Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 960
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 020
Аз пък подозирам, че темата е ръгнала точно в желаната от авторката посока с цел навъртане на страници.
Мислиш ли?За какво?Чак толкова за рейтинг?!

# 1 021
  • Обран бостан ;)
Всичко е в селската жажда за власт и борба за надмощие. Свекъри с такова мислене наистина могат да откачат, дори накрая детето да се казва примерно Лора и не е на никого. Място няма да си намерят и пак тормоз ще упражняват занапред.

Затова - война отначало още - иначе - лошо. Много са нахални.

Егоисти са. Не приемат чуждо мнение. Като се съберат повече от един и става мазало Wink

# 1 022
Azzy,
така е, кръщаването на бащата няма да  помогне за добри отношения в семейството. Но възможно е да има 2 различни причини да държи на това - едната е, че заради нещо е много свързана с този баща, благодарност ли какво, не знам (за майка й нищо не се каза, авторката не отговори, въпреки многото въпроси). Възможно е той да се е занимавал с отглеждането й, само предполагам.

Другата причина, за да държи толкова да е на баща й, е ако вижда, че няма да го бъде с тези свекъри и изпитва вътрешна необходимост да е на този, който е положителна фигура в живота й.

Както и да го кръсти, единственият по-добър път за нея е да стане независима - ще учи ли още, ще работи ли, и то много здраво, каквото си реши. Няма да й е леко.
Не я виждам обаче щастлива, ако не си създаде минимум материална независимост, така че поне да не се поболее от вмешателства, дори да не стане богата. Вероятно някаква малка помощ може да има от баща си за бебето.

# 1 023
А какво мисли за описаната ситуация майката на снахата?

# 1 024
  • София

Уви.
Колкото и да сме силни, умни, самостоятелни и прочее, искаме в живота ни да има доверие. Срещаме един прекрасен принц, пожелаваме да се омъжим и очакваме това да е най-близкото ни същество, да е опора, подкрепа, любов и да прекараме живота си заедно с усещането, че някой е на наша страна и ни мисли доброто.
После се намесват всякакви фактори, които ще копаят гроба на поредния брак, който още не е започнал.
И така, всеки ден ще се налива по малко отрова, докато не стигнем до прекрасния момент, в който в нейната душа ще се настани страха, в неговата- презрението.
Всяко от семействата на възрастните ще дърпа своето дете, ще шепне в ухото му да се пази от лошия партньор, свекитата ще шушнат тя колко е алчна и иска да го обере, другите ще шушнат, че този не е никакъв мъж, щом не успява да защити жена си и е допуснал родителите му да и поставят условия и не успява да и създаде сигурност и така, моите съболезнования за поредния несъстоял се щастлив брак.

# 1 025
15 Години по-късно

- Защо ме кръстихте така мамо ?
- Защото баба ти и дядо ти ни подариха апартамент . Rolling Eyes

На мен би ми станало леееко тъпичко на мястото на детето.

Против тези традиции съм или по- скоро не ги одобрявам . Ако родителите сметнат за добре нека си кръстят детето на някой от тях , важно е решението да е общо без месене от страни. Аз не бих го направла заради жеста им. Бих показала благодарноста си по 100 други начини от които най-вече уважение, но не и да си кръстя детето заради материалната облага.
Когато са решили да направят такъв подарък не са били пред нотариус за сделка - Аз ти давам това, ти ще направиш онова..

Моя позната си кръсти детето на свекъра защото им беше обещал голяма сума пари след раждането.
Не им даде парите..
Детето и до момента -8г- не се назовава с цялото му име.

Аз съм кръстена на баба си , но е взета само първата буква за мое огромно щастие , това е бил компромисния вариант на майка ми, което е добре за мен защото много харесвам името си , за разлика от това на баба ми .

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 12:50 от __MM’s

# 1 026
15 Години по-късно

- Защо ме кръстихте така мамо ?
- Защото баба ти и дядо ти ни подариха апартамент . Rolling Eyes

- Че защо ги слушаХте ? Като пукнат пак щеше да остане за вас апартамента (примерно) Wink

- Защото татко ти е Мека Мария (отговаря майката)
- Ъъ..нали знаеш.. вие жените командвате и баба ти... аз какво да правя (бащата)

# 1 027
Имената на свекърите са хубави, и надали детето после ще пита, защо така е кръстено. По скоро би се чувствало зле с Петромира/слава или каквото беше там, и все пак да си го кръщава както иска.

# 1 028
  • София
Сега се сетих за едни познати.
И при тях така. Свекърите купили, дали, осигурили. И двете им деца са кръстени на свекървата (първото с буквата, второто с вариация на името). Не са се бъркали "старите". Сами са го решили родителите на децата. Но винаги ми е било странно, защото жената е единствено дете. Нейната логика беше точно такава, че всичко им осигуряват (даже и сега, когато въпросните мъж и жена са над 40, пак родителите им - пенсионери вече - са насреща за всичко). Но пък те само на свекървата явно са благодарни. На свекъра не. На нейните родители пък хич.

# 1 029
Ама говорим за живо същество, а не за поздравителна картичка или наследствена антика. Традициите повелявали, благодарности да се покажат - за мене има нещо много не наред.

# 1 030
Само на свекървата по бива, отколкото само на свекъра и свекървата, защото говори, че са признателни точно на свекървата като на човек, като на отделна личност, а не неглижират едната страна от родата.

Бойко Борисов и първото внуче:

https://www.mediapool.bg/boiko-borisov-se-sdobi-s-parvo-vnuche-k … o-news244935.html

Казва "Ако са умни, ще кръстят внучето на мен.".

Вече има 3, така че са имали известна свобода родителите.

# 1 031
  • София
И при тях така. Свекърите купили, дали, осигурили.
Скрит текст:
И двете им деца са кръстени на свекървата (първото с буквата, второто с вариация на името). Не са се бъркали "старите". Сами са го решили родителите на децата. Но винаги ми е било странно, защото жената е единствено дете. Нейната логика беше точно такава, че всичко им осигуряват (даже и сега, когато въпросните мъж и жена са над 40, пак родителите им - пенсионери вече - са насреща за всичко). Но пък те само на свекървата явно са благодарни. На свекъра не. На нейните родители пък хич.
И на двамата ли са дали или само на сина?

# 1 032
  • София
Тези конкретно и на двамата. Поименно. Към днешна дата и на децата.

# 1 033
И при тях така. Свекърите купили, дали, осигурили.
Скрит текст:
И двете им деца са кръстени на свекървата (първото с буквата, второто с вариация на името). Не са се бъркали "старите". Сами са го решили родителите на децата. Но винаги ми е било странно, защото жената е единствено дете. Нейната логика беше точно такава, че всичко им осигуряват (даже и сега, когато въпросните мъж и жена са над 40, пак родителите им - пенсионери вече - са насреща за всичко). Но пък те само на свекървата явно са благодарни. На свекъра не. На нейните родители пък хич.
И на двамата ли са дали или само на сина?
Милена, твоите родители какво са дали на мъжът ти?

# 1 034
Това че са купили апартамент няма нищо общо с името на детето. Редно е да го кръстят така, както родителите искат.

Общи условия

Активация на акаунт