С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 606
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
Има ли някой в Пловдив, следящ се при Д-р Борислав Иванов? В медлайн
Аз съм при д-р Минев 🙂

Каква е цената на раждането при Минев? Защото живея във Франция, но не съм доволна от тукашните лекари, а с Минев имах разговор по телефона и останах очарована от професионализма му… та започвам да се чудя дали България няма да е по-добре за раждане
Не мога да ви отговоря на този въпрос към момента ,тъй като още не сме говорили за това, аз съм в 17 г.с

# 661
Здравейте, мамчета!
По календар съм в 17+2 седмица и термин 24 септември.
На консултациите и първата морфология ме изкарват 17+4 днес и термин 22 септември.
Това означава ли, че съм забременяла преди цикъла ми?

Аз сега тотално се обърках за моя термин. Тъй като сме им витро терминът ми се смята спрямо трансфера и повече не се променя. Аз съм в 20г.с и термин 5-ти септември, но по това което чета значи да съм готова за доста по-рано 😁

# 662
Общо взето като влезем в 9-тия месец всеки ден си е възможен. Аз с баткото имах секцио за 39+2, той обаче реши че не му харесва да е овен и излезе риби 🤣Сега се надявам девойката да си е дева, не лъв.

[quote author=blackstreet link=topic=1728829.msg49621054#msg49621054 date=1745083096]
Здравейте, мамчета!
По календар съм в 17+2 седмица и термин 24 септември.
На консултациите и първата морфология ме изкарват 17+4 днес и термин 22 септември.
Това означава ли, че съм забременяла преди цикъла ми?

Аз сега тотално се обърках за моя термин. Тъй като сме им витро терминът ми се смята спрямо трансфера и повече не се променя. Аз съм в 20г.с и термин 5-ти септември, но по това което чета значи да съм готова за доста по-рано 😁
[/quote]

# 663
Привет , момичета! Опитвам се да се свържа с Маркова и удрям на камък… телефона от сайта им не функционира.. дали някой може да ми даде някакъв контакт?

# 664
Момичета, има ли Вайбър или фейсбук група, забелязвам, че тук активност няма

# 665
Имахме фб група, но там също нямаше активност. Една от мамите тук ме светна за друга такава - “Септемврийски бебета 2025г. - мами с термин септември 2025г.”, та членувам там и определено има раздвижване.
Аз предлагам да раздвижим и тук, скоро ще имаме нужда от нова тема и не съм много в час, та ако някой би искал да се заеме с оформянето ще сме много благодарни. Hug
Иначе аз съм вече 20+4, коремчето леко започва да се заформя, мисля, че и започнах да усещам движения или по-скоро леки побутвания - със сигурност не са ритничета още, но аз съм с предна плацента, така че не се панирам много за момента.
На преглед сме на 05.05, когато и ще направим втората фетална. Надявам се всичко там да е наред и лека-полека ще започнем да пазаруваме. Heart Eyes

# 666
Здравейте,момичета. За групите - и аз съм в тази, за която Nomade.A пише и там отвреме навреме постват, но подобно на тукашното положение - е доста спокойно.
Аз съм към края на 19 седмица и усещам и аз леки побутвания, но ме предупреди лекарката на първата фетална,че съм с предна плацента и аз и отчетливи,хубави и ясни ритници ще усещам след 24 седмица, та да не се притеснявам. Аз съм на втора фетална на 16.05. Искам да започвам да пазарувам вече,но за момента не сме взели нищо все още. Тези, за които от вас това е първа бременност, кога планирате да почвате с пазара, ако не сте вече?

# 667
Аз съм вече в 21+3 , но бебчето е с 5-6 дни напред, та го броя за 22 седмица вече. Според лекарите сигурно и термина ми ще е малко по-рано от този по календар, така че има вероятност и да родя последните дни на август/първите дни на септември. Преди няколко дни бяхме на втора фетална морфология, също така ходихме и на фетална ехокардиография. И на двете всичко е добре засега и дано така да е занапред. Ние с мъжа ми ще правим лек ремонт лятото да пригодим апартамента за новия член на семейството и вероятно с ремонта ще започнем и с покупките. Някъде края на юни ще е това, понеже преди това сме планували разни кратки пътувания насам-натам. За мен това е втора бременност, но първата приключи рано с мисед аборт и затова сега съм доста предпазлива в планирането. Просто си имам травма и макар всичко да е наред, не мога да се отпусна напълно.

# 668
Много ще е хубаво малко да се раздвижи темата. Аз съм 21+2, преди седмица бях на фетална. Бебето е 332 гр (защо аз съм качила 6 кг остава мистерия за мен 😁). По време на прегледа беше седалищно, но ми се струва, че сега се е завъртяло защото усещам движенията на различни места.
 През последната седмица изкарах някакъв кофти вирус с кашлица и чак корема ме болеше от напъването да кашлям.
  Лека полека почвам да се настройвам на морска вълна. Средата на юни ще ходим в Турция и вече почнах да заглеждам банските. Вие къде ще почивате това лято?

# 669
Няма да ходим на почивка ние,тъй като аз съм на легло и не мога да правя планове като не знам дали ще ми мине и дали ще мога да се движа. Имаме местенце на нашето море и ако съм добре, евентуално ще отидем за няколко дни.
Момичета от София, решихте ли къде ще раждате? Лекарката ми от жк ме пита последния път,но аз нямам представа все още. Чудя се между Токуда и Надежда и не мога да взема решение. Скоро имам час в Токуда,за да добия някакви лични впечатления, но се чудя в Надежда при кого да се запиша, та евентуално и за там да си изградя някакво мнение. То с един час ясно,че няма как на 100%, ама пък като изобщо не съм имала досег с болниците, ми е още по-трудно.

# 670
PumpkinPraline, аз се следя в Токуда и съм с много добри впечатления от болницата. Планът ми съответно е и да родя там. Доколкото знам, най-добрите неонатологии в България са именно в Токуда и Майчин дом. Сега вече за АГ е много индивидуално дали ще усетиш конкретния лекар и да му де довериш. Аз се следя при Росица Колева и съм доволна, тук във форума има доста мнения за нея (основно положителни). За другите лекари от Токуда също съм чела основно хубави мнения.
Това с лежането звучи кофти, стискам палци всичко да бъде наред при теб и като се роди бебчето да си наваксаш с много разходки.

# 671
Моята втора ФМ също беше тази седмица. Преди две седмици следящият ме АГ каза, че бебо се движи 2 седмици напред, а на ФМ (която беше след 2 седмици) ми казаха, че си отговаря на стандарта. Та се чудя, нормално ли е да напредва и изостава с размерите или е въпрос на начин на работа на лекаря.

Относно покупките - човек съм, който би направил нещата доста отрано, но сме в ремонт. Иначе в единия магазин ни казаха, че могат да държат нещата безплатно при тях на склад, било им практика, защото масата двойки ремонтират. Оглеждам се за намаления, някъде четох, че имало на първи юни обичайно.

За почивката - мислех си за началото/средата на юни за северна Гърция, но коментарите от общата тема за бременни ме разколебаха дали да ходя на море, а и ще трябва да питам АГ-то каква му е препоръката.

# 672
Здравейте ,
аз също миналата седмица минах на фетална морфология , вече съм 22гс+3 . Ние сме купили само количка , като я  взехме защото беше над 400 лева намалена и при положение,че започваме ремонт , всеки спестен лев ще бъде за него Simple Smile Останалите покупки мисля края на юли да купуваме.

# 673
Lorrain, благодаря за споделената препоръка и хубавите пожелания! Аз се чудих дали да се запиша при доц. Нашар, но няма да мога да изкарам часове в чакане в моето положение:( Записах си час при д-р Апостолова, за която също срещнах добри мнения и същевременно няма много чакане. Иначе и моята докторка по зк ми каза,че специално неонатологиите на Майчин дом и Токуда са на много високо ниво.
Аз иначе писах и в темата за количките,но някой дали случайно има впечатления от марката Карело? Видях едно видео на модел Карело вектор и очите ми останаха,но скоро,както ви казах,няма да пазаруваме,и няма да мога да я видя на живо, та само мнения събирам. Иначе нямах представа, че магазините предлагат опция за пазене на нещата при тях на склад,много полезна информация, благодаря!

# 674
Много се радвам, че се поактивизира темата. Simple Smile

Аз сега съм 22 ГС преди две седмици ми беше феталната, където си беше в размерите, спрямо моя АГ вървеше седмица напред. Иначе две седмици изкарах вирус и с антибиотик и сега вече се посъвземам.

Иначе аз списък съм си направила, но като изляза в болничен юли ще пазарувам. Преди това другия уикенд ще има намаления в Хиполенд и Комсед мисля 25%, та ще помисля. Иначе ще прегледам дрехите, които имам кои биха станали за момиче и ще преценя какво ще ми трябва. Но те толкова бързо ги израстват, че няма смисъл да има милион в началото. Като имам сушилня всичко е изпрано и готово за три часа.

Иначе и аз съм в София и мисля в Св. Лазар да раждам. Бебето ме рита активно, което ме успокоява че е там 😍

Иначе аз планирам вила юни и юли спа или в Балдево или Старосел. Не ми се пътува със самолет или до морето жегата, когато ще съм и като кит.

Общи условия

Активация на акаунт