Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 080
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 260
Никак няма да стане. Някои неща са по подразбиране. И компромиси трябват.
Тук има фундаментално принципно разминаване, не е въпрос до името. То показва наяве разлом, който е бил латентен.
Според мен всички участници са се изказали достатъчно по темата и е крайно време да я закрият. Като и снахата не я повдига. Като се роди бебето, ще се види какво е бъдещето на двойката.

# 1 261
  • Обран бостан ;)
Майката не може да се върне при баща си бременна.
Такива са разбиранията на нейните родители.
Тя също не иска да се разделя с мъжа си,харесва и жилището..
Иска всичко да е по старому,да се разбира със свекърите,да и помагат,но детето да се казва Петра.

Ами не знам как ще стане.

С компромиси (ако знае какво значи тази дума).

# 1 262
  • София

Ние си мислим, че не стои, ама може пак някоя снаха да е недоразбрала, защото не са ѝ предоставили договор за евентуалните имена.
Селската традиция е такава. Като види семейството на жениха и ще и стане ясно мигом, че ще кръсти дъщеря си Електра на дедо Ламби, или Ташко на дядо Мъди.

# 1 263
  • София
Явно и от двете страни са селяни. Жалко наистина. Най-вече за детето. Снахата защо толкова държи да е на баща й?

# 1 264
Ето как от глупост можеш да си резнеш клона, на който седиш и не, нямам предвид апартамента.

# 1 265
  • София
Вероника, нали нещо за интелигентни хора беше споменала, а всички участници са като от "Гераците".
Горкото дете!

# 1 266
  • София
Явно и от двете страни са селяни. Жалко наистина. Най-вече за детето. Снахата защо толкова държи да е на баща й?
Очевидно е, да, затова тепърва ще ги четем, това е само началото на дългогодишни междуродови военни действия.

# 1 267
Майката не може да се върне при баща си бременна.
Такива са разбиранията на нейните родители.

Тя също не иска да се разделя с мъжа си,харесва и жилището..
Иска всичко да е по старому,да се разбира със свекърите,да и помагат,но детето да се казва Петра.

Ами не знам как ще стане.

Така като гледам свекърите просто ще се дръпнат .

Ето защо й извиват ръцете - знаят, че при баща си бременна не може да иде.

Най-лесното решение се вижда накрая - момичето не иска да се разделя с мъжа си, иска разбирателство и със свекърите, държи на семейството, какво искат повече от нея?

Ех, ако бяха случили на друга снаха, че щеше да е Петра, повече от сигурно, но можеше да се окаже, че не иска вече тоя мъж, заради неговата манипулируемост, няма никакви претенции за жилището им, нито пък да си хортува сладко сладко с тези свекъри. И тогава щяха да драпат да виждат малката Петра или както там майката реши за името..

Да са благодарни, че снахата е все пак разумна.

# 1 268
  • Обран бостан ;)

Ами и тя е егоистка като свекърите.

Апропо - има един груб, но много лаф " за да поискаш, трябва първо да дадеш". Мадамата взела, ама вместо да даде, иска. Ми не става така бе моме. Като се случи тя да даде, а после да и поискат още ще го проумее.

# 1 269
  • София
Дали пък булчето не е разбрало какви са новите роднини и затова толкова държи на Петра? Тя бременна не може да се върне, но може да се наложи да се върне разведена и да се надява, че родителите ще я приемат обратно, заради малката Петра.
Петра може да е "спасителният пояс".
Колкото и да не се разбира с майка си или техните да са закостеняли, поне са си нейни близки, за разлика от тези, които преди сватбата още са я вързали с "наем" срещу послушание.

# 1 270
Е, хубаво, ама аз на баща, който не би ме прибрал бременна или с малко дете, не бих кръщавала.

# 1 271
  • София
Разбира се, че ще я приемат.
В каквато и ситуация да е, ще я приемат.

Вероника е от мъжовата рода.

# 1 272
Дали пък булчето не е разбрало какви са новите роднини и затова толкова държи на Петра? Тя бременна не може да се върне, но може да се наложи да се върне разведена и да се надява, че родителите ще я приемат обратно, заради малката Петра.
Петра може да е "спасителният пояс".
Колкото и да не се разбира с майка си или техните да са закостеняли, поне са си нейни близки, за разлика от тези, които преди сватбата още са я вързали с "наем" срещу послушание.

+1.
Даже ми се струва, че Петра е най-подходящото име в тази ситуация - някой каза, означава камък. Да, така е.
Човек трябва да си тежи на мястото. Боса да ходиш, корназ да стъпваш, народът го е казал. Иначе цената на обувките такъв мазол могат да й предизвикат, че ..

# 1 273
  • София
Разбира се, че ще я приемат.
В каквато и ситуация да е, ще я приемат.

Вероника е от мъжовата рода.
Не се разбира. Виждала съм интелигентни хора точно като тия от темата, с много уважавани професии, доста състоятелни, които са със селски манталитет и не приеха дъщеря си, когато беше изгонена, заради друга жена. Никога не я приеха.

# 1 274
Манталитет. Родителите на момичето я възпитали да си търси мъж с къща, да я пласират. Няма да я приемат обратно. Отървали се, демек.
Родителите на момчето пък си купили булка. Пак се дивя, толкова ли е неспособен тоз младеж, че да излезе от стигмата. И той възпитаван да му се даде, а и си избира партньор по калъп. Нито тя, нито той, имат право да се тръшкат и показват характер, защото са копия на семейните проекти.
Няма положителен герой в тази история. И изходът не е добър.

Общи условия

Активация на акаунт