Любители на кучета - 148

• 22 893
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Нашият пък не копае 😁 Само на плочките вкъщи, на вън никога не е копал.От известно време се разхождаме така,че баща му закъснява от работа.Признавам си, понякога ми е трудно.Пасажера трябва все нещо да хрупа,че не иска да се вози в количката.Най-вече изтръпвам като видя пуснати кучета.

# 91
Привет, мами! Нахлувам в темата, но имам нужда от помощ. Имаме прекрасна Кара, лабрадор на 12 г. Вероятно има диабет и имам нужда от всякакви съвети, насоки, всичко, каквото знаете, защото буквално сме в шок, объркани и в страх. Предисторията е дълга, но ще споделя накратко.
Скрит текст:
От лятото насам е вяла, лежи, не е същата. Няколко пъти я водихме на лекар, от възрастта било, стара била. Докато не започна да диша тежко. Лекарят я лекува за ларингит с АБ. След което продължи да е все така и едно тежко, особено дишане. Направиха изследване - кърлежова болест /ерлихиоза/. Кръвните изследвания бяха зле, лекарят каза, че от това, че дълго време се е борила и е нелекувана. Започнахме доксациклин и кортикостериод, кучето живна. Свърши терапията, видимо беше добре, докато не преживяхме нещо ужасно. Кучето беше недекватно, виеше, блъскаше се, дезориентирана, тресеше се и гърч направи, кошмар. Заведохме я по спешност в друг град, казаха, че не е пила достатъчно АБ /пила е 10 дни, а е трябвало 1 месец/ и установиха и бабезиоза. Кръвните изследвания ужасни, кръвна захар над 35. Първоначално смятаха, че състоянието е неврологично, може би инсулт, после обаче решиха, че е от високата захар. Вариантът беше да я е вдигнала от тези болести или да е развила диабет. Вече пети ден й се вливат системи и лекарства, но захарта все е 24-26. Явно нещата вървят към диабет, който отказвам да приема. Защото месец преди сега кръвната й  захар беше нормална. Възможно ли е за месец да скочи така и да развие диабет? Лекарят казва, че с човешкия инсулин е трудно напасването на дозата и повечето хора не издържат. Кучешки инсулин пък се набавял от Германия-как,къде, цена, нищо не знаем. Много сме объркани. Ако знаете каквото и да било по темата, моля споделете. Благодаря ви!

# 92
Така е. А нашата женска просто гледа от Нъки.
Тайра от кого гледа 🤔😂 Тя от както беше на 1 г някъде започна..И сега и сега си копа 😂😂

# 93
  • Варна

Да,и Каду така копира Бизу 😀

# 94
Привет, мами! Нахлувам в темата, но имам нужда от помощ. Имаме прекрасна Кара, лабрадор на 12 г. Вероятно има диабет и имам нужда от всякакви съвети, насоки, всичко, каквото знаете, защото буквално сме в шок, объркани и в страх. Предисторията е дълга, но ще споделя накратко.
Скрит текст:
От лятото насам е вяла, лежи, не е същата. Няколко пъти я водихме на лекар, от възрастта било, стара била. Докато не започна да диша тежко. Лекарят я лекува за ларингит с АБ. След което продължи да е все така и едно тежко, особено дишане. Направиха изследване - кърлежова болест /ерлихиоза/. Кръвните изследвания бяха зле, лекарят каза, че от това, че дълго време се е борила и е нелекувана. Започнахме доксациклин и кортикостериод, кучето живна. Свърши терапията, видимо беше добре, докато не преживяхме нещо ужасно. Кучето беше недекватно, виеше, блъскаше се, дезориентирана, тресеше се и гърч направи, кошмар. Заведохме я по спешност в друг град, казаха, че не е пила достатъчно АБ /пила е 10 дни, а е трябвало 1 месец/ и установиха и бабезиоза. Кръвните изследвания ужасни, кръвна захар над 35. Първоначално смятаха, че състоянието е неврологично, може би инсулт, после обаче решиха, че е от високата захар. Вариантът беше да я е вдигнала от тези болести или да е развила диабет. Вече пети ден й се вливат системи и лекарства, но захарта все е 24-26. Явно нещата вървят към диабет, който отказвам да приема. Защото месец преди сега кръвната й  захар беше нормална. Възможно ли е за месец да скочи така и да развие диабет? Лекарят казва, че с човешкия инсулин е трудно напасването на дозата и повечето хора не издържат. Кучешки инсулин пък се набавял от Германия-как,къде, цена, нищо не знаем. Много сме объркани. Ако знаете каквото и да било по темата, моля споделете. Благодаря ви!
Не бързайте да мислите за диабет, при условие че още не са я излекували от кърлежовите болести. После трябва да се изчисти организма от антибиотиците и кортикостероидите и едва тогава може се мисли за диабет.
Честно казано, от личния си опит с кръвни изследвания при ветеринари... не знам доколко трябва да им се вярва. Тези хора надали си калибрират апаратите, такива потресаващи стойности са ми вадили за Зара... с оправданието, че било грешка на апарата. Миналата седмица пък занесох в лаборатория Лина секрет от гнойна рана на котката ми за микробиология. Излезе резултат Не са изолирани патогенни микроорганизми. Според мен изобщо не са направили посявка, само прибраха парите.
Стискам палци лабрадорката да се стабилизира. Не са й малко годините. На тази възраст всеки курс с антибиотик е рисков. Но по-важно е да я излекуват от кърлежовите. А как така откриха ерлихиоза, а не откриха бабезиозата? Той тестът не е ли общ (четворен) или бъркам?

# 95
  • Бургас
Аз бих потърсила второ мнение в университетската клиника в Стара Загора.

Vanne, "Лина" са пословични със сбърканите си резултати.

# 96
Лъки освен аромати с това риене и други неща пръска. Вече знам да го дръпна леко в страни, а не да гоня с торбичка парчетата.

За съжаление не мога да съм полезна за лабрадорката. Дано да се възстанови бързо.

# 97
Vanne, не знам как не са открили бабезиозата. Не обърнах внимание тогова на теста. Казаха ерлихиоза, лекуваме и така. Ще го погледна теста все пак, но така или иначе лекарите предполагат, че това с кърлежа е преди доста месеци. Дано се включат и други, че мерим захарта и не спада. Ще отидем и до Стара Загора. Ако знае някой как се намира кучешки инсулин, моля пишете.

# 98
Отидете до Стара Загора най-добре! Трябва да се разбере причината за високата кръвна захар. Да почвате с инсулина е най-лесно, разбира се, за докторите.
Давай кортикостероиди, давай инсулин, давай хапчета за кръвното... и проблемът вместо да се реши, се хронифицира. Това е то съвременната медицина. Печелим от хронифицирането на болестите, че най-дълго да ползваме услугите на докторите и аптеките. Извинявам се за спама! Sad

# 99
  • Пловдив

Никой ниого не копира, и женските рият.

Аз не съм "мама" ама..
Ако високата кръвна захар е установена след започване на лечението с кортикостероиди имайте предвид ,че от тях също се вдига.
Скенер или ехография на коремни органи ,в частност панкреас правени лиса?
Ерлихиозата засяга Централната Нервна Състема(ЦНС),възможно е пристъпа да провокиран от увреждането и от заболяването.
Бабезиозата пък може да предизвика и  остър панкреатит.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 15:59 от whitefang

# 100
  • тук-там
Е как да рият женските? Не съм имала до сега риещо. Мокка започна след дълго съжителство с Нъки да вдига крак и да рие. Кастрирана е.

# 101
  • Бургас
Елза си рие от малка.
И крак вдига, а не живее с мъжко куче, няма кого да копира...
И много интересно го вдига този крак - прикляква и повдига, как пази равновесие, не знам Simple Smile

# 102
# 103
Гери също рие, хвърля големи буци кал и се кефи. Понякога пикае и на два предни крака, как успява да го прави, не знам.

# 104

Никой ниого не копира, и женските рият.

Аз не съм "мама" ама..
Ако високата кръвна захар е установена след започване на лечението с кортикостероиди имайте предвид ,че от тях също се вдига.
Скенер или ехография на коремни органи ,в частност панкреас правени лиса?
Ерлихиозата засяга Централната Нервна Състема(ЦНС),възможно е пристъпа да провокиран от увреждането и от заболяването.
Бабезиозата пък може да предизвика и  остър панкреатит.

whitefang, кръвната захар беше 4 и нещо, когато установиха Ерлхиозата и преди лечение с АБ и кортикостероиди - на 30.11.2024 г. Пи АБ и кортикостероид до 25.12 и 10 дни след спиране на лекарствата кръвната захар е страшна - над 33. Правиха ехография на коремни органи онзи ден, нищо притеснително. Изключиха и тумори. Отделно, преди ехографията, лекарят каза, че панкресът не знае как функционира, това след като гледа кръвните изследвания. Биохомията /АСАТ, АЛАТ и т.н./ е зле, нищо не е наред там, освен урея и креатинин, което пък също е необичайно, защото лекарят предполага, че бъбреците би следвало и те да са затормозени при тази кръвна картина и лекарствата.

Общи условия

Активация на акаунт