С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 357
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, за съжаление от вчера въпреки вагиналното поставяне на Утрогестан, почнаха пак болки и от снощи вече розовишкаво зацапване, което тази сутрин е по-обилно, и с примеси на кръв.
Направи ми впечатление, че болките винаги започнат след поставяне на Утрогестана във влагалището - като менструални са. Според вас може ли вагиналните капсули Утрогестан да предизвикват това или си е тръгнал аборт?
Днес ще ходя на лекар, но ми се ще да чуя и вашето мнение!

# 346
Аз взимам Утрогестана през устата. Повече странични ефекти се усещат, но се избягва дразненето на място. Иначе не би трябвало да е той причината, но пък моята АГ ми каза щом има зацапване, през устата. Питайте днес. Успех!

# 347
Момичета, за съжаление от вчера въпреки вагиналното поставяне на Утрогестан, почнаха пак болки и от снощи вече розовишкаво зацапване, което тази сутрин е по-обилно, и с примеси на кръв.
Направи ми впечатление, че болките винаги започнат след поставяне на Утрогестана във влагалището - като менструални са. Според вас може ли вагиналните капсули Утрогестан да предизвикват това или си е тръгнал аборт?
Днес ще ходя на лекар, но ми се ще да чуя и вашето мнение!

Утрогестана няма как да предизвика болки, но ако има кървене прогестерона не се поставя вагинално. Почнете но шпа за болките и зацапването, ако не пиете вече. Успокоява матката. Аз до скоро приемах максималната дневна доза в 3х2 заради подобен проблем. И яко лежане Simple Smile

# 348
Здравейте момичета,
До сега всичко беше наред, в Четвъртък имах преглед, 6+4 видя се пулс. Вчера по време на работа (седнала съм на рецепция) изпитах доста странна лека болка в корема, наподобяваше на стомашна по скоро, и видях кървене.
Веднаха отидохме до лекаря ми, прегледа ме като не установи проблем с бебето,но каза че си кървя леко. Предписа ми дуфастон 3х1.
По късно вечерта се притесних и отидохме до болницата отново, като потвърдиха че всичко е наред, и да си почивам. Назначиха ми видеозон за тази сутрин, като кървенето беше кафяво на цвят.
От болницата ми казаха че виждат кървене около сакчето, и се виждало 5мм като събрана кръв,но всичко е наред с бебето.
Гинеколога ми е на мнение, че трябва седмица да си остана в леглото, да си почивам и продължавам приема на утрогестан+ дуфастон и витамините и че всичко ще е наред и кръвта ще ве изчисти.
Някоя чувала ли е за подобен случай?
Много се притеснявам… заради миналата година, не спирам да го мисля.. нормално ли е ..също така, утрогестана вече не мога да го приемам вагинално,а орално са ми прекалено големи..
Лекарят ми каза да ги премам ректално.. Как мислите?

# 349
Photography 6G аз съм по същият начин, при първата поява на кафяво зацапване ми дадоха Пролутекс и Алеракт.
Очаква се тези хематоми сами да се резорбират с времето.

# 350
При мен  кафеникавото кървене/зацапване беше заради леко отлепяне на сакчето ,пия дуфастон и но-шпа .

# 351
Аз съм само на Утрогестан и дуфастон, витамин Д, метилирана фолиева киселина
Не живея в България и честно казано много се притеснявам от здравеопазването тук..
Казаха ми да приемам Панадол при спазми, които слава на богу не усещам да имам..
Стискам палци и на вас, всичко да е наред. 🥹🍀
Photography 6G аз съм по същият начин, при първата поява на кафяво зацапване ми дадоха Пролутекс и Алеракт.
Очаква се тези хематоми сами да се резорбират с времето.

# 352
Здравейте 🙂 бременна съм в 10г.с и 5д. От няколко дена,като се навеждам усещам някаква болка в лявата страна (по скоро е като убождане с игла) не са нетърпими болките, но се притесних, при някоя от вас случвало ли се е? Иначе вторник бях на преглед и АГ каза,че всичко изглежда добре,но тогава го нямаше това убождане.

# 353
Момичета, идвам да споделя, че до края на февруари има от 100 до 300лева намаление на пренаталните тестове на panorama.

# 354
Пробваш с няколко мейла докато ти даде 300 лв ,ако не ти ги даде от първия път.
Момичета, идвам да споделя, че до края на февруари има от 100 до 300лева намаление на пренаталните тестове на panorama.

# 355
Нашият преглед мина, всичко изглежда наред, бебчо отговаря на 9+2. Видях как се движи, което за мен беше феноменално, наистина неописуемо чувство. Heart
Днес приключих Pregnacare, та по препоръка на АГ си взех Pregnacare Max, които съдържат метилирана фолиева. Сетих се впоследствие, дали мога да продължа и с моята си ФК, която пия? Да не стане твърде много… писах на АГ, но отговаря бавничко и ако има някоя от вас със съвет, ще съм благодарна! Yellow Heart

# 356
Нашият преглед мина, всичко изглежда наред, бебчо отговаря на 9+2. Видях как се движи, което за мен беше феноменално, наистина неописуемо чувство. Heart
Днес приключих Pregnacare, та по препоръка на АГ си взех Pregnacare Max, които съдържат метилирана фолиева. Сетих се впоследствие, дали мога да продължа и с моята си ФК, която пия? Да не стане твърде много… писах на АГ, но отговаря бавничко и ако има някоя от вас със съвет, ще съм благодарна! Yellow Heart
Във всички витамини за бременни има фолиева киселина попринцип.
През предишната ми бременност пих Елевих и Неофолик Мета, по препоръка на следящото АГ. В последствие смених АГто и питах новото дали да продължа да пшя - каза че няма проблем, то не вреди... бебето смуче доста от всичко, така че няма да ви е излишно

# 357
Днес ходих на преглед и по календар трябва да съм в 9г.с. На прегледа излезе че съм в 8г.с. и 2 дни. Преди две седмици като ходих на преглед при друг лекар имаше един ден изоставане. Тогава показа че съм 6г.с. и 6 дни, а по календар в 7с.г. Стана ми интересно не е ли много изоставането за две седмици или указва влияние и ехографа на който се гледа. Ох малко тъп въпрос, ама малко се притесних. Доктора каза че всичко изглежда наред за сега.

# 358
Момичета, на първо място ви пожелавам лека бременност и здрави бебчета на финала!

Аз с моето зацапване от миналата седмица и докторът, който каза да слагам Утрогестан ако зацапването се засили... еми засили се, слагах вагинално, както беше предписал (в последствие ми обясниха в болницата, че при кървене се приема орално или ректално, защото иначе нищо не се усвоява), но в неделя започнаха и леки болки като при слаб цикъл.
В крайна сметка отидох в спешният кабинет на болница Селена, в Пловдив, видя се ембриончето с хубав и стабилен пулс, много слабо кървене около плодния сак и препоръка да остана в болницата на системи.
Вечерта ми пуснаха банка кръвоспиращи и още една спазмалитици и да изпия Утрогестан, на следващия ден (вчера) пак една кръвоспиращи и 2 спазмалитици. Лежах хоризонтално (дори не бях и полулегнала) през цялото време, като съм ставала само до тоалетна. При искане да ми се направи преглед, за да се види как са нещата - ми беше обяснено, че не може прегледи всеки ден, правен ми е при приемът. Бях по-добре до следобяда, когато болките се засилиха, след което и кървенето, значително.
Към 17ч все пак дойде лекар да ме вземе да ме прегледа и установи, че сакче вече не се вижда, изгубило се е и съм направила спонтанен аборт 😭. Малко по-късно, при ходене до тоалетна, усетих и видях как изпадна всичко... Изписаха ме и ми казаха 2 пъти, през 12ч да приема Топогин, а в сряда да ида на преглед да проверят дали всичко се е изчистило...

Изключително наранена и разочарована съм от отношението и липсата на грижи, въпреки състоянието, в което ме приеха, съответно и резултата от липсата на адекватни действия 😢

Пазете се, бъдете здрави и успех на всички!

# 359
Mamagar, много съжалявам! Минала съм по този път и знам какво е. Знай обаче, че тези неща не се случват случайно. И нямам предвид някакви свръхестествени сили или нещо подобно. Тялото често хваща хромозомни аномалии и проблеми в плода и просто прекъсва бременността. Жалко, че не е могло да се изследват причините в самия ембрион, но най-вероятно природата те е предпазила. Може да ти звучи бездушно това, което ти казвам, но това са факти и ако избереш да мислиш по проблема през тази призма, може и да ти е по-леко. Горе главата!

Общи условия

Активация на акаунт