С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 556
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
Минах на преглед, 4мм е, има си сърце вече. И е 1, че с високото ЧХГ се бях притеснила да не са 2. Прогестерона ми е 11 и нещо, каза да не се притеснявам и не ми даде нищо да приемам.
Супер радвам се и честито.
В коя седмица си сега, аз утре съм на преглед чух се с д-р АГ който ми увеличи дозата на дуфастон и каза да спра магнезия понеже сега с нищо не помагал този магнезии. Надявам се утре и аз да го видя вече и чуя. По календар съм 5 седмица и 4 ден днес. Ще видим какво ще стане утре, но определено сега нямам зацапване незнам дали се дължи на това че увеличих дозата..

Здравейте! Моят прогестерон беше 64. С граници за първи триместър между 35-141. Моят АГ ми каза да си го следя веднъж седмично. Тази стойност от 11 ми се струва чудна. Какви са границите във вашата лаборатория и нормите за бременност първи триместър?

Здравейте мацки,
Записвам се доста плахо при вас в 6гс и 3 дни.. Днес бях на 2ри преглед, вече видяхме малко ембрионче и чухме сърчице.. Все още не смея да се радвам, тъй като съм с 2 ранни спонтанни аборта, а тази бременност ми е първо инвитро.. Таа надявам се да избутам този път до края..
Относно коментираният прогестерон по-горе, наистина мерните единици са различни реално 64 nmol е равно на 20ng/ml..
Относно мацката с дуфастона, мое мнение след изчетени доста теми е да поискате да ви го сменят с утрогестан, защото е много по-добър вариант, а дуфастона знам че доста сгъстява кръвта..
Аз искам да попитам има ли момичета, които приемат желязо.. Бях изследвала феритин, който се оказа нисък, та ми изписаха Сорбифер.. разрових се из темите и някой момичета бяха писали че са го пили по време на бременност поради същата причина, а други бяха писали че не било хубаво да се приема и щял да навреди на плода?? В листовката имаше и доза за бременни, но все пак съм длъжна да питам и тук 😁.

# 31
С предната бременност пих точно Сорбифер. Няма да навреди, аз го пиех от 3-ти месец някъде, в началото нямах дефицити, те после започват и са горе долу при всички бременни, така че всички пият, но по-натам.

# 32
И аз пиех сорбифер кажи речи от 4 гс, че съм с анемия и почти желязо на долна граница и пиех до 38 гс., нямах проблеми. Сега още не съм правила кръвни, първо да видим има ли нещо, освен добре разположен сак с термин 5 септември. Аз съм на преглед в петък, и имам ужасно гадене направо уикенда бях парцал, добре че мъжа ми беше вкъщи, че не знам.

Лека бременност на всички ❤️

# 33
Минах на преглед, 4мм е, има си сърце вече. И е 1, че с високото ЧХГ се бях притеснила да не са 2. Прогестерона ми е 11 и нещо, каза да не се притеснявам и не ми даде нищо да приемам.
Супер радвам се и честито.
В коя седмица си сега, аз утре съм на преглед чух се с д-р АГ който ми увеличи дозата на дуфастон и каза да спра магнезия понеже сега с нищо не помагал този магнезии. Надявам се утре и аз да го видя вече и чуя. По календар съм 5 седмица и 4 ден днес. Ще видим какво ще стане утре, но определено сега нямам зацапване незнам дали се дължи на това че увеличих дозата..

Здравейте! Моят прогестерон беше 64. С граници за първи триместър между 35-141. Моят АГ ми каза да си го следя веднъж седмично. Тази стойност от 11 ми се струва чудна. Какви са границите във вашата лаборатория и нормите за бременност първи триместър?

Здравейте мацки,
Записвам се доста плахо при вас в 6гс и 3 дни.. Днес бях на 2ри преглед, вече видяхме малко ембрионче и чухме сърчице.. Все още не смея да се радвам, тъй като съм с 2 ранни спонтанни аборта, а тази бременност ми е първо инвитро.. Таа надявам се да избутам този път до края..
Относно коментираният прогестерон по-горе, наистина мерните единици са различни реално 64 nmol е равно на 20ng/ml..
Относно мацката с дуфастона, мое мнение след изчетени доста теми е да поискате да ви го сменят с утрогестан, защото е много по-добър вариант, а дуфастона знам че доста сгъстява кръвта..
Аз искам да попитам има ли момичета, които приемат желязо.. Бях изследвала феритин, който се оказа нисък, та ми изписаха Сорбифер.. разрових се из темите и някой момичета бяха писали че са го пили по време на бременност поради същата причина, а други бяха писали че не било хубаво да се приема и щял да навреди на плода?? В листовката имаше и доза за бременни, но все пак съм длъжна да питам и тук 😁.

Утре съм на преглед и ще поискам АГ да ми смени дуфастона с утрогестан. Дано всичко да бъде наред.

# 34
При мен е в друга мерна единица ng/ml. Реално влизам в границите, но на долна, АГ каза да не го мисля.
1-ви триместър: 10-44ng/ml
От коя лаборатория са?
По-скоро имате предвид 22-147 ng/ml, поне това са стойностите ми от Рамус

# 35
Здравейте, ми ах на преглед. Всичко е наред отговаря на 6та гс, а по календар съм 5+5дни. Смени ми дуфастона с утрогестан 3х1т. След седмица съм на преглед отново за регистриране на бременност вече.
Утре ще направя пак чхг да видя за успокоение как вървят стойностите.

# 36
Здравейте, ми ах на преглед. Всичко е наред отговаря на 6та гс, а по календар съм 5+5дни. Смени ми дуфастона с утрогестан 3х1т. След седмица съм на преглед отново за регистриране на бременност вече.

Радвам се, че всичко се развива добре при вас. Според мен няма нужда от ЧХГ, защото с напредване на бременноста вече не се удвоява както в началото.. Да го имате предвид, за да не се наплашите нещо ако не ви е твърде висок резултата..Аз лично след като видяхме на първия преглед плоден сак, спрях да го изследвам.

# 37

Радвам се, че всичко се развива добре при вас. Според мен няма нужда от ЧХГ, защото с напредване на бременноста вече не се удвоява както в началото.. Да го имате предвид, за да не се наплашите нещо ако не ви е твърде висок резултата..Аз лично след като видяхме на първия преглед плоден сак, спрях да го изследвам.

Наясно съм, но АГ иска за всеки случай да го пусна да видим стойностите. Иначе и ние видяхме плоден сак отговаря на 6та седмица 2мм каза че е. Но все пак да видим и чхг как е. Сега ще видя с утрогестан как ще са нещата това пусто зацапване дали ще спре...

# 38

Наясно съм, но АГ иска за всеки случай да го пусна да видим стойностите. Иначе и ние видяхме плоден сак отговаря на 6та седмица 2мм каза че е. Но все пак да видим и чхг как е. Сега ще видя с утрогестан как ще са нещата това пусто зацапване дали ще спре...

Ще спре зацапването, не се притеснявай. Знам че колкото и всеки да ти казва да си спокойно е доста трудно в такива моменти. И аз постоянно съм под напрежение и не мога да се отпусна и да си “повярвам” че съм бременна.. ту ми се появяват симптоми, ту ми намалят симптомите и това ме притеснява.. Така че колкото и да го мислим, каквото е писано, това ще бъде.

# 39
Още по Коледа станах супер емоционална, за най-малкото нещо ми се реве и така имах предположение още тогава, че съм забременяла, но какви са тези силни емоции, такова нещо нямаше първия път, сълзите ми текват при най-малкото нещо, първия път емоционалността дойде към края на бременността. Наистина всяко бременност е различна, с предната по това време вече повръщах от вода дори, сега ми се гади, но ми минава и не съм повръщала. Най-много ми прилошава от цигарен дим, днес по улицата си ходим и един запали цигара пред нас, повърнах си в устата малко, отклонихме се от пътя, но те са навсякъде тези пушачи. С първото също не понасях цигарения дим, но сега е много по-силно това.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 21:51 от Shkolad4e

# 40

Ще спре зацапването, не се притеснявай. Знам че колкото и всеки да ти казва да си спокойно е доста трудно в такива моменти. И аз постоянно съм под напрежение и не мога да се отпусна и да си “повярвам” че съм бременна.. ту ми се появяват симптоми, ту ми намалят симптомите и това ме притеснява.. Така че колкото и да го мислим, каквото е писано, това ще бъде.

Аз не че немога да си повярвам че съм бременна, колкото немога да се зарадвам като хората както се казва. Постоянно съм на тръни да не стане най лошото недай боже, но както каза каквото е писано това ще стане. Започнах с утрогестан и незнам филмирам ли се, но тази вечер е доста по оскъдно зацапването от вчера вечерта например. Дано наистина подейства и спре вече, защото както моят мъж ми вика "ти през 5 мин си в тоалетната" и това наистина е буквално. Вкъщи ли сме си аз ходя нон стоп, което ме побърква още повече..

# 41
Записвам се плахо и аз при вас. При мен нещата са малко по-различни от колкото при повечето жени тук. Имаме вече три деца. Тази бременност изобщо не беше планирана. Шока от положителния тест беше огромен и в първия момент изненадата изобщо не беше приятна. Бяхме категорични, че не искаме още едно дете. След нова година отидох на лекар и дори насрочихме час за аборт. Страхувах се от това решението,но и мисълта за още едно дете ме побъркваше. Последното ни е едва на 1г и 1м. Освен това вече имам четири секцива (имаме едно дете починало след усложнения при раждането). Като цяло всичко сочеше, че трябва да прекратят тази бременност. Но вечерта преди аборта не издържах на мисълта да убия невинната душичка, която расте в мен.
И така ето ме тук, 5-та бременност, в очакване на четвърто бебе и с огромен страх какво ни предстои. Но вярвам, че да дадеш живот никога не е грешно решение, особено когато имаме и финансова възможност да си го позволим без да подлагаме на лишения другите ни деца.
Ако правилно съм изчислила термина ми е 9-10 септември.

# 42

Аз сега съм бременна с второто ми дете. С първото нямах никакви симптоми буквално до 4-ти месец. Това е благословия, радвайте се 😄 Сега с втората ми бременност е по същия начин и този път ми е спокойно и приятно. Ако някой случайно реши да завижда - спокойно - от 26-та седмица имах контракции и лежах за задържане 😁

# 43
Записвам се плахо и аз при вас. При мен нещата са малко по-различни от колкото при повечето жени тук. Имаме вече три деца. Тази бременност изобщо не беше планирана. Шока от положителния тест беше огромен и в първия момент изненадата изобщо не беше приятна. Бяхме категорични, че не искаме още едно дете. След нова година отидох на лекар и дори насрочихме час за аборт. Страхувах се от това решението,но и мисълта за още едно дете ме побъркваше. Последното ни е едва на 1г и 1м. Освен това вече имам четири секцива (имаме едно дете починало след усложнения при раждането). Като цяло всичко сочеше, че трябва да прекратят тази бременност. Но вечерта преди аборта не издържах на мисълта да убия невинната душичка, която расте в мен.
И така ето ме тук, 5-та бременност, в очакване на четвърто бебе и с огромен страх какво ни предстои. Но вярвам, че да дадеш живот никога не е грешно решение, особено когато имаме и финансова възможност да си го позволим без да подлагаме на лишения другите ни деца.
Ако правилно съм изчислила термина ми е 9-10 септември.

Като човек с предишни загуби и без нито едно дете към момента мога само да ви поздравя за това решение! Страшно много се възхищавам на големи семейства и съм сигурна, че вие сте герой отглеждайки толкова дечица. Щом имате възможност да гледате още едно детенце, не се колебайте изобщо, вземате най-правилното решение 🫶🏻Бъдете здрави!

Искам да попитам тук, как се справяте с гриповете, които върлуват в момента. Нямам много възможност да работя от вкъщи, мъжът ми работи с клиенти и се чудя как можем да се предпазим от заразяване в този сезон, тъй като подобни грипове в начална бременност, не са много благоприятни и внасят допълнителен стрес към всичко.

# 44
И моя мъж си ходи на работа, ние с бебето сме вкъщи и работя отвкъщи. Според мен дали ходиш на работа или до магазина, в метрото е все тази, ако някой ти кихне в теб е все тази. Общо взето нищо не правя освен да се обличам топло Simple Smile иначе биозин мама са ми казвали, но не съм фен на хапчета без причина.

Миналата бременност бях болна няколко дни, то за бременни лекарствата не са много та за нос физиологичен разтвор, хомеопатия осцилолокопсимум и чай. Аз рядко боледувам, та се надявам с това живот и здраве ранно есенно бебе да е по-добре от мартенче.

Общи условия

Активация на акаунт