В момента чета ... 93

• 43 429
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Стана ми интересна дискусията ви и реших да използвам новостите в технологиите, защото книгите не съм чела и нямам представа там пернатото за колко продължителен период се появява, но ето какво ми даде като информация едно приложение ИИ :
“ Някои видове домашни патици, които са защитени от хищници и получават добра грижа, могат да живеят до 10-15 години. Има дори случаи, когато патиците живеят повече от 20 години при оптимални условия.” Друго алтернативно ИИ приложение “скъси” живота на птицата до 5-10 до 12 г. при добри грижи.

# 121
Започнах една много особена книга: Сънищата на Айнщайн.

Писана е от учен-физик и е супер странна.

# 122
  • София
Чела съм я преди години, даже я дадох на някого да я чете, така и не ми я върнаха. Издирвах я доста време, намерих я и сега я препрочитам.

8 секунди от смъртта - Павел Гоневски

# 123
Ох, много се смях, извинявам се за коментара...
И аз много се смях за патката. На мен не ми пречи! Да живее! Предполагам обаче, че ще си отиде все някога със стопанката си..
Феникс, мерси за проучването. Simple Smile

# 124
Патката значи да не ми я пипа авторката! Барабар с Рут Зайдо. Кой ще ми е учител и вдъхновител в тези книги по пиперливи коментари и закачки, да не говорим за стихове, макар че там и Гамаш се проявява като доста знаещ, но има още много корички хляб да изяде, докато я стигне Рут.
Обаче понеже Рут много обича високоградусови изкушения мисля, че така се е консервирала, а също и патето може би, защото все е с нея и може би и е съучастница в увеселението, че ще да  са безсмъртни надявам се! За моя радост ще бъде, ако е така. Много обичам героите на тази поредица, те са основната причина да я чета с такъв кеф! Макар също  доста от случаите да са ми интересни и увличащи, а и информация за Канада и жителите й.
Аз продължавам да си чета роментъзи. " Беладона". Ами... Чете се. Малко наивно ми идват диалози и описания, но тъй като я възприемам като приказка става. Тук няма още, имам около стотина страници, та няма секси -кекси сцени, които бяха доста в " Готикана".
Но нито една от двете не е ме грабва.
Роментъзи - то, което най-много ми хареса миналата година беше " Един тъмен прозорец"- история, обстановка, герои, романтика също, само щипка, но достатъчно.
Ей, такова нещо ми се чете. Остава ми втората част от нея, но искам на хартия и ще дебна в библиотеката да се доредя.
Дано попадна и на други хубави. Има доста избор за щастие.

# 125
С глас се смях на сладкия коментар на Грета Ей за патката Smile
Завърших "Евангелие на отровното дърво" - през цялото време вървеше напевно и приятно, без да е нещо кой знае какво, докато
Скрит текст:
не дойде последната част, в която сестрите правят равносметка всяка за себе си. Това е най-силната част от книгата, нещо като обзор на събитията, но от различни гледни точки. Точно тя ме накара да осмисля всичко прочетено, еволюцията на персонажите, описаните исторически събития и техните последствия. Силен край.
Започнах да слушам "Перлите на Ади Ландау" на Соня Тодорова - хубаво начало и интересен сюжет с исторически елементи, дано не се размие нататък.

# 126
  • Чукарландия
Приключих "Ние, удавниците" - Карстен Йенсен, но те все още не са "приключили" с мен. Още я изживявам. Чудна, чудна, чак брилянтна морска епопея!
И не само морска. Епопея на човешката душа! 💖
Започнах "Удушвач" - Йени Педерсен и Ким Фебер. Чете се бързо. Трета част от поредицата. Ще чакам да преведат и другите две.🤗

ПП Паралелно започвам и "Стъкленият замък" - Джанет Уолс. 😉
Незнам какво ми става напоследък, чета по две книги едновременно, преди да ме убиеш, не можеш ме накара да чета по две. Животът е толкова кратък, а книгите толкова много... 🤣

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:17 от BBeLLa

# 127
  • София
Скрит текст:
Ииии, не! Не точно това е новият роман на Йорген Бреке (предишна: Където злото властва; за инспектор Уд Сингсакер и американската му колежка Фелиша Стоун). Това е книга в книгата, появява се в новия роман на Бреке и е важна за разследването.
Можете да четете анонса (а и приложения откъс) спокойно, понякога по кориците на подобни четива даже разкриват повече.
"Всеки може да убива" – според майстора на трилъра Йорген Бреке
https://www.actualno.com/books/vseki-moje-da-ubiva-spored-majsto … news_2375656.html

Съдебният патолог Кителсен от болница „Свети Олаф” беше извадил торбата с тялото от фризера и я беше отворил. Сега той стоеше като въплъщение на скептицизма и коварно мъмреше Сингсакер. На носилката лежеше жертвата на убийството Туре Харан, доцент в Норвежкия университет за науки и технологии, с две отворени дупки в лицето, дупки, водещи до мъртъв и леден мозък.
- Ти си този, който поиска да се присъедини - обади се глас зад Сингсакер.
Уд се обърна към Турвал Йенсен, най-талантливият му колега и доверен приятел.
- Защо никой не ми е казал, че очите на жертвата са премахнати? - остро попита Сингсакер.

https://www.actualno.com/books/otkys-ot-romana-na-jorgen-breke-v … news_2375663.html

# 128
  • Чукарландия
Нищо не разбрах, кой е Антон Бруун? Псевдоним на Йорген Бреке ли?

# 129
Дочетох "Симон" - едно добро начало за новата година Simple Smile Топла, човешка книга, въпреки цялата безнадеждност, която лъха от нея, цялата мъка и тегоба, с която е пропито ежедневието на героите, но и с лекотата, с която хората от това време са приемали съдбата си. Умело вплита в едно толкова човешки истории, мечти, разочарования, падения и възходи, събира в една книга живота на няколко поколения бердчани. Сякаш описва живота в нашите села от преди няколко десетилетия. Колко общи неща имаме с тази уж далечна страна...

# 130
  • София
EmBrother, и аз нищо не разбрах..
Кой е този Антон и става ли този трилър или не?

# 131
  • София
И аз не разбрах нищо, но пък се заинтересувах. Simple Smile
Само на мен ли не ми хареса "Симон". Главният герой ми беше меко казано противен.

# 132
  • София
И аз не разбрах нищо, но пък се заинтересувах. Simple Smile
Само на мен ли не ми хареса "Симон". Главният герой ми беше меко казано противен.

Неее, и на мен не ми хареса. Тъкмо одеве влязох да прочета какъв коментар съм написала в ГР : "Приключих със "Симон". Не е лоша книгата, но далеч не ме впечатли така, както голяма част от вас. Ще и дам оценка 3.5/5. Не ми харесаха дългите изречения и финалът не беше моят. Като цяло и Симон ме дразнеше през цялото време и не можа да спечели симпатиите ми."

# 133
  • София
И аз не успях да харесам "Симон"..Дори не я дочетох ..

# 134
Прочетох "Недовършеният ръкопис" , след това си припомних  "Имало едно време два пъти" и силно се надявам скоро да издадат и третата книга.

Общи условия

Активация на акаунт