Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 821
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 395
Значи, без да искат свекървите са отворили кутията на Пандора с това купуване на жилище. Мечешка услуга са направили на младите. Извадили са наяве много нелицеприятни черти у всички.

Хич не е мечешка, ако са свестни хората. Това е летящ старт в живота. След 20 години онези с ипотеката ще са платили 600 000 за жилището от 200 000 и ще са на нулата, а тези с имота ще са спестявали тези 600 000 и ако са ги инвестирали добре ще имат милиони. Това ако е мечешка услуга не знам... Ама то е казано - не си хвърляй бисерите на свинете!

# 1 396
Иска да има добри отношения със свекърите,иска да останат в апартамента и детето да е Петра .
На бабата и дядото щяло да им мине,като видят бебето.
Последният възможен компромис е Петра в акта за раждане и галено Дария - за познатите на свекърите!
За съжаление не се шегувам. Изпробван стар метод от софийски квартал - със Светослав на галено Гошо (на свекъра) и Димитър на галено Цецо.
Майката го кръщава както реши, но в "селото", т.е. за роднини, приятели, съседи се обявява името на свекъра. Името от акта за раждане се ползва в училище, на работа и от бъдещата жена/деца, а местните си го наричат на свекъра.  В единия случай човекът ми беше далечен чичо и разбрах истинското му име от удостоверението за наследници.

# 1 397
  • София
И аз имах съученичка Радостина, на галено Нушка Joy

# 1 398
  • Пловдив
Майка ми имаше приятел от детските години Костадин, на галено Бебо. Ама не Бебо на дядо си, де, по-скоро може да е бил Костадин на дядо си.

# 1 399
И аз имах съученичка Радостина, на галено Нушка Joy

Нушка, на другата баба сигурно.
Ужас, горките деца.

# 1 400
То точно Петра е ужас, но понеже е избор на майката...
Представям си да беше свекървата Петра. На свекърите сигурно наистина ще им мине, но детето ще носи цял живот това име заради ината на майка си. И сто на сто ще го наричат другояче, сигурно Пипи.

# 1 401
  • София
Ами да, не е мечешка услуга, защото изобщо не е услуга. И нямаше да е мечешка, ако родителите не очакваха разни неща в замяна. Но ако синчето е дресирано, не е трябвало да разчитат, че снахата ще е подчинена и лишена от собствена воля по подразбиране. И сега със селската си чест изяждат семейството на сина си, вместо това да са най-радостните мигове за всички. Да се замислят заслужава ли си. Големият зор да им се кръсти поредното внуче.

Лъвица, честито и да ви е живо и здраво детенцето! 💐

Благодаря Hug

# 1 402
Значи, без да искат свекървите са отворили кутията на Пандора с това купуване на жилище. Мечешка услуга са направили на младите. Извадили са наяве много нелицеприятни черти у всички.

Хич не е мечешка, ако са свестни хората. Това е летящ старт в живота. След 20 години онези с ипотеката ще са платили 600 000 за жилището от 200 000 и ще са на нулата, а тези с имота ще са спестявали тези 600 000 и ако са ги инвестирали добре ще имат милиони. Това ако е мечешка услуга не знам... Ама то е казано - не си хвърляй бисерите на свинете!

Много, много точно!

Добре нахъсахте бъдещото мамче.  Свекърите са абсолютни простаци щом искат някаква буква на тях за бъдещото внуче.
Според мен мамчето не притежава и грам благодарност за добре устроения живот, който ѝ е поднесен на тепсия.
На такива аз и друг път съм казвала, че са "голи, пък големи".

# 1 403
  • София
Да ви питам къде са ви милионите, освен Joy

# 1 404
Честито на Лъвица и от мен, да ви е живо и здраво детето и много да ви радва!!
Това са много хубави поводи и да се развалят заради такива глупости кой как се заинатил името му да бъде неговото е огромна глупост.
При нас жена ми не е имала претенции, нито семейството и, дори настояваха да бъде на баща ми не само заради апартамента. Аз не се съгласих защото името е старо и нямаше да си го харесват, избрахме имена от моя род на баби и дядовци, но хубави български имена за двете ни деца, които и сега си ги харесват. Баща ми по този повод беше казал, че се радва много, че ще има внук и няма да е проблем, че не е на него. Така че конкретно в темата твърде много инат и егоизъм има от всички участници, но ми се струва все пак снахата трябва да отстъпи. Петра е старо име, не особено популярно и харесвано, много често се прекръщават на Петя, има такава статистика и твърде много го е ударила на инат. Особено щом не я натискат да бъде Дарина, а са съгласни на каквото и да е неутрално име. Няма как без взаимни компромиси да вървят тези семейни отношения роднински, ако не е за това, за друго все ще се изпокарат рано или късно

# 1 405
То точно Петра е ужас, но понеже е избор на майката...
Представям си да беше свекървата Петра. На свекърите сигурно наистина ще им мине, но детето ще носи цял живот това име заради ината на майка си. И сто на сто ще го наричат другояче, сигурно Пипи.

Петра си е германско име. Лично познавам няколко жени, които се казват така и всичките са над 50 годишни.
Младите германки вече не си кръщават така децата.

Ако свекървата беше Пенка или Петкана представям си какъв вой щеше да се извие колко е грозно името сакън да не е на тях.

П.С.
Лъвица, честито и от мен! Живи и здрави да сте цялото семейство!

# 1 406
  • София

Да ти призная, моите наблюдения са коренно различни.
Да не ме разбереш погрено сега, аз също съм от тези, към които родителите са били щедри, но все пак не беше безвъзмездно, трябваше да положа и труд и финанси в даденото ми и да го развивам.
Останалите, които получиха, не сътвориха нищо смислено с живота си и останаха в полето на безметежната посредственост във всяка една плоскост. От тях не се изискваше никакво усилие за нищо.

Честито на Лъвица и от мен!

# 1 407
  • София
Благодаря на всички! Heart

Добре нахъсахте бъдещото мамче.  Свекърите са абсолютни простаци щом искат някаква буква на тях за бъдещото внуче.
Според мен мамчето не притежава и грам благодарност за добре устроения живот, който ѝ е поднесен на тепсия.
На такива аз и друг път съм казвала, че са "голи, пък големи".

Не е на тепсия, ако идва с условия. А и е нормално да си уредиш детето, щом имаш възможност. Както е и нормално да оставиш децата сами да си избират името на детето. То какво уважение и без това, ако е насила??? Точно его и селска чест.

# 1 408
Аз обаче доста се постарах и имам сериозно превишение на това което съм получил. Всичко е до възпитанието и до конкретните участници, дали децата са отгледани така че да имат собствени амбиции, желания за реализация или просто всичко им е било осигурявано на готово, защото виждам и такива случаи. Всъщност доста хора знам като мен с получено жилище от родители, никой не се сещам да лежи и нищо да не е постигнал друго в живота си

# 1 409
  • Пловдив
Петра си е германско име.
Да, германците са го измислили на чист германски. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт