С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 419
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Радито , вчера и при мен имаше кръв , но не капки а направо си беше доста . Оказа се хематом около плодният сак, каза ми доктора да си лежа и че сам ще се абсорбира , аз болки нямам никакви, и с плода вчера всичко беше наред.
Не всяка кръв значи край, пожелавам ти успех .

Момичета как ви се отразява бременността, аз направо съм парцал, измарям се, а вечер като легна не мога да спя нормално, будя се 5-6 пъти все едно не съм заспивала.....
Мен освен,че ми се спи повече, нямам други симптоми , една сутрин усетих,че ми се гади и то защото бях останала гладна, след това не съм позволявала да огладнявам много и нещата са добр е.

Незнам и аз какво да си мисля вече, болки не усещам, но при всяко ходене до тоалетната и ми падат капки кръв. От 6 гс съм със зацапване пия утрогестан 3х2т но шпа и ФК уж беше изчезнало почти и сега това. В понеделник се видя ембриона но пулс нямаше което също много ме притеснява. Реално не е кръвоизлив, защото съм го изживяла вече и знам какво е, но много ме е страх....
Момичета от тази сутрин съм във някакъв ужас. Когато отида до wc  и ми падат капки кръв, немога да определя цвета точно, не е като кръвоизлив изведнъж но си ги има... Лежа пия си хапчетата, но вече незнам какво да правя.
Миналия ден се видя ембрион отговарящ си на седмицата, но ме застреляха че няма пулс и трябва да направя аборт, на което аз не се съгласих и реших да изчакам.... Но след тази сутрин просто вече незнам какво да правя....
Явно и този път няма да го бъде като хората.....😐😞😓

radito, не знам откъде си, но няма ли наблизо при вас доказан специалист или такъв с хубава апаратура, при който да отидеш и да се разсеят всички притеснения, които имаш? Cry Стискам ти много палци и желая най-хубавото развитие на нещата! Heart

Живея в малък град(Севлиево) в Търново има доц. Който е много добър, но там е със записване.... И незнам и аз вече

# 241
Аз съм по същия начин… и освен това гаденето далеч не е само сутрин… 😃
Не съм стигнала до повръщане, но гаденето става с всеки следващ ден все по-силно и започнах да спя с бюстиета, защото гърдите доста ме болят..

Момичета как ви се отразява бременността, аз направо съм парцал, измарям се, а вечер като легна не мога да спя нормално, будя се 5-6 пъти все едно не съм заспивала.....

# 242
Ние днес бяхме на преглед и чухме сърчице. Heart
Аз нямам симптоми, освен болезнени гърди и от няколко дни забелязвам сутринта мноооого леко гадене, но в момента, в който хапна нещо малко изчезва. И доста ми се спи, това от самото начало. Hug
Досега ходих на частно, но ми се иска да почна да се следя и по ЗК. Насочила съм се към лекар. Мислите ли, че още е рано? В 7 седмица съм.

# 243
Момичета, вие следите ли си температурата? От няколко дни насам се усещам, че следобед сякаш вдигам температура. Преди малко я измерих и беше 37.2.

# 244
Момичета, вие следите ли си температурата? От няколко дни насам се усещам, че следобед сякаш вдигам температура. Преди малко я измерих и беше 37.2.

Моята си я мерих миналата седмица, защото ми се стори, че имам и беше 37, но мисля, че е нормално до 37.5

# 245
Нормално е по време на бременност температурата да е леко по-висока, така че не се притеснявайте. Моята почти постоянно си е 37.2-37.3.
Radito1814, много стискам палци за положително развитие при теб! 🤞🤞
Nomade.A, на мен ми казаха, че можеш да си се запишеш по ЗК и в по-ранна седмица от бременността, тоест не е обвързано с някакъв срок. Иначе, доколкото знам, за да се запишеш, първо трябва да вземеш от ЛЛ талон за проследяване на бременност, и с него вече отиваш и се записваш при лекаря, който си си избрала да ти следи бременността.
Аз още не съм се записала за ЖК, но принципно мисля да се следя на частно и по каса едновременно. Записала съм час при едно АГ на частно за 10.02. да видя дали ще се съгласи да ме следи, и после вече ще си намеря и някой по касата.

# 246
Ние днес бяхме на преглед и чухме сърчице. Heart
Аз нямам симптоми, освен болезнени гърди и от няколко дни забелязвам сутринта мноооого леко гадене, но в момента, в който хапна нещо малко изчезва. И доста ми се спи, това от самото начало. Hug
Досега ходих на частно, но ми се иска да почна да се следя и по ЗК. Насочила съм се към лекар. Мислите ли, че още е рано? В 7 седмица съм.

Здравей,  моята АГ ми каза в 12 седмица,че трябва да отида при личия лекар да взема направление и с него да се запиша при избрания лекар,който ще води Женската консултация. Оттам в месеца веднъж имаш преглед безплатен и определени изследвания. Фетална морфология и някои по-скъпи изследвания не влизат.

# 247
Да БХС влизаше, няколко ехографа тоест не на всеки преглед и понякога си ги таксуват. Аз се следя на частно, тепърва ще търся някой по ЗК да мога да си пускам изследванията и да мина нещо и през допълнително здравното, че то накрая като теглиш чертата са си доста.

# 248
Да БХС влизаше, няколко ехографа тоест не на всеки преглед и понякога си ги таксуват. Аз се следя на частно, тепърва ще търся някой по ЗК да мога да си пускам изследванията и да мина нещо и през допълнително здравното, че то накрая като теглиш чертата са си доста.

Всички изследвания, прегледи и раждането,ако е в частна болница наистина излиза доста скъпо.

# 249
Да, пълен пакет изследвания 500-600 лв, като да кажем че при мен са поне 6 пъти, прегледи около 1300-1500 лв, морфология по 170-200 лв (аз си правих само втората), генетични пълен пакет 2600 лв, и после раждане на частно 4000 лв, плюс лекарства и около 10 к ми излезе предишния път, разбира се сестра ми примерно си беше само по каса и плати тонове 120 лв и за стая в майчин дом мисля 200 лв 😅 така че не е нужно да банкрутира човек, ако няма проблеми.

# 250
Момичета, на зъболекар може ли да св ходи? 🫤

# 251
Здравейте,
След като минах през темите с чертичките и ЧХГ, стъпвам плахо с един крак при вас.

Подготвяйки се за трети ин витро опит, се оказах бременна спонтанно. Не смеем да се зарадваме особено, защото и друг път се е случвало, а деца нямаме още. Ако изобщо стигнем дотам, предстои задължителна амниоцинтеза и ако ще се радваме, ще е след това. Има много време дотогава.

Дотук миналата седмица бях за пръв път на преглед в 5+3 при АГ в Търново и се видя сакче 12,4 мм (отговарящо на 6+2).
Днес в 6+3 бях на преглед в София в клиниката, където, живот и здраве, ще се следя основно. Сакчето го измериха 16,5 мм (пак отговарящо на 6+2, ха), има ембрионче вътре и се чу пулс. Дотук добре както се казва. Simple Smile

Сега, понеже ми казаха, че всичко е наред, а аз се чудя за какво да се шашкам, седя и си разсъждавам дали търновската лекарка малко се е поизсилила с мерките, или наистина не е пораснало сакчето особено за една седмица...

Иначе симптоми нямам особени. Понякога ми е отпаднало и се изморявам бързо, понякога усещам тежест и придръпване покрай матката, понякога мноооого леко ми е гади. Но е толкова леко, че в ежедневието си бих го отдала на кофти обяд и не бих му обърнала внимание. Гърдите ми са напрегнати и болезнени, но ги усещам само като махна сутиена вечер. Като цяло не мога да се оплача.
Единствено ми липсват тренировките, които и двете лекарки единодушно ми забраниха, въпреки че изглежда добре захванато сакчето. Ще слушам, няма как.

# 252
Здравейте! И аз днес бях на преглед всичко е наред - чухме сърчицето, няма нищо притеснително.
Нямам симптоми освен, че ми се спи и ми е уморено постоянно и гърдите разбира се…
Дори попитах лекарката дали е нормално, тя ми каза, че съм от късметлийките 😀
По този въпрос, дори ми се струва голямо сакчето, в 5+6 дни при нас беше 0,8 см, а днес 7+6 дни е 1,2 см като докторката ми каза, че отговаря на 7+2 дни заради по-дългия ми цикъл и по-късна овулация.
Стискам палци всички да имат чудесно развитие❤🤞

Здравейте,
След като минах през темите с чертичките и ЧХГ, стъпвам плахо с един крак при вас.

Подготвяйки се за трети ин витро опит, се оказах бременна спонтанно. Не смеем да се зарадваме особено, защото и друг път се е случвало, а деца нямаме още. Ако изобщо стигнем дотам, предстои задължителна амниоцинтеза и ако ще се радваме, ще е след това. Има много време дотогава.

Дотук миналата седмица бях за пръв път на преглед в 5+3 при АГ в Търново и се видя сакче 12,4 мм (отговарящо на 6+2).
Днес в 6+3 бях на преглед в София в клиниката, където, живот и здраве, ще се следя основно. Сакчето го измериха 16,5 мм (пак отговарящо на 6+2, ха), има ембрионче вътре и се чу пулс. Дотук добре както се казва. Simple Smile

Сега, понеже ми казаха, че всичко е наред, а аз се чудя за какво да се шашкам, седя и си разсъждавам дали търновската лекарка малко се е поизсилила с мерките, или наистина не е пораснало сакчето особено за една седмица...

Иначе симптоми нямам особени. Понякога ми е отпаднало и се изморявам бързо, понякога усещам тежест и придръпване покрай матката, понякога мноооого леко ми е гади. Но е толкова леко, че в ежедневието си бих го отдала на кофти обяд и не бих му обърнала внимание. Гърдите ми са напрегнати и болезнени, но ги усещам само като махна сутиена вечер. Като цяло не мога да се оплача.
Единствено ми липсват тренировките, които и двете лекарки единодушно ми забраниха, въпреки че изглежда добре захванато сакчето. Ще слушам, няма как.

# 253
Радито , вчера и при мен имаше кръв , но не капки а направо си беше доста . Оказа се хематом около плодният сак, каза ми доктора да си лежа и че сам ще се абсорбира , аз болки нямам никакви, и с плода вчера всичко беше наред.
Не всяка кръв значи край, пожелавам ти успех .

И на мен ми се случи, по спешност влязох в болница, поради прокървяване и то не малко, бях на системи 4 дни, но засега всичко е стабилно и се надявам да няма ексцесии повече. Пиете ли дуфастон?

# 254
Здравейте Hug
Записвам се при вас с вълнение и леко притеснение.  В понеделник бях на ехограф за първи път и регистрираха бременност 4+6 дни. Видя се плоден сак и жълтъчно мехурче. Изписа ми дуфастон /имам киста на десния яйчник, която по принцип не ме тревожи/, но-шпа и Мама дуо. Другия петък на 07.02. съм на втори преглед, за който лекарката ми каза, че ще е за регистриране на сърдечен ритъм. Като чета във форума си мисля, че ще е рано, но силно се надявам да ме зарадва прегледа. Нямам подкрепата на бащата към момента и това не ми е приятно, но гледам да не го мисля, да съм спокойна и да не се тревожа. Следя темата с интерес. Чета всички мнения и вълнения и ви се радвам и стискам палци на всички! Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт