жени. Примери мога да дам много, но ще излезем от темата.

Отчита се и "вината" на единия или другия, разбира се с доказателства. Тогава е възможно невиновният съпруг, жената, по постановление на съда да остане в жилището, което е собственост на мъжа, до пълнолетие на децата. Разбира се, ако жената е поискала това, ако има иск за това.
Не е красиво никой да претендира за чужда собственост, това да. Но за да се стигне до подобни закони е ясно, че законът е в защита на малолетните, защото е ясно какъв път могат да поемат деца, озовали се изведнъж навън с майката и с хиляди екзистенциални проблеми около жилище, прехрана, оцеляване.

Това, което забелязвам като разлика между запада и Бг, е "сърденето", което споменаваш и ти. Да му натрия носа, аз ще реша кога и колко да му давам да вижда децата. Ето това го няма. Някакси обществото е разбрало, че както и да са се развили отношенията между 2-ма съпрузи, правото да се срещат баща и деца не минава през" разрешението и одобрението" на жената.
Може дори по закон да се отнемат родителски права на майката, ако говори негативно на децата за бащата. И да се присъдят на бащата (ако той предяви иск).

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:24 от Valerie R

# 133
BernardaM, една колежка ми каза, че мъжете трябва  да се пазят.
За изневяра е виновна само любовниците. Те трябва да се напада и бият ако трябва.
Мъжете не са виновни, те са просто такива.

# 134
  • Поморие
Здравейте, за пръв път пиша но наистина има нужда от съвет. И най вече от мъжко мнение по въпроса.
Та историята накратко.....
Жена на 40г съм и с мъжа ми имаме две деца. Преди няколко месеца хванах мъжа ми в изневяра с моя приятелка. Познава я покрай мен, като във времето започнаха да работят заедно. Вече не работят заедно. Какво е ставало не знам, той твърди че само са писали. Според мен е имало още нещо, за мое щастие попаднах на техен разговор. Преживявам го все още много трудно и мъчително. Кото цяло е сериозен и достоен мъж, но в тази ситуация много силно ме разочарова. Не с изневярата а с поведението след това. Говорихме известно време, каза че аз и децата сме на първо място, но не могъл да ми се моли и да прави жестове защото съм щяла да се възгордея. Не иска да каже какво е довело до тази му постъпка, казва че съм се държала зле от години насам но нищо конкретно. Питам го факти, действия и думи от моя страна с цел да не се повтаря, но отговора беше: не се сещам нещо конкретно! Просто искал да се държим така че все едно нищо не било станало и да продължим напред. Но тук идва момента в който аз място не мога да си намеря. Имам много въпроси, но отговори нулеви. Времето минава, той нищо не прави в пълният смисъл на думата. Прибира се рано слетобяд, яде, гледа фейсбук няколко часа, пак яде, виси в тоалетната 40 мин, излиза гледа още известно време фейсбук ляга и заспива към 8ч.
Отказва да ходи на кино, концерт, театър и т.н ходя сама като след изневярата това вече е проблем.
Не съм вдигала скандали, не разказах на никой за изневярата, исках двамата да решим проблема но някак само аз участвах във това. Каза само че бил мъж и аз трябвало да го "хлъзгам" и всичко щяло да е ок.
 Винаги съм била толерантна към него, но ви дойде в повече да вадя думи с ченгел.
Наистина имахме много хармонично семейство, но аз някак се пречупих. Незнам как съм се държала преди, но сега наистина се държа зле.
Моля господата в групата да изкажат мнение! Какво кара един сериозен мъж да се държи като "мишка" в пълният смисъл на думата.?
Какво очаква от наранена жена като поведение и реакция в подобна ситуация?
Щом един път си е позволил да изневери, ще го направи ли пак?
Знам че  написаното е  хаотично, бих отговорила на въпроси за да видя светлината в тунела. Просто наистина не знам как да постъпя!
Според мен всичко е свършено, няма смисъл да се остава в подобна връзка. Човекът е толкова гузен, че се изразява враждебно и прехвърля вината на вас. Човек като не се чувства окей си тръгва, не мишкува, да беше казал какъв проблем има, преди да се стигне до там, но много двойки не отдават значение на комуникацията в брака и се пускат по течението. Резултатът никога не е добър.
Опитайте се да продължите напред, да отворите нова срраница, фокусирайте се върху децата, нещо хубаво и най-вече върху вашето щастие.

Общи условия

Активация на акаунт