"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №66

• 25 778
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • Телиш/Плевен
V.kirovs, на снимката не ми излиза втората черта, но стискам палци след няколко дни да е по-видима и всичко да е наред. Heart

# 61
Здравейте, нова съм тук. Последната ми МС беше на 27.12, овулацията на 9-10 (цикълът ми варира от 26 до 31 дни понякога), необезопасен секс на 12-ти ("обезопасени" в дните преди това). Не съм си правила тест за овулация, но от симптомите предполагам, че е била на 10-ти.  По принцип си имам силни ПМС симптоми, но сега са доста по-леки и различни, цикъл трябва да имам след 5 дни. Проблемът е, че имам хипотиреоидизъм и инсулинова резистентност, бях на преглед на 16.01, резултати ТСХ 2.85 (знам, че е доста и трябва под 2.5, но пак не било "невъзможно" 😔), Хома индекс 1.52 (при инсулин 7.00 и глюкоза 4.88). Това обаче на фона на метформинов препарат 2х500, като с ендокриноложката изрично говорихме да се преустанови веднага при настъпила сигурна бременност. Знам, че е рано за тестове, но се притеснявам заради метформиновия и това тсх. Сега увеличихме малко дозата и планът беше до няколко месеца да влезе в норма. Имам час при гинеколог на 19ти, като трябваше просто да е рутинен преглед. Да му обясня ли ситуацията и да даде мнение или звуча като луда хипохондричка с богато въображение? Ето теста:
Виждам много бледа втора чертичка, но дали е адекватно?
Ще ни се да имаме бебе, но засега не сме решили да работим "по план" с тестове за овулация и т.н. отчасти и заради моя страх от липса на фертилност (имам и фамилна обремененост). Също през декември ми закъсня с 3 дни и правих тест, понеже изкарах мн лоша ОВИ и се налагаше и антибиотик, та за да не вредят при евентуална бременност. Е, беше отрицателен и на следващия ден ми дойде. Беше по-странно от обикновено - не толкова обилно, кафеникаво и продължи по-дълго, но го отдавам на ови-то. И така, мн дълъг пост стана, затова благодаря предварително! 😌

# 62
V kirovs  и Ale, силно ви съветвам да тествате с различна марка/ Believe също имат за ранно отчитане/. Случвало се е Престо да вади хубава розовова линия, а кръвният тест да е 0. Аз в поста на Але виждам бледи черти, в този на В. Кировс за момента не,но стискам палци и на двете да са положителни! Але,ако е положителен наистина, задължително го кажи на АГ. Също като съвет- да се тества с първа урина след ставане. Късмет от мен!

# 63
V kirovs  и Ale, силно ви съветвам да тествате с различна марка/ Believe също имат за ранно отчитане/. Случвало се е Престо да вади хубава розовова линия, а кръвният тест да е 0. Аз в поста на Але виждам бледи черти, в този на В. Кировс за момента не,но стискам палци и на двете да са положителни! Але,ако е положителен наистина, задължително го кажи на АГ. Също като съвет- да се тества с първа урина след ставане. Късмет от мен!

Благодаря, дано да е. Ще прикача още една снимка

# 64

Благодаря! 🥹 Успях да хвана Кандиларов за кръвен и очаквам след 14:30. Поне да имам пълен пакет с инфо за АГ-то утре.

# 65

Благодаря! 🥹 Успях да хвана Кандиларов за кръвен и очаквам след 14:30. Поне да имам пълен пакет с инфо за АГ-то утре.
Кажете резултата,успех !

# 66

Кажете резултата,успех !

Преди малко излезе, пише <0.1 при референтни 0-1, което предполагам е отрицателен или твърде рано. Все пак ще обясня утре на гинеколога, така или иначе си имах час за профилактика. Все някога ще стане, ако не сега. 🙏

# 67
  • Телиш/Плевен
Преди малко излезе, пише <0.1 при референтни 0-1, което предполагам е отрицателен или твърде рано.
Прекалено рано е, ако наистина това е ситуацията - последен цикъл на 27 декември и овулация на 9-10 януари. Кръвен тест се прави най-рано 11 дни след овулация (съответно при уринарен дните са 12). Моят съвет е да не бързате толкова, защото в повечето случаи тестовете са отрицателни и просто няма смисъл.

# 68
Здравейте, имам един въпрос. На 19 съм и по принцип цикълът ми е нередовен и закъснява. Миналия месец дойде, но този вече закъснява с 5 дни. Направих си първия тест около 3/4 дни преди да ми дойде цикъла, излезе отрицателен. След това си направих още един тест, един ден след закъснението на цикъла и пак излезе отрицателен, вчера вече беше 4ти ден закъснение и направих още един, отново отрицателен. 3 отрицателни теста, а цикълът ми не идва...

# 69
  • Телиш/Плевен
Здравейте, имам един въпрос. На 19 съм и по принцип цикълът ми е нередовен и закъснява. Миналия месец дойде, но този вече закъснява с 5 дни. Направих си първия тест около 3/4 дни преди да ми дойде цикъла, излезе отрицателен. След това си направих още един тест, един ден след закъснението на цикъла и пак излезе отрицателен, вчера вече беше 4ти ден закъснение и направих още един, отново отрицателен. 3 отрицателни теста, а цикълът ми не идва...
Има много причини за закъснението на цикъла, бременността е само една от тях. Няма нужда от повече тестове, щом са отрицателни, значи не си бременна. Можеш да посетиш гинеколог за преглед и консултация, той би могъл да открие причината и да даде насоки.

# 70
Здравейте,

Закъснява ми с 3 дни, вчера си направих кръвен тест (прилагам скрийншот), а преди малко (18 ч) пишках върху един Шуърчек и тест-лентата само се навлажни, но беше бяла-беленичка. Нито Т, нито С маркерите “светнаха”. Карък ли съм с кофти партида на теста или не съм бременна?

# 71
Здравейте,

Закъснява ми с 3 дни, вчера си направих кръвен тест (прилагам скрийншот), а преди малко (18 ч) пишках върху един Шуърчек и тест-лентата само се навлажни, но беше бяла-беленичка. Нито Т, нито С маркерите “светнаха”. Карък ли съм с кофти партида на теста или не съм бременна?

С такова високо ЧХГ определено сте бременна. А теста вероятно е бил дефектен, задължително С трябва да се оцвети за да покаже, че теста е валиден. Този е бил невалиден. Шуърчек са доста кофти тестове. Дори най-обикновена лентичка би показала. Но щом кръвния е положителен, има бременност.

# 72
Здравейте, за пръв път пиша тук, но съм много объркана и отчаяна 😔
Първи ден на последен цикъл - 01.01.25.
На 11ти след посещение при АГ, си сложих Овитрел тъй като имах фоликул 21 мм. Съответно овулация на 11-12.01.
Док. ми изписа дуфастон 2х1 заради тънка лигавица на матка и каза на 10ти ден след овитрел да направя кръвен тест за бременност. На 20ти Резултатът е 2.570 IU/L в цибалаб с референтни под 1 IU/L за небременни. Направих и уринарен тест със слаба бледа черта, обадих се на док, според него резултата е положителен и след 2 дни трябва да повторя кръвния. На следващия ден обаче (днес) и двата уринарни коити правих бяха отрицателни, според док не би трябвало вчерашните да са били фалшиво положителни заради Овитрела.
Утре съм пак на кръвен, но дотогава ще се побъркам, моля кажете дали кръвния ЧХГ според вас е положителен? 😔

# 73
Ако резултата е 2.57, то няма бременност, за съжаление. Пуснете все пак кръвен отново, но на мен не ми изглежда обнадеждаващо.

Здравейте, за пръв път пиша тук, но съм много объркана и отчаяна 😔
Първи ден на последен цикъл - 01.01.25.
На 11ти след посещение при АГ, си сложих Овитрел тъй като имах фоликул 21 мм. Съответно овулация на 11-12.01.
Док. ми изписа дуфастон 2х1 заради тънка лигавица на матка и каза на 10ти ден след овитрел да направя кръвен тест за бременност. На 20ти Резултатът е 2.570 IU/L в цибалаб с референтни под 1 IU/L за небременни. Направих и уринарен тест със слаба бледа черта, обадих се на док, според него резултата е положителен и след 2 дни трябва да повторя кръвния. На следващия ден обаче (днес) и двата уринарни коити правих бяха отрицателни, според док не би трябвало вчерашните да са били фалшиво положителни заради Овитрела.
Утре съм пак на кръвен, но дотогава ще се побъркам, моля кажете дали кръвния ЧХГ според вас е положителен? 😔

# 74
Благодаря Ви, това което ме обнадеждава е, че е над референтна стойност и е измерено в IU/L, а не на ml, предполагам утре ще разбера.. просто е много чакана бременност и за пръв път се чувствам толкова близо. 😔

Общи условия

Активация на акаунт