Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 696
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 590
  • ЯМБОЛ
Неутрално като Дарина Паолина???

# 1 591
  • София
Ариел, опасявам се, че тази битка няма да е последната и ако загуби нея, не само няма да й е по-лесно занапред, а ще се очаква да кляка отново и отново. Дано греша, но цялата тая сага показва манталитет. Забеля ли, че в "компромисното" двойно име, има версия на майчиното, но не и такава на бащиното на снахата? Тези хора искат хем да е на тях, хем да не е на тъста, дори в "компромиса".

# 1 592
С тази разлика, че свекървата няма какво да губи. Толкова глупаво и наивно е купила имот. И повярвала, че снахата ще е лоялна.

Няма какво да губи ли? Той нека сина й да подкрепи жена си и да стопира дъртата да се меси във всичко,тогава ще видим дали и внуци ще види. Айде да не ги изкарвате тия свекърви чисти водици,защото ако свекървата не държеше видиш ли на нейното златно име да,проблем нямаше да има. Точно от това ги е страх свекървите.

# 1 593
Какво козируване? От нея се иска единствено да не кръщава бебето на баща си.

Аз тук смятам, че най- виновна е свекървата, де.
Пълнолетен син, за женене, пък живял у тях си, или - така възпитаван, да не е стимулиран да се развива. Тази властна жена си мисли, че с пари ще си купи уважение. Не е познала. От  снахи рядко има уважение, ако ще свекървата и самолет да купи. Чудя и се на акъла. Вместо да си гледа живота, тя изсипва една торба пари в имот ама точно преди сватбата. Защо не му е купила имот на този син преди години, ами на каишката и той. А сега пък щяла да помага с внучето. Обсесивна, недалновидна, отгледала едно безгласно момче. Една снаха- майсторица ще ги строи в редица.
И рима извадих 🤣

Кари, по- спокойно. Не всички свекърви приритват да гледат внуци и да козируват на снахи. Много подценявате нашето поколение

# 1 594
Как живял у тях си, не е ли моряк.

Неутрално като Дарина Паолина???

Не, естествено, никакви производни и букви.

# 1 595
Както и да го гледам, инатът на снахата да си кръсти бебето Петра не  ми се вижда никак обоснован...
Но пък със сигурност само Петра е по-добре, отколкото двойното, което предложила свекървата. Петра-Диляна, Дарина-Петра, Теодора-Петра... Като отделни имена са ок, но да причиниш това на внучето си... Голям инат се иска.

Иначе сте прави, човек трябва да си подбира в битките. Тя обаче вероятно вижда опит за завладяване на семейството им. И то си е такъв. Няма работа в решенията за детето, а тя започва още преди раждането. Трябва да се пресече веднъж завинаги. Момичето обаче вече е поело ръкавицата, а не е трябвало. Отклоняваш тактично въпроса към някакъв друг и не позволяваш въобще да се обсъждат нейните капризи.

# 1 596
Как живял у тях си, не е ли моряк.
Ми моряк, но като си е в града, къде е живял? Само предполагам, но щом имот е купен едва сега, значи и той маминчо.

# 1 597
Карина, тази "дъртата" е неговата майка. Която му е дала живот и го е отгледала.
Ти така ли казваш на свекърва ти? Ако имаш такава.
Или на майка си?
После се чудите защо не ви уважават мъжете ви, па камо ли свекървите.

# 1 598
В заглавието стои жилище и неприкрит намек за компенсация,което е
отвратително.Вериятно точно този въпрос задава Главната баба Дарина чрез Вероника.
Това е най-гадното - съвременно робство, замазано зад патриархални традиции "какво ще кажат хората".
Точно апартаментът и то скъп прави темата Уау и генерира мнения.

До тук: бащата на булкaта не е искал и не иска да се кръщава на него, казал е неутрално или на свекърите.
Свекърът в началото е давал избор за неговото или на жена му име и производни, но вече се е оттеглил, може би е прочел малко от темата.
Тъщата изобщо не стои в задачата.
Само свекървата все още тропа с краче "апартамент срещу нейното име". От друга страна тя не работи. Излиза, че парите са от свекъра. Та и свекървата с чужди пари иска да наложи своето име!!!

# 1 599
Таис, с този ти коментар съм абсолютно съгласна. А и уважение между снаха и свекърва може да има, но уважение, а не подчинение както се разбира в повечето случаи. Защото немалка част от хората, бъркат това. Човек може да си уважава безкрайно свекърите и без да кръсти дете на тях. Но е трудно разбираемо от хора, които обичат показността и да се налагат.

# 1 600
  • София
Ако свека тъй ръгаше с остена в моя посока, дъртата щеше да е любовно обръщение!

Дето аз имам изключително уважение на възрастните хора, даже и чепатите.

# 1 601

Иначе сте прави, човек трябва да си подбира в битките. Тя обаче вероятно вижда опит за завладяване на семейството им. И то си е такъв. Няма работа в решенията за детето, а тя започва още преди раждането. Трябва да се пресече веднъж завинаги. Момичето обаче вече е поело ръкавицата, а не е трябвало. Отклоняваш тактично въпроса към някакъв друг и не позволяваш въобще да се обсъждат нейните капризи.

Офертата за бебето от донор още седи - ако не иска да я "завладяват".
То и приемането на фамилията на мъжа след брака е "завладяване".

А чакай - като я питаха за обзавеждането на новият им апартамент там не беше "завладяване"
Завладяване е само когато на снахата нещо не й хареса.

# 1 602
Ако свека тъй ръгаше с остена в моя посока, дъртата щеше да е любовно обръщение!

Дето аз имам изключително уважение на възрастните хора, даже и чепатите.
И съпугът ти ще си умира от кеф, че си "уважила" майка му. Ми, браво!

# 1 603
  • София
От друга страна тя не работи. Излиза, че парите са от свекъра. Та и свекървата с чужди пари иска да наложи своето име!!!

Аз като казвам, че е едно време е била на мястото на снахата Wink Но явно тя не си е спечелила битките и цял живот е чакала снахите да почне и тя да громи. И язък за мнението на хората за името на внучката след такава публична излагация във форума.

# 1 604
Много грозна стана темата. Не искам да съм на мястото на хората, замесени в ситуацията и четящи свободните съчинения и откровените обиди.

Общи условия

Активация на акаунт