За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 26 206
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Всички мъже са по-спокойни и смятат, че ще се случат нещата и няма място за тревоги. И добре, че е така! Ако и двамата са свръхфокусирани, би било по-зле.
Малко и ръчкане от наша страна трябва, понякога е уморително, но наистина-добре, че са мъжете често да ни приземят и да вдъхнат кураж.

# 631
  • На изток от Ада
Да тирамису. Не знам как да ги водя 6м . Хайде без октомври.. Ноември беше ден преди О, декември 2 дни. Януари трита дни преди, повреме и след.

# 632
Нямам силно кървене, спазмите са леки. На обяд съм на преглед, ще ви пиша като мина. АГ снощи спомена за хапчета за медикаментозен аборт ако видим, че чистенето не върви добре, но каза "Нека те видя и ще преценим".
Някоя правила ли е такъв вид А?

# 633
Моят медицински ми беше много обилен, но ми бяха казали, че ще е такъв и ме бяха предупредили ако запълня 2-3 (не помня дали и 4) превръзки за час да бягам към болницата. Спонтаният ми беше като по-болезнен цикъл, продължи обаче около 10 дни кървенето

# 634
Аз съм правила, поне при мен бяха две хапчета. Пият се през определен интервал, при мен беше като при малко по-болезнен и обилен цикъл. Нямах силни спазми и всичко приключи за няколко часа, сакчето падна и след това продължи кървене като при цикъл.
Мисля, че след седмица, 10 дни ме викнаха на контролен преглед дали всичко се е изчистило.
Аз не съм го правила в България, ако е от значение.

# 635
belive, съжалявам и се надявам да се изчистиш без нужда от допълнителни процедури или хапчета!

По повод мъжете:
Скрит текст:
дъвкали сме безброй много пъти вкъщи това, че имам нужда от неговата подкрепа. Дори на общи срещи с психолог сме го обсъждали. Ама той просто не иска да се ангажира емоционално в процеса. Практическата част макар и с малко мрънкане я върши - добавки и СГ. Разбирам го от една страна, знам че си имаме обица на ухото и се пази от разочарование (и сам ми е казвал, че това е причината да е по в страни от темата). От другата страна обаче понякога е толкова отдръпнат, че изказванията му ме ядосват и нараняват.
Приела съм го де и се успкоявам, че ще е така още малко, докато приключим инвитрото. Ако стигнем до бременност обаче ще трябва нещо да се промени от негова страна, защото аз няма да се справя без подкрепа с всичките си страхове.

И след като вчера се похвалих, че нямам зацапване, снощи се появи любимото ми кафяво течение... Сега почвам да се надявам да е еднократно, а не да се появява и изчезва пак 2 седмици

# 636
Belive, аз правих МА преди 6 месеца. Слагам инфото в скрит текст.
Скрит текст:
Няма да лъжа, беше доста кофти изживяване, при все че по принцип съм с много тежък цикъл. Имах много силни болки, прилоша ми, повръщане, диария (всичкото това уж нормални ефекти от лекарствата). За болките взех Аулин, но малко късно и не можа да ме спаси. Но… ако сакчето вече е паднало, сигурно болката ще е далеч по-малко. При мен изписваха допълнително хапчета уж за доизчистване на задържана кръв, ама не се получи и си се доизчистих при следващия цикъл.
По другата тема, и моя мъж е така. Уж много ме подкрепя и т.н., но в някои моменти просто виждам как искрено не може да ме разбере и се чувствам адски сама в цялото нещо. Всички доктори, изследвания, тестчета, таймиране и т.н., всичко е по моя инициатива. Онзи ден полудях - споменах му, че ако и сега се окаже кухо яйце искам да си направим генетични изследвания и той ми изръси “е, какъв е смисъла, то ако проблема е генетичен  какво можем да направим”. Мале, направо ми идваше да го удуша. То бива, бива неосведоменост, ама толкова пък чак. И в такива моменти ми става супер мъчно как аз постоянно чета и се интересувам и се ровя, за да ми изтърси накрая тая върховна тъпотия. А иначе е умен човек, интелигентен… ама по тая тема го виждам как предпочита да си заравя главата в пясъка, вместо да търси решения, което просто ме вбесява.

# 637
MamaBear*, и моят беше турбо спокоен и не искаше да бързаме, ама излезе проблем при него - 2% морфология и ниска подвижност. После подвижността по 1 време се беше подобрила, ама инсеминациите все бяха неуспешни и с лош материал. Накрая забременях с Икси. Направете изследването.

Белийв, прегръдки, пиши след лекаря.

# 638
И аз искам да ви благодаря за споделените мисли и емоции, момичета, наистина е много хубаво, че тук можем да споделяме какво ни вълнува и какво ни тежи, да си даваме съвети и подкрепа!
Белийвче, много те прегръщам 🤍 Много съжалявам и се надявам да се чувстваш по-добре днес, да мине добре прегледът (наистина е много важно докторът, при който си, да ти вдъхва доверие) и да се изчистиш бързо и безболезнено.
Инферия, много силно стискам палци за успех!
За мъжката подкрепа...ММ посреща всичко много по-спокойно от мен, макар че и той много иска да се получи. Аз съм много по-емоционална. И много повече го мисля. Правим опити от края на август... Всеки месец около овулация се изпълвам с надежда...всеки път, когато ми дойде, ден-два съм доста унила. Не ми се иска да отлагаме повече и заради възрастта ми и този месец ще пуснем изследвания и двамата. За щастие той се съгласи без проблем за СГ. Но някак още не съм сигурна откъде да подхвана всичко, към коя болница, клиника да се насоча. Засега разчитам за първоначалните съвети на моето АГ.
Днес се чух с нея по телефона. Вчера ми беше първия ден на цикъла, но все още беше слабо. Днес вече е доста обилно. АГ каза, че е ок все пак да пусна хормоналните в понеделник. Така че ще действам. Пък ако се наложи, по-нататък ще ги повторя. И без това гледам, че клиниките (примерно в Надежда) искат изследванията да са правени при тях.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:31 от Autumn24

# 639
Момичета, аз така се подредих, че за първи път сама не мога да преценя какво ми се случва...

Декември имах кратък цикъл, 23 дни, да кажем случва се. Пих тежък антибиотик да чистя бактерия. Януари пак ме боляха гърдите от началото на цикъла, бях доста болна 15 дни и какви ли лекарства не пих, пак кратък, 22 дни. Отидох преди няколко дни за контролна биопсия и видяха голям задържан фоликул - 4см. След биопсията казаха, че може да имам зацапване чак до цикъл и от ден 13 на цикъла (вчера) да започна циклогест, за да помогне за топене на задържания.
Да, но вчера си започна обилно кафяво течение, със съсиреци, че даже и ярка кръв. Реших, че е цикъл и се обадих на док, тя твърди, че няма как. Действително днес ярка кръв няма, но останалото си продължава.
Някой има ли сходен опит със задържан фоликул? Досега съм имала няколко пъти покрай стимулациите, но доста по-малки и не съм имала никакви неразположения...

Сега не знам - от биопсията ли е, от задържания ли е, дали не се е спукал (макар, че май те не се пукат често, по-скоро се резорбират), от обърканите хормони ли е, цикъл ли е. Голяма тъпотия, защото трябваше като ми дойде да правим трансфер, но ми се струва, че всичко здраво се оплеска 🤷‍♀️

# 640
Believe, още веднъж съжалявам, дано да е за последно това разочарование. Sad
MamaBear, моят прави само каквото му кажа, не се дърпа, но и не чете, не се интересува сам, дори хапчетата не си следи сам.
Инферия, успех и тази снежинка да я гушкаш след 9 месеца! Много си ти е добра настройката, както се казва - манифестираш.
Наси, съжалявам за цикъла!
Аз съм 8 DPO, другата седмица ще разберем какво се е/не се е получило. Междувременно започнах да ходя на психолог, че много ми идва вече, особено последната седмица на чакане е ужасна и съм кълбо от нерви всеки път.

# 641
  • На изток от Ада
Инферия успех!
Среднощно Слънце дано е станало!
Ванеса съжалявам за тези кофти моменти. Нямала съм зф, но не е ли от него това кафяво?

# 642
Аз със ЗФ съм имала само 1-2 дни закъснение и винаги се е резорбирал с М. Всичко друго е било ок, но пък от киста на жълто тяло ми е идвало 10 дни по-рано.

# 643
  • На изток от Ада
2402 , дано да е единично това кафяво прицапване

# 644
Моят мъж също първите 1-2 години беше супер спокоен, аз през втората година изпадах в какви ли не състояния и се радвам, че той уравновесяваше нещата. Понякога изглежда, че не им пука колкото на нас, но не е така! Те трябва да са силните, това им е задачата в тези моменти, така мисля, че е по-добре! Но всички решения да започнем еди си каква процедура, сега да направим еди си какво или да изчакаме, ги вземахме заедно! Не е имал против да си направи СГ (общо 5), да ме заведе на лекар на Х км и т.н. Това е важното според мен, да искаме едни същи неща, да гледаме в една посока 🙂

Ванеса, не знам и аз на какво може да се дължи. Моите кисти също са се изчиствали сами с идването на цикъла. Дано се оправят нещата!

Слънце, на мен психолога много ми помогна! Стискам палци да имаш +тест след няколко дни! И аз съм с теб 8-9dpo на недоказана овулация обаче. И относно това:

Скрит текст:
Да си ъпдейтна драмата с алергията: Днес минах кожен, алергия на 100%, каза, че няма смисъл да тръгваме да изясняваме от какво, има толкова много неща, които биха я причинили и съм съгласна с лекарката, че ако излезе, че съм алергична към прах за пране примерно, няма да се пера ли.. Нещата са се развили така, защото съм прекъсвала лечението бързо (както ми казахте и тук). Трябвало 2-3 седмици да се приемат антихистамини/кортикостероиди за да не се възвърне пак. Изписа ми 3 инжекции (стероидни) от днес до неделя, 2 вида антихистамина на хапчета и крем. Днес както казах ми е 8-9dpo, като имахме някакви опити този месец, защото овулацията ми се падна точно между обривите. Аз даже си мисля, че може и Ову да не е имало заради смяната на климата. Но имам едно леко притеснение, за бела да не вземе да стане точно сега и с тези лекарства да се подредя, а за тест е още много рано.. Днес обривът вече стигна до брадата ми, няма как да не се лекувам. Като цяло съм реалист, че шансът да е станало клони към 0% и точно затова се впуснах смело в лечението. Казах ѝ на лекарката, че чакам цикъл за трансфер, тя ми каза, че най-вероятно ще трябва да го отложим (Чудно), но ме извика във вторник пак и тогава ще се реши как ще продължим. Ами тъпотийка като цяло 🙂

Общи условия

Активация на акаунт