"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 869
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Моят тест отчете 8-9 дни след овулация

Това е от изключенията. Ако не отчете на 8-9 ден, не значи, че няма да настъпи бременност.

Е да, а и тестът ми беше от ранните (wondfo от Амазон). Но е възможно

# 136
Може да отчете и по-рано само при по-ранна имплантация. Имплантацията обикновено е между 7 и 10 дни след О, съответно докато ЧХГ нарастне достатъчно за да отчете теста за Б, се пада средно 12тина дни.  Разбирам нетърпеливите дами, които почват с тестовете още седмица след половия акт, но за мен лично това е само игра на нерви и затова съветвам който може, да си го спести. За мен е резонно да се правят тестове за Б най-рано 1-2 дни преди датата на цикъла.

# 137
Аз имах имплантационно зацапване и на следващата сутрин положителен тест. Има ли имплантация, почва да расте ЧХГ в кръвта и чувствителен тест ще го засече

# 138
Да, но не всички знаят кога им е имплантацията.
Не пречи да се правят тестове. Просто резултатът не е категоричен.

# 139
Здравейте,
С мъжа ми правим опити за второ дете. Първото стана от раз и бях настроена, че и второто ще е така, ама не стана пт първия път. Та въпросът ми е следният следене на овулация - беше на 03.02. Очаква се да ми дойде на 18.02 - направих си тест /на 10.02/ УЖ от тези за по-ранно отчитане и беше изцяло отрицателен. Дали е много рано дори за тези уж бързи тестове? Имам болки и придърпване седмица след овулация като ПМС. Имам още седмица почти до МЦ. Пусках хормони за щитовидната на 11.02 и видях, че прогестеронът от Горна граница за лут е 73 моят беше 64 - ако изобщо това е от значение. Миналата бременност имах доста повече симптоми преди да разбера вкл и имплантационно зацапване, тук засега нищо и половина не усещам.. освен пмс болки седмица след ову. Та въпросът ми е следният много рано ли съм направила теста и кога е добре да направя пак?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:19 от Sunnygirl_

# 140
Много е рано, да, изчакайте поне 10 дни след овулация

# 141
  • Телиш/Плевен
Според мен е хубаво да се изчака поне до деня на цикъла. Но аз не съм почитател на ранното тестване и всички неясноти, които го съпътстват, така че не знам доколко е от полза мнението ми.

# 142
Здравейте последна МЦ 06.01.2025
На преглед бях на 27.01.2025 защото следиме киста ендометриозна 3 см. и тогава докторката ми взе цитонамазка след взимането на цитонамазката имах леко зацапване около 4,5 дни , но много лекичко
Също така лекарката ми каза че тогава съм била в втора фаза на цикъла с 9 мм дебелина на лигавицата
И до днес 13.02. Цикъл няма. Попринцип последните 3,4 месеца цикъла стана нередовен. На 05.02. Направих тест беше категорично отрицателен. Дали да направя пак тест ? Има ли и други мами с нередовен цикъл? Опити за бебе имахме.

# 143
  • Бургас
Здравейте, правим опити за бебче. Цикълът ми трябваше да дойде на 09.02, но все още липсва. Правих тестове и те са отрицателни, днес пуснах кръвен и той е отрицателен. Тъжно ми е...

Възможно ли е да е прекалено рано още? Имам доста симптоми, кафяво зацапване, гадене, главоболие и тн. Питам защото пия лекарства, които са противопоказни при бременност и трябва да се спрят веднага, ако има наличие на бременност...

# 144
Няма как да имате симптоми на бременност с отрицателен кръвен тест.

# 145
  • Телиш/Плевен
+1
И добавям - симптомите на ранна бременност и наближаваща менструация често са едни и същи.

Марияна М. 772869, за нередовен цикъл е хубаво да се консултираш с лекаря, той може да открие причината за това.

# 146
  • Бургас
+1
И добавям - симптомите на ранна бременност и наближаваща менструация често са едни и същи.

Да, наясно съм. Просто досега никога не съм имала тези симптоми преди цикъл, както и това закъснение, а сме в "бебеправене". Както казах пия хапчета, които трябва да се спрат, ако има бременност.🫶🏻

# 147
Здравейте, момичета!
Вчера направих един тест, а втората черта беше много бледа – едва се виждаше (след 5 минути). Менструацията ми трябва да дойде след 10 дни. Следях си овулацията и имахме незащитен контакт както преди, така и след нея.
Кога според вас да направя втория тест? (От нетърпеливите съм 😃).
Имам симптоми – кратки болки в яйчниците и от време на време болка в едната гърда. Възможно ли е тестът да е сгрешил?"

# 148
Здравейте бг мами нова съм и искам да попитам имаме съмнения с приятелят ми че съм бременна направих тест
Този вторият си го направих 1 а този на който се вижда малко по ясно беше последният тест който си направих чувствам се подута гади ми се но не мога да повърна спрях цигари дори защото ми ставаше гадно и ми бяха вече тежки от миризми на парфюми по натрапчиви и дори да не са толкова ми става гадно последно време като разбрахме че може би съм бременна не сме се пазили много много мисълта ми е според вас дали има нещо?

# 149
Здравейте! Имам един въпрос най-вероятно е безмислен но реших да попитам. На 08.02.25 г. Направих тест за ЧХГ тогава беше резултата отрицателен стойностните бяха 0.20. Но понеже няколко теста ми показаха много бледи чертички и днес направих след 5 дни отново ЧХГ и то беше 0.100. Каква може да е причината да се променят стойностите и ако няма нищо не би ли трябвало да не се покачват. Благодаря предварително и се извинявам за неуместния въпрос!😁

Общи условия

Активация на акаунт