Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 696
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
За бащата стана ясно, че неутрално име е всяко, в което присъства Дария и то на първо място.

# 1 531
  • София
И той мамин и татин, как да им се опълчи?
И неговата не е лесна.

Обаче, булката явно е шаснала майка си, да приеме нещо от сорта от чужда мама…. Едва ли.

# 1 532
Ами дали мамата се е пуснала от крачола на татко си?!  Май хич не е. Иначе защо е този инат.
Определно се е пуснала, защото даже не го е питала. Той също не им се е месил. Инатът идва от свекървата, тя е тази, която си е позволила да се меси в чужди работи.

# 1 533
За мен лично, добрите взаимоотношения в семейството са ми най-важни. Цивилизовани и близки. Живот и здраве, след време ще ставам 3 пъти свекърва и искам единствено да се разбирам със снахите. Както на мен никой не ми се е бъркал в решенията, така и аз няма да се бъркам.

# 1 534
Невъзможно е да се изчете всичко. Бъдещата майка иска, не просто тя да избере името, а да е на баща и. Прочетох много страници назад, че не се разбира с майка си... Явно подсъзнателно иска да я накаже.
Свекърите са ударили на камък, те са очаквали, че ще се действа по позната им схема.
Явно всеки нещо си е мислел, без другите да знаят. Тези хора, колко време са били заедно, преди да се оженят?
Ние сме си кръщавали, правили и стрували, каквото си искаме, обаче сме отхвърлили всякакви предложения за помощ,  за помагане в отглеждането, дарения с доизглеждане, даване на кола, ама едикаква си, ще ви платим морето и подобни. Вече го писах май 2 пъти "няма безплатен обяд".
Аз нямаше да отстъпя, не защото много харесвам името Петра, но не обичам да ме притискат.
Ако е склонна обаче на компромис, да каже там, че Богородица и се е явила и е казала да се казва " нещо неутрално, каквото и харесва" и толкова. Пак ще е решила тя. Аз май повече няма да пиша Joy

# 1 535
Невъзможно е да се изчете всичко. Бъдещата майка иска, не просто тя да избере името, а да е на баща и. Прочетох много страници назад, че не се разбира с майка си... Явно подсъзнателно иска да я накаже.

Има логика в това, което пишеш, но как точно ще накаже майка си като остане сама и без помощ, а ако продължава да се инати и на улицата?

Ще я "нарани" много майка си като сама се закопае. Обзалагам се, че булката е супер млада и наивна и наистина си няма и идея каква каша може да забърка, ако продължава да се инати.

# 1 536
Според мен момичето е силно надценявано в темата. Тя целенасочено е търсила такъв съпруг като намЕрения. От богато семейство, за да я подсигури материално. Послушен , с авторитет към жените. И да се настани наготово " по заслуги". Издействала си е дом и мъж, който ще отсъства една втора време от живота им години напред. Издействала си е и маминка да помага с детето, нали ще роди престолонаследник. И сега, за пръв път, си е показала интересчийската природа. Тя не обича момчето. Ако го обичаше, щеше да се съобрази с неговото мнение. Аз , ако истински обичам мъж, няма да си избера отсъстващ.Не харесва и свекървата. Злоупотребила е с щедростта им, за да се " уреди". И сега играе на главите на всички.
Хитруша  от класа.

Ако имам време, ще анализирам и другите участници. Написах още вчера, че няма добър герой. Може би свекърът, защото е вдигнал ръце.
Но това пък е абдикация, а ако той налива финансите, може да стане абсолютно индиферентен във времето. Дистанция от помощ за Петра, липса на всякакво добро отношение и уважение, и концентриране на благата върху другия син, с послушната снаха.

# 1 537
Откъде пък знаете, че е търсила целенасочено...? Може пък той да я е преследвал и ухажвал и момичето да се е зарадвало, че има и апартамент впоследствие в картинката.

# 1 538
  • София
Аахахахах, Тайс, ма, аферим на тая жена, бре! 😂
Сега и някой имот да примъкне и ще ги прати в десета глуха!

Глупости са това за мен, не се обиждай.

# 1 539
Откъде пък знаете, че е търсила целенасочено...? Може пък той да я е преследвал и ухажвал и момичето да се е зарадвало, че има и апартамент впоследствие в картинката.
От това, че в нейното семейство двете дъщери от малки знаят, че не могат да разчитат на жилище от родители.
Така се формира пласментска стратегия 😀

Джордж, пиша си, правя се  на психолог.
Нали всеки си казва мнението, да не остана и аз назад

# 1 540
В темата твърде силно взеха да святкат завистливо-злобни постове на хора в принуда и/или без такива големи подаръци. И сега вой, как може някой да не е прецакан като тях. Идея нямате колко си личи и е адски грозно.
Аз лично смятам, че синът е най-крив. За чий е моряк, като едно жилище не може да купи с ипотека? Ще го дондуркат техните, докато умрат, ама няма нужда още хора да повлича в лигавщината си.

# 1 541
Добре, вие като жени с мъж по любов бихте ли тропали с краче, че само едно име става и да желаете да изберете заедно с мъжа име за общото дете?
Това поведение на жена, която обича мъжа ли си е?

# 1 542
И аз съм знаела, че няма да имам апартамент от родители, но не съм си търсила мъже според жилището.

# 1 543
И другата снаха трудно е кандисала, предвид двойното име, но там е минал номера с неутралното...

Ако с мъжът ми сме говорили едно, а той после се е извъртял, като мама му се е нацупила, да щях да се запъна.
Като са ок с неутрално име, да вземат да изберат нещо наистина неутрално, а не като предложената смешка, с която се подиграват на бъдещата майка.

# 1 544
А другата снаха още ли е омъжена?

Общи условия

Активация на акаунт