Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 41 193
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Балканщина на макс. Те ОЧАКВАЛИ и сега сърдити. Да си бяха казали мо- тамо ко щат в аванс, булката да си преценя Laughing

# 31
Хубаво, свекърите са  дали, ама таз жена не се ли сеща, че в случая ще е кофти да кръсти детето на баща си.Понякога трябва малко да имаме съобразяване и интелигентност, не все с рогата напред.

# 32
Поне двете страни в спора да бяха подписали някакъв предварителен договор, който да урежда бъдещи събития като имена на децата, цвят на стените на жилището, право какви гости да се канят в това жилище, до колко часа и т.н. Wink  Че да е наясно младата булка какви са й правата, а не да има неприятни изненади като сегашната Stuck Out Tongue

# 33
Надали свекърите са искали нещо, ама в един момент в тази ситуация се получава малко обидно.
Прочетох, че нямат против за неутрално име.
Булчето малко прекалява.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 17:31 от ДХ3

# 34
Ако обича мъжа си би могла да си преглътне егото. Ама не. Много показателно що за човек е.

# 35
Аз бих кръстила детето на свекърите, макар и поне с първата буква или производно от техните имена - например Дара, Дария или Теодор, ако е  момче. Малък жест ли е да купиш апартамент на младите и накрая това. Едно време като съм си купувала апартамент, никой не ми е дал пари за него, а си го купих със спестявания. Съответно мога да си кръстя детето както си искам и никой няма право да ми се сърди. Но булката нещо много си е повярвала. Без помощта на свекърите, щеше да кукува на квартира в някоя гарсониера в панелка.

# 36
  • София
Неблагодарница Joy

Госпожи, пуснете родовата памет и елате в 21 век.
Едва ли е бездомна. А и те са купили на сина си реално, пък претенциите към нея.

# 37
  • Варна
Колкото повече си мисля, толкова повече някак съм убедена, че мъжът е знаел, но не й е казал, докато не е станало късно.

Малък жест ли е да купиш апартамент на младите и накрая това. Едно време като съм си купувала апартамент, никой не ми е дал пари за него, а си го купих със спестявания. Съответно мога да си кръстя детето както си искам и никой няма право да ми се сърди.

Хайде, хайде. Няма такова правило.

# 38
Интересна история. Като буквалистка бих се хванала, че апартаементът е закупен преди датата на брака и платците са свекърите, нищо че е на името на момчето.. Дали са го избирали заедно младоженците или... Ако младоженката държи да запази семейството си да го кръстят с неутрално име. Подозирам, че ако го кръсти на баща си, ще има разрив със съпруга. А нейните родители какво мислят? В крайна сметка каквото си решат.

# 39
Апартаментът е купен на името на сина.Но те сключиха брак.

Пак да попитам ,как се казва бащата на булката? Какво му е толкова специално на името, та или на баща ми ,
или на никого.

# 40
Надали свекърите да искали нещо, ама в един момент в тази ситуация се получава малко обидно.
Прочетох, че нямат против за неутрално име.
Булчето малко прекалява.
Ами аз и това не мога да го разбера. Значи може да не е на тях, ама задължително да не е на някой друг. Това ми стои още по-ниско в очите. Младата майка има пълното право да избере поне едното име на детето си, другите две и без това са на бащата.
Цялата работа ми е супер еснафско-просташко-дребнаво-безсмислено-излишна.

# 41
  • София
За мен положението е следното:
1. Най-вероятно апартаментът е купен и прехвърлен на сина преди брака. Което означава, че свекърите не са подарили на снахата нищо. Ако беше прехвърлен на сина след сключването на брака, едва тогава подаръкът щеше да бъде И за снахата.
2. Когато подаряваш нещо, ако имаш условия, свързани с подаръка, е коректно да ги кажеш навреме.
3. Тъстовете могат да платят половината апартамент, но с условието дъщеря им да бъде съсобственик. Защото в момента, с тези претенции към нея, положението е "има задълженията на съсобственик, но няма правата на съсобственик". Защото тя не е съсобственик. Тя няма никакви права върху това жилище и да се твърди, че са ѝ дали нещо е лъжа.
4. Не е права да иска детето да бъде кръстено на баща ѝ. Бих избрала неутрално име.

# 42
Не е точно така, Мила Атова
Ако виждам, че
има обидени страни /родители, ще уважа това и няма да наливам масло в огъня, независимо от апартамента в случая.

# 43
Колкото повече си мисля, толкова повече някак съм убедена, че мъжът е знаел, но не й е казал, докато не е станало късно.

Малък жест ли е да купиш апартамент на младите и накрая това. Едно време като съм си купувала апартамент, никой не ми е дал пари за него, а си го купих със спестявания. Съответно мога да си кръстя детето както си искам и никой няма право да ми се сърди.

Хайде, хайде. Няма такова правило.
Няма такова правило, но е редно по някакъв начин да уважи хората. Дори апартаментът да  не е на нейно име, реално тя ще го ползва без да е дала една стотинка, така че им дължи поне това.

# 44
ДХЗ, а аз ако виждам, че има обидени заради такова нещо, ще изхвърча с 300 от тази рода и от прословутото жилище.

Общи условия

Активация на акаунт