Повечето назначават изследвания след регистрация на бременност, тоест 8-12 седмица, така че не се притеснявай. Отново от проследяване до проследяване има големи разлики едни гледат от горе от горе, други задълбочават до витамини още в началото нива на хормони, кръвна картина, захар. Аз лично имам неуспешни преди и ръснах 500 лв за изследвания 🫣 преди тези от касата, за да видим има ли нищо за корекция.
Стискам палци всичко да е наред
И аз се включвам плахо. На 23.01 бях на преглед и се установи, че съм бременна (5+1) и се видя само сакче. Лекарката не ми изписа нищо и не ми назначи никакви изследвания, каза ми само да се върна след 2-3 седмици, за да видим дали има ембрион и пулс. Аз, обаче, се разрових и разбрах, че трябва да пия фолиева киселина, затова си закупих мета варианта и започнах да приемам всеки ден.
Относно симптомите - от време на време получавам болки в корема, което ми беше обяснено, че е нормално. Имам изострено обоняние и непоносимост към доста миризми. Много уморена се чувствам и ми се спи повече. Също така страдам от тревожност - притеснявам се ежедневно (нещо, което е абсолютно необичайно за мен). Първа бременност ми е и много се страхувам дали всичко ще е наред.

Стискам ти много палци и желая най-хубавото развитие на нещата!