"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 951
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Има жени и под 30 в менопауза, за съжаление.
Добре е да се провери при лекар къде е проблемът.

# 226
Има жени и под 30 в менопауза, за съжаление.
Добре е да се провери при лекар къде е проблемът.

То хубаво има, ама една късна овулация не означава менопауза. Аз имах късни овулации даже като тийнейджърка, но тогава не съм ги засичала, просто имах някой път дълъг цикъл. Почнах да си следя цикъла с температура и тестове на 27 (за информация, не исках бебе тогава) и съм имала овулация на 16 ден, както и на 35-и. На 35 години забременях от третия цикъл опити, изобщо не съм близо до менопауза.  Няма какво да плашим жените тук

# 227
Менопаузата в такъв ранен етап от възрастта се случва предимно от силен стрес. За съжаление познавах жена, която от стрес нямаше цикъл, на 35 г. После на 40 и нещо забременя, беше се успокоила и забременя по естествен път, оказа се, че е имала овулация, но за съжаление бременността не се запази докрай и малко след това и тя почина. Кофти пример, но мисълта ми е, че в такъв ранен етап спирането на цикъла се дължи на силен стрес.
Най-вероятно е пропуснат месец. Също съм чувала, че при жени с поликистоза им пропуска няколко месеца. Възможностите наистина са безкрайни.

# 228
Е, сега и за починали жени ще говорим, все едно малко се стряскат момичетата тук. Един по-дълъг цикъл не означава, че е в менопауза. Даже и поликистоза може да не, аз нямам такава, но никога не съм имала супер редовен цикъл

# 229
Така е, кофти е примера, но е реален случай. Това казвам и аз, че е малко вероятно да е менопауза. По-вероятно е да е пропуснат цикъл.

# 230
  • София
A може и късна овулация да е и да не съм забременяла. На 13ти имам час за лекар, до тогава ще знам ако е бременност, пък ако не е - тъкмо ще потърсим проблема.

# 231
Да, много е възможно да е късна овулация, дано е това. Желая ти успех!

# 232
Навлизането в менопауза на 30-40 години не е от стрес,всяко тяло се развива различно,няма закономерност кога трябва.
Както има момичета с първи цикъл на 6-7 години,така има жени в менопауза на 30-години.
Някои жени имат цикъл и на 55-60,всичко си е строго индивидуално.

# 233
Имам съученичка, която в 27 години вече беше в менопауза. След раждането нещо си е случило и когато детето й било на 3 години, тя вече нямаше цикъл. Но това са исключения, разбира се. Рядкост, но е реалност.

# 234
  • София
Бременност няма, а утре съм при АГ да потърсим този цикъл, че вече не се издържа хормонално Hug
Ще обсъдя с нея менопаузата, наистина ми беше полезно, че повдигнахте темата!

# 235
Здравейте,  днес правих тест за бременност и имах кафяво зацапване. Пращам тест тук тъй като чертата е много бледа и не знам дали аз не си въобразявам че има такава. Какво е вашето мнение?

# 236
Знаете ли кога ви е била овулацията? Ако имате търпение повторете теста след два дни или си пуснете кръвен.

Здравейте,  днес правих тест за бременност и имах кафяво зацапване. Пращам тест тук тъй като чертата е много бледа и не знам дали аз не си въобразявам че има такава. Какво е вашето мнение?

# 237
  • София
Тази черта е бяла и тестът е отрицателен.

# 238
Здравейте, по календар трабваше да ми дойде тези дни(9-12.03), но все още няма цикъл, нямам и ПМС, които по принцип си имам. Януари месец правихме абразио след мисед аборт и си ми дойде след това точно на 30тия ден. Този месец решихме да не правим опити, за да се възстановя хубаво, въпреки, че имаме зелена светлина от няколко гинеколози, обсче не сме правили защитен полов акт. Та сигурно въпроса ми е глупав и знам, че само тест може да покаже, но според вас дали има някаква възможност да има бременност? Вчера сутринта имах съвсем леко розово зацапване при избърсване, но само еднократно.

# 239
Момичета,здравейте.По календар утре трябва да ми дойде МЦ,но снощи реших да направя експеримент и да си направя тест за овулация и излезна втора черта! Тествала съм се този месец и увото ми беше на 11 ден от цикъла.Правила съм и тест за бременност-отрицателен.Как мислите дали е нормално да излиза тази втора черта в този период на месеца?

Общи условия

Активация на акаунт