"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 966
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Мелиса Иванова 775572,тестовете за овулация не засичат бременност.

# 241
Тестове за овулация винаги имат втора черта и нямат нищо общо с тестове за бременност

# 242
Знам,че не засичат бременост.Просто не съм правила друг път такива тестове и не знам дали е нормално ден преди цикъл да излизат две черти

# 243
Да, излиза втора черта, но по-бледа. Само когато са две наситени чертички, означава, че си в овулация.

# 244
Почти винаги на тестовете за овулация си има бледа чертичка, дори и преди Ц. Тестовете за овулация засичат бременност, НО само ако двете чертички са еднакво силни или пикливата е по-тъмна от контролната ( както при овулация). Доказано на 3 от 4 мои бременности. Все пак не го препоръчвам като метод, но да, засичат. Причината е че ЛХ и ЧХГ са хормони с много сходна структура и тестовете засичат и двете. Т.е. тест за О. може да засече бременност, но тест за бременност не може да засече овулация. И все пак не го препоръчвам като метод, просто от опит е доказано, че работи. Направете си обикновен тест за Б или пуснете кръвен.

# 245
Почти винаги на тестовете за овулация си има бледа чертичка, дори и преди Ц. Тестовете за овулация засичат бременност, НО само ако двете чертички са еднакво силни или пикливата е по-тъмна от контролната ( както при овулация). Доказано на 3 от 4 мои бременности. Все пак не го препоръчвам като метод, но да, засичат. Причината е че ЛХ и ЧХГ са хормони с много сходна структура и тестовете засичат и двете. Т.е. тест за О. може да засече бременност, но тест за бременност не може да засече овулация. И все пак не го препоръчвам като метод, просто от опит е доказано, че работи. Направете си обикновен тест за Б или пуснете кръвен.

Благодаря ви за изчерпателния отговор! Вчера правих и тест за Б-отрицателен.
За това реших да експериментирам от чисто любопитство,какво ще покаже теста за ову.
Имам две живи и здрави дечица,но искаме 3-то,но 4-5 месеца правим опити и все още не се получава.За това реших да взема да си проследя ову този месец.До момента не бях следила с тестове и съм объркана как работят и кога е нормално да има две черти(бледи или ярки)това беше и причината да пиша тук.

# 246

“Престо” …да му вярвам ли?
Теста е със сутришна урина ,три дни преди МЦ.
Чертичката се вижда с просто око от далеч,но не знам … Според Вас?

# 247
Просто изчакайте да дойде деня на цикъла и повторете. Няма смисъл да се правят тестове преди закъснение, тъй като само ще се чудите. Аз ако трябва да съм честна виждам общо три линии, но може и да ми се струва😄

# 248
И аз виждам 3 линии, може да повторите теста след два дни, в деня когато трябва да ви дойде. Може да си пуснете кръвен тест за бременност, ако искате да сте 100 процента сигурна.

# 249
Здравейте мили мами! Може ли някой съвет
Вече година с моят съпруг правим опити за бебе ходили сме на гинеколог нямаме проблеми всичко е нормално! Миналият месец точно в денят на овулацията направихме пореден опит за бебе!От седмица усещам гадене сутрин много слабо но вечерта ми се повдига доста често това е вече седмица..по някой път усемам болка в стомаха но много рядко..на 12.03.2025 трябваше да ми доиде цикъла но все още го няма вчера правих тест който беше отрицателен  ! може ли някой да ми даде съвет какво да се прави и как да действам

# 250
Пуснете кръвен тест. Така ще бъдете сигурни, дали има бременност или не

# 251
Три дни закъснение на цикала може ли да се прави кръвен тест.. или трябва да изчакам още няколко дни! Смисъл дали ще си покаже след като само три дни ми закъснява

# 252
Да, ще покаже Simple Smile Смело можете да идете в лабораторията.

# 253
Благодаря ви много! Ще отида и дано покаже това което най много ми се иска 😊

# 254
Успех ви желая! ❤

Общи условия

Активация на акаунт