За Коледа подарък не мисли, нека дойде той в пелени. ~бебеправене 615~

• 25 843
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Щитовидните хормони може да се пускат всеки един ден от цикъла. Просто на гладно сутрин и без кафе.

# 91
  • Be realistic - plan for a miracle.
В чист ден се пускат.
Не го вярвах и аз че има значение, защото и мненията на ендокринолозите варират. Повечето казат на чист ден, някои - без значение.
Аз обаче като съм се изследвала в цикъл се шашнах от ТСХ 4.5 и добре, че ендокриноложката ми по онова време ме светна, че не е ОК да се пуска 2-3 ден от цикъл заедно с половите и ме накара да пусна пак на чист ден. Пуснах го пак след седмица и си беше около 2, съвсем не толкова изгърмяло.

# 92
  • Замък сред облаците
Все тая от ТСХ, пускайте фТ4 и фТ3 Simple Smile

# 93
Разписвам се с цикъл от днес, който ми провали идеята да тествам хормони на 3.ден...поне изчака 27 дни до появата си. Миналата година започна да ми идва на 25-26 дни, вместо на 28. Явно хормоните ще са другия месец...

# 94

Но въпреки всичко трябва да с на чист ден, нали? Смисъл .... аз съм с Ц с продължителност 5 дни ... и ако ме залее късмет да ми дойде до събота, последния ми ден от пътеката в болницата ми ще е сряда .... ако е 4, 5 ден от МЦ дали ще има отражение? Аз горе долу на 5-я ден вече нямам нищо....

# 95
  • Замък сред облаците
Обяснявах и в предната тема. Ако пускате 1-2 пъти в годината, пускайте на чист ден. Ако пускате редовно, все тая какъв ден. ФТ4 ви е важен (и фТ3 трябва да сте наясно дали конвертирате ок), той не флуктуира толкова, колкото ТСХ и картинката е ясна при редовно пускане на щитовидните хормони (ТСХ е хормон на хипофизата).

# 96
  • Be realistic - plan for a miracle.
Подкрепям, да, винаги пълен панел щитовидни.

# 97
Винаги пускам пълен, даже заедно с ТАТ и МАТ.

# 98
А как се спира  Л-тироксина, по схема ли? Защото аз за празниците пътувах и тогава нямах възможност да го пия и няколко дни пропуснах и сега вече втора седмица не го пия. Мисля утре да пусна ТСХ, ФТ4 и ФТ3. Ако е зле положението, да го почна пак. Бях на 50 мкг/1 ден. Пих го 3 месеца, защото ТСХ беше 3,65 m(IU), а ФТ4: 16,12pmol; ФТ3 4,29 pmol.

# 99
  • Замък сред облаците
Няма нужда от схема.

# 100
Момичета, нацепиха ми се ъгълчетата на устните, от едната страна почти до кръв. Не мога ни да ям, ни да крещя по мъжа ми. С какво мога да се мажа  или да приемам?
п.с. Пия си редовно витамините, а в момента пих 1 табл бирена мая + 1 табл Милгама

# 101
  • Замък сред облаците
С желязото как си? При недостиг това е симптом. Иначе може да е от студа и дехидратация - ако е това - чист или меден вазелин.

# 102
С желязото как си? При недостиг това е симптом. Иначе може да е от студа и дехидратация - ако е това - чист или меден вазелин.

Не знам, утре ще пускам изследвания и ще искам и желязо. Чувствам се много уморена от 1-2 седмици (без основателна причина), имам често главоболие.

# 103
Не ми стана съвсем ясно дали се е сцепила кожа или устната, когато устните ми се сцепят най-много помага мед, много повече от всякакви балсами. Ако е кожата, не ми се смейте, но като една бабичка да препоръчам крем здраве/ медикоидеал. 😅

# 104
Не ми стана съвсем ясно дали се е сцепила кожа или устната, когато устните ми се сцепят най-много помага мед, много повече от всякакви балсами. Ако е кожата, не ми се смейте, но като една бабичка да препоръчам крем здраве/ медикоидеал. 😅
Салсера, при мен това св случва ако ще се разболявам.

Firebird, Здравето е топ! Hands Ok Hand

Общи условия

Активация на акаунт