Как да се подготвим за старостта.

• 10 208
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
Герда слабата ти точка е 4. благотворителни.

# 211
  • Най-накрая на безкрая
Bella, мислех си, че организации като червения кръст ходят по домовете. Даже си мислех, че има социални патронажи. Преди време щях да се записвам доброволец в червения кръст и ми обясняваха, че ходят по домовете и предлагат грижа за възрастни хора. Ще проверя по-подробно, а също и колко са достъпни.

# 212
Да, провери си. Обаче си задай въпроса ако всичко става благотворително защо има толкова много нищета, бездоници, бедни и болни сами?

# 213
  • Най-накрая на безкрая
О, аз не се заблуждавам, че благотворителните организации осигуряват чудесни грижи и то за всички. Просто съм  го написала като възможна точка, защото, ако се налага да се справям сама в старостта, ще проверя всички възможности. Не очаквам да ме обгрижват 24/7, но и едно пазаруване е помощ, ако предлагат.
Даже мисля да се възползвам от ИИ. Може да звучи нереално засега, но мисля, че някой ден изкуственият интелект също може да ни помага в старостта.

# 214
И мислиш че ще остане безплатен ?
И църковните се издържат и те ангажират хора, които имат нужда от средства за живот и имат семейства.
НЕ виждам как някой може да предположи, че има нещо безплатно.

# 215
  • Най-накрая на безкрая
Да, може и да не е безплатен, но поне да е достъпен за хора с неголеми финансови възможности. Както сега си плащам абонамент и ползвам Интернет, така да е. Знам ли, може и да съм наивна...

# 216
  • София
Децата като си представят какво ще правят като станат големи не са толкова наивни, колкото млади хора, които си представят старостта, според мен. Човек като остарее става съвсем различен. Остаряването е рязко с някоя болест, например, и се минава на съвсем друг режим и мисловно. Не мисля, че някой може да предвиди за тези времена нещо друго освен пари. И светът се променя, та съвсем не знаем след 10 години какво ще е, камо ли след повече.

# 217
Именно и никога не знаем колко ще е достъпно всичко един ден при тази борба за ресурси в момента.
Изучаваме децата и гледаме те да си хванат живота добре и да се справят добре.
Това е което правим сега.

# 218

Има и такива "акции".
Е, не трябва твърде да се разчита Smiley

# 219
Странно е човек да разчита, че като остарее някой ще го обслужва благотворително.

# 220
  • Най-накрая на безкрая
Офф, като се хванахте затова. Написала съм възможни точки, варианти, опции, предложения... Не съм написала очаквания.

Пак си напомням да не пиша, че всяко нещо се преиначава

# 221
Герда, хората коментират, не преиначават!
Пак да се върна, в началото на темата- пасивен доход трябва, задължително е за спокойни старини.

# 222
  • София

Има и такива "акции".
Е, не трябва твърде да се разчита Smiley

Има, да. Съседка работеше към БЧК, плащаха и почасово.
Беше се пазарила с баща ми да идва да чисти при тях. Докато дойде датата той почина и остана само майка ми - неподвижна с Алцхаймер. Дойде веднъж - поиска пари да ходи да пазарува, щяла да върне ресто и касова бележка. Обясних, че ние с дъщеря ми пазаруваме и носим храна. Повъртя се, изпи кафето и си тръгна. Хич не и беше приятно, че аз съм там докато идва и не и давам ключ от вратата. Втория път реши да почисти - хвана 1 метла, натопи я в тоалетната чиния и тръгна да мете коридора с нея. Взех и уреда и я помолих да се маха. Подписах и графика за целия месец уж е идвала радовно. Обадих се в БЧК, че нямаме нужда за следващите месеци - бабата замина в частен старчески дом.

# 223
Тъпички са

Но още по-тъпо е да ги прокарваш като лично остроумие в тема за остаряването.

Немалко възрастни хора се шегуват със себе си, разказвайки точно тези вицове.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 14:36 от Дренка

# 224
Трябва да се свиква.

Общи условия

Активация на акаунт