С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 561
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм в 22г.с бебето рита отчетливо от много време вече. Усещам го от 15г.с още, със задна плацента съм. На ФМ ми казаха, че съм с плацента превия, затова вече ще трябва да лежа много. Отпадат почивки и всякакви дълги пътувания също са забранени. Има ли някой опит с такава плацента. Разбрах, че и седнала не трябва да стоя много, но не знам какво точно означава това. Работя все пак на компютър, явно ще трябва да излизам болничен. То и на дивана съм седнала, чудя се това брои ли се към нещата, които мога да правя или само лежане му е майката. 😀 Отделно съм с контракции по цял ден, пия магнерот 3х2, но те си продължават. При вас има ли ги и колко често? От няколко дни усещам и слабост в краката, като кашкавални са, ако леко вдигна единия за няколко секунди се започва треперене 😅

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 15:05 от blackstreet

# 676
Lorrain, благодаря за споделената препоръка и хубавите пожелания! Аз се чудих дали да се запиша при доц. Нашар, но няма да мога да изкарам часове в чакане в моето положение:( Записах си час при д-р Апостолова, за която също срещнах добри мнения и същевременно няма много чакане. Иначе и моята докторка по зк ми каза,че специално неонатологиите на Майчин дом и Токуда са на много високо ниво.
Аз иначе писах и в темата за количките,но някой дали случайно има впечатления от марката Карело? Видях едно видео на модел Карело вектор и очите ми останаха,но скоро,както ви казах,няма да пазаруваме,и няма да мога да я видя на живо, та само мнения събирам. Иначе нямах представа, че магазините предлагат опция за пазене на нещата при тях на склад,много полезна информация, благодаря!

Карело Вектор наистина за цената си е супер според мен, правиха ни ревю за нея в шоурум и общовзето изразиха само плюсове - то си се и виждаше, че количката е топ попадение. Аз обаче се въздържах първо, защото беше рано и второ - някак имам предразсъдъци към не толкова познатите марки /което си е изцяло мой проблем, даже и снобство бих го нарекла Joy/, особено когато става въпрос за нещо никак не евтино като количката, а и факта, че ако бебето стои в нея ще е топ 3 най-използвани неща. Реших в избора си да заложим на Сайбекс, Анекс или Изиуолкър, като бях убедена за Балиос или Фло, но вчера ми попадна Zoey на Изи, която е нов модел и ми останаха очите в нея, та сега ще търсим вариант да я гледаме на живо.
Но за Карело +1, поне по това, което ни представиха.

# 677
Nomade.A,благодаря за споделеното мнение! Видях и аз,че си питала за Изиуолкър - за съжаление нямам лично наблюдение,но приятели имат приятелско семейство, което имат количка от марката/не съм сигурна за модела/, и момичето много ми я похвали - лесно се бутала,била маневрена. Мисля,че тези марки,които си изброил, са добри, иначе аз също съм се загледала по Анекс. На Карелото ми допадна,че може да се сгъва с все летния кош + че багажникът е затворен. Със сигурност обаче Анекс,Сайбекс и Изиуолкър са си топ попадения, няма толкова много момичета да ги избират,ако не са добри. Има да го мислим и ние вкъщи, със сигурност ще помоля да ми направят показно на тези модели в магазина и ще решавам на място. Единственото нещо,за което съм сигурна, е ,че не искам количката да е кожена. Иначе съм хвърлила око и на Анекс IQ/май тя беше от плат, дано не бъркам моделите/.

blackstreet, и аз съм на магнезий и лежане. При ставане,ходене до тоалетна или седене малко права,започва да ме боли и да ми прилошава. Неприятно,но стискам зъби и се моля да не става по-зле. Бях на лекар и видяха контракция на ехографа, но пък шийката ми е добре и казаха,че може да е чист късмет,че са я засекли. Лежа и се моля общо взето да не се засилват тези усещания. За кашкавалените крака - кръвното ти как е? Аз имам чувството, че и от залежаването ми призлява като се изправя. Все гледам да седна или легна. Работя от вкъщи иначе, в полулегнало положение по цял ден.

# 678
За количките съвета ми е пробвайте ги с тежест как се бутат и как се свиват и пренасят и колко място заемат Simple Smile

Аз контракции нямам, но там след отлепянето една седмица лежах като мумия и пиех нош-па. С предната бременност работих до последно на лаптоп полулегнала и нямаше  драма, но то от скука вече нямаше на къде.

# 679
Радвам се, че отново се активизирахме тук Blush
Аз съм в 21+4, минахме Феталната Морфология и Фетална ехокардиография миналата седмица Simple Smile По въпроса с раждането в София, аз се следя при д-р Апостолова в Токуда и планирам при нея да си раждам, живот и здраве, много съм доволна от всичко до момента.
Иначе съм много нетърпелива с покупките и доста дребни неща сме взели като някои дрешки, лигавници и тн, когато нещо много ми хареса Satisfied +количката, ние взехме Easywalker Jimmey, Zoey е наистина много красива също, даже малко съжалих като излезе, че не изчаках за нея, но като цяло отзивите за Изи, които имам са наистина само положителни от всички.

# 680
Точно днес гледахме Zoey. Симпатична е, това което не ми хареса е, че със седалката теглото на количката става 13кг...те другите са по 11, така че не знам ще се усети ли толкова разликата, но пък 2кг са си 2кг. С коша за новородено е 12кг. Сгъването също нещо не ме очарова. Като минус консултантите посочиха това, че е много нов модел и все още нямат абсолютно никакви отзиви от нея. Но още съм в началото на проучването на колички и нямам нужните знания за добро ревю, та някой по-запознат ще е добре да се включи 😅

# 681
Аз се колебая между egg3 и cybex е-priam

# 682
Аз се следя при д-р Дойчиновски и живот и здраве, вероятно ще раждам във Вита. В момента съм в 19 г.с., ФМ ми предстои след 20 дена.

Относно количките, приятелка ме посъветва да взема някоя с големи предни колела. Наистина не са толкова маневрени, но според нея са по-надеждни за разбити тротоари и неравни пътища Satisfied

# 683
Аз съм в 21 г.с. + 2, в понеделник АГ каза, че бебчо върви 5 дни напред и го изтеглиха 427 грама. Казаха, че добре се гледаме 😅 Даже се притеснявам, че е доста тежък за седмиците. Ще видим на 15.05. какво ще кажат и на феталната. За сега всичко е наред и се чувствам тежка, но добре /за момента съм + 10 кг/, надявам се този месец да не качвам килограми. 🤞

За почивката - тази година ще я прескочим, защото честно казано си ме е шубе да не хвана някоя вагинална инфекция или гъбички, та дори и на басейн не планувам да ида.

С покупките сме до никъде. Март месец минахме през Вис Виталис и огледахме горе долу какво ни харесва и какво ще ни трябва. Обмислям сега на втората фетална да минем отново и евентуално да финализираме количката, иначе юни месец мислим да пазаруваме абсолютно всичко, защото таткото е много зает на работа целия юли, а август ми се струва прекалено късно.

Иначе за марките колички anex ми се струва леко снобство от една страна, защото в момента, в който разбрах, че съм бременна се скъсаха да ми излизат техни реклами във ФБ 😀 От друга странa anex iq ми е една от любимите за момента, само защото става и на лятна количка 7 кг 😄
egg са изключително тежки, понеже една мама беше питала по- горе, /около 14-15 кг/, иначе според мен те са наистина много стабилни.

# 684
Момичета, можете ли да ми препоръчате възглавница за бременни. Сега като ще трябва да лежа повече мисля, че ще ми е удобно да си взема вече. Гледам, че има доста дълги, има и едни по малки, които се ползват и за кърмене. От кои сте доволни?

# 685
Аз имам дълга,към 2 м е и е страхотна. Смятам,че ще ми бъде удобно да я ползвам и за опора за кърменето, живот и здраве като се роди бебето. Поръчах си я от "Детето в теб", към 70 лв беше с калъфката.

# 686
Момичета, можете ли да ми препоръчате възглавница за бременни. Сега като ще трябва да лежа повече мисля, че ще ми е удобно да си взема вече. Гледам, че има доста дълги, има и едни по малки, които се ползват и за кърмене. От кои сте доволни?
Мъжа ми ми подари от тези, които стават и за кърмене, и за да сложиш бебока на тея с коланче. За момента ми е много удобна. /мисля, че 3 в 1 се води /

# 687
И аз се радвам, че темата се активизира. Ако трябва да съм честна във Фейсбук малко ме дразни постоянната анонимност. С предишните 2 бременности такива приятелства завързахме майките в групите. До ден днешен сме си полезни и поддържаме връзка (11 години и 7 години).
Лятото ще го изкарам с децата на къмпинг. Вече имам бански, поръчах си от Уайкики буквално за някакви стотинки. Супер готин се оказа (https://www.trendyol.com/bg/lc-waikiki/lcw-banski-za-bremenni-ra … ozhki-p-836599027). Сега гледам цената в сайта - аз от тук го взех за 11-12 лв. някъде.
Що се отнася до раждане - живот и здраве, надявам се да е в Софиямед, при моето си АГ - Д-р Узунова.
Покупки не съм правила, не планирам и да правя, към края на август ще събирам всичко от приятелки - колички, кошара, матрак, активна гимнастика, шезлонг. Мисля, че помпа за кърма ще успя да намеря също.

# 688
Момичета как сте с килограмите и коремчетата? От къде си намирате дрехи за бременни (конкретно панталони) освен онлайн? Предполагам, че лятото ще ходя основно с рокли, но ми се искаше да имам и поне един панталон, а нещо не мога да открия по магазините.

# 689
Моя вече много стърчи, за сравнение така бях в 8 месец с първото 😵‍💫 Аз нося клинове вкъщи и рокли за навън, моите и преди бяха миди така че не съм сменяла гардероба. Не съм качила особенно, но то като цяло си хапвам като преди да не кажа, че нищо не ми изглежда апетитно. Но най-много качвах последния триместър и заради задържане на вода. Иначе HM, LCWAIKIKI и Sinsay имат в магазините секции за бременни на нормални цени. Аз лично се надявах Лидл да пуснат клинове за бременни, че имам един от предната и щеше да е добре да имам още един.

Fossy и мен много ме дразни това, че почти всеки пост е анонимен. Иска ми се да си имаме чат на бъдещите септемврийски майки за София, както сега си имам за мартенчето миналата година и си споделяме много неща и неволи и сладурските моменти на майчинството Sad

Общи условия

Активация на акаунт