За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 25 840
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
V.kirovs, добре дошла и успех! Аз рисковия секс го разбрах като секс без предпазни средства и без пазене. Не знам дали би отчел тест на 15, най-добре на първи ден от закъснение май. Каква е дължината на цикъла ти от м. до м. ? Ако очакваш Ц на 15,16 или 17, ще рече - 25,26-7 дни цикъл. Вадиш 14 и горе-долу може да се ориентираш кога е била овулацията. Разбира се,това е валидно при идеални условия,но на мен ми помага да се ориентирам и успявам да засека с помощта на ленти. Но като цяло ако е била със сигурност на 1 или 2,след 14 дни би трябвало да имаш резултат.

# 76
Клиниките във Варна не се славят с читави спермограми по принцип. Само Майчин Дом бих препоръчала аз, но само ако толкова нямате възможност да отскточите до София. Те са с нов адрес мисля и трябва да се провери къде точно е новото място. Имайте на ум, че във Варна никъде не правят днк фрагментация, така че спермограмата в най-добрия случай ще включва брой, подвижност и морфология.

# 77
  • Ст Загора
Инферия как си днес?

# 78
Я, кажете - по колко “левкоцита на поле” е показателно за проблем при вагинална микробиология?

Мисля, че от 10 нагоре.

При теб поне са писали бройка. На моята микробиология (на цервикален секрет) пишеше коментар “много левкоцити”, ама колко много - не се знае. Микробиология, уреаплазми, микоплазми, полово-предавани болести, всичко ми беше категорично отрицателно, а лекарката каза да не го мисля. Явно при мен е било от нещо друго, не засечено, проблеми и оплаквания не съм имала.
Аз за сефте виждам бройка, обикновено само се споменават “оскъдно левкоцити”, сега си пише 2-4 броя на поле. Докторът тъкмо писа, че е нормално около/след овулация да има.

# 79
Знам ли и аз как съм Joy май съм добре Grinning Може би е било от претоварване на психиката вчера. Смеем се с М, че са ми изписали малки сини хапчета Simple Smile
Много трябва да си обърна внимание, пак съм започнала да забравям да пия вода, да не се храня когато трябва, да си правя упражненията за кръста... Поне започнах да си пия витамините редовно Simple Smile Поръчах си даже нови (Алисън, отново благодаря!)

Сритвам се сама отзад и действам, защото няма кой да го направи вместо мен Hug И отивам да си сипя вода Simple Smile

# 80
Допълвам се: последно имахме контакт вторник вечерта. Ако утре по някое време пусне СГ /да речем по обяд/ - малък ли ще е периодът на въздържание?

Ние миналата година бяхме в същата дилема, решихме все пак да я пуснем и всички показатели си излязоха в норма въпреки, че реално въздържанието беше само 2.5 дена.

# 81
V.kirovs, добре дошла и успех! Аз рисковия секс го разбрах като секс без предпазни средства и без пазене. Не знам дали би отчел тест на 15, най-добре на първи ден от закъснение май. Каква е дължината на цикъла ти от м. до м. ? Ако очакваш Ц на 15,16 или 17, ще рече - 25,26-7 дни цикъл. Вадиш 14 и горе-долу може да се ориентираш кога е била овулацията. Разбира се,това е валидно при идеални условия,но на мен ми помага да се ориентирам и успявам да засека с помощта на ленти. Но като цяло ако е била със сигурност на 1 или 2,след 14 дни би трябвало да имаш резултат.
Благодаря! Точно това имах предвид, М ми е през точно 28 дни, понякога 27, съдейки по това трябваше да съм в О на 04.01, но имах симптоми на О на 01.01 и 02.01 . Следващата М се очаква да ми е на 17.01

# 82
А ти как я следиш? Ако е само на приложение - не е най-оптималното.

# 83
Допълвам се: последно имахме контакт вторник вечерта. Ако утре по някое време пусне СГ /да речем по обяд/ - малък ли ще е периодът на въздържание?

Ние миналата година бяхме в същата дилема, решихме все пак да я пуснем и всички показатели си излязоха в норма въпреки, че реално въздържанието беше само 2.5 дена.

Ще го имам предвид, мерси! Рязко се отказах от идеята за СГ във Варна. Явно ще нагласяме нещата за София, но ще бъде чак началото на февруари.

# 84
Вероятно не я следи Канди!
Не я следя с ленти, с приложението, което имам разбирам, че не е най-оптималния вариант. Да обобщя месечният ми цикъл е редовен откакто го имам, винаги е през 28 дни, с изключение на няколко пъти, в които в бил 27. Овулацията ми е на 13-14 ден или понякога на 12-тия. Със силен ПМС съм, както и с болезнен цикъл. Когато съм в овулация винаги разбирам по тялото си- подути и болезнени гърди, силно желание за секс, болезнени яйчници, а също и повишена температура (по-рядко, но се е случвало) Добре познавам тялото си, за това и казах, че О този път беше на 01.01-02.01.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 14:53 от Не се сърди, човече

# 85
V.kirovs, имай предвид,че това че имаме симптоми, а понякога и положителен тест за овулация, не означава непременно,че тя се е случила. Тестовете засичат пик на хормона ЛХ, но овулацията се случва до часове след него - т.е. на следващия ден най-често. За съжаление само преглед с ехограф може да даде 100% потвърждение имало ли е овулация,както и на точно 7ми ден след нея изследване на прогестерон. Може да прочетеш в темата за овулацията,ако ти е интересно. Аз в началото бях много боса и още съм,де,но сега по-бивам Grinning имай предвид, че момичетата тук са много мили и отзивчиви,имат много познания и винаги помагат - със съвет,лична история или пък стиснати палци.

# 86
V.kirovs
Когато аз тръгнах да забременявам си мислех същото - толкова години съжителство с това тяло, всичко си знам - да ама не. Оказах се с къса лутеална фаза и овулация между 16-18 ден - това при цикъл 28-30 дни. Симптоми за О имах 5-7 дни преди самата дата, много отчетливи. Та едва, когато започнах да дебна с ленти се ориентирах какво се случва. Забременях в месеца, в който направих и 1-2 прегледа за проследяване на О. Та мисля първата по-проактивна крачка от твоя страна са тестовете за О. Другото е секс през ден-два след цикъл до новия цикъл.
Тука сме представителна извадка на хора, които са опитвали, опитват и ще опитват какво ли не, следили са какво ли не и генерално са ни изтърбушили от прегледи и изследвания, та… направо си е като ол инклузив шведска маса от житейски опит Grinning

# 87
И на мен преди години цикъла ми беше бетон на 28 дни, но когато започнахме опити се смъкна на 26, че и 25 Simple Smile Страшна работа са това хормоните Simple Smile

# 88
  • Ст Загора
Ми и аз преди опорите сега. МЦ беше 28 дни , после пак почна.28, 31, 25..

# 89
По темата за СГ във Варна, ММ е пускал в Майчин дом беше с близки стойности с предходните две от Надежда и Тутракан.
Може би в МЦАР Варна също стават, но за там нямам личен опит.

Редактирам се с един въпрос:
Мисля утре да пусна и аз щитовидни хормони,  обаче ще е точно деня на О.
Проследено с ленти.
Дали има проблем за изследването?

Общи условия

Активация на акаунт