С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 823
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Аз така и не свалих от предната бременност, та приличам по-скоро на дебела просто. И свекито любезно отбеляза, че съм напълняла ❤️ тя още не знае, де. Но с предната в тези седмици вече личеше. Тогава имах и плочки на корема 😭

# 496
При мен положението с корема е според това дали ми е добър или лош ден, колко и какво съм хапнала. Днес ми е от хубавите дни в които не ми е тежко на корема и почти нямам разлика с преди, особено с правилните дрехи. Има дни обаче в които съм като плондер и се чудя какво да облека за са се прикрия. Все още си нося дънките, но определено ги чувствам по различен начин. Ако до скоро ги носех с тясна блуза, сега почнах да залагам на по-широки блузи и то спуснати над дънките, за да не си личи.
Започвам да се оглеждам вече за пролетни рокли, които да мога да нося докато стане време за късите панталони. Точно снощи се замислих какъв ли бански ще трябва да си купя тази година, че се очертава да ходя на море силно бременна и направо не знам как ще намеря нещо с което да не приличам на малко китче Joy

# 497
Момичета, на вас правиха ли ви цитонамазка след установяването на бременността? Моята аг иска да ми прави, полагало се по каса,но аз доста се притеснявам. Последната ми е отпреди 10 месеца, но тя твърди,че трябва да е не по-стара от 6 месеца. Последната ми беше пап 1 и като цяло не пропускам година без и мислех да я правя след като родя,живот и здраве. По принцип нямам проблем с това изследване, но сега в начална бременност много ме притеснява. Вие какво мислите?

# 498
Аз имах и цитонамазка и микробиология от преди 2 месеца, но пак ми направиха 😀 Полагало се по каса и толкоз.
Иначе аз не съм се включвала досега, в 11 седмица съм, единственото огромно неразположение е гаденето. Нямам търпение да ме поотпусне малко и да започна да се храня нормално 😀 Килограми не съм качвала предвид гаденето, та все още всичко ми става. Не съм правила генетичен тест, а след десетина дни съм на ФМ, в клиника Оскар при д-р Стратиева.

# 499
FreshAir,благодаря, че се включи. Как беше цитонамазката? Боля ли те предвид факта,че си бременна сега? Някакви проблеми след това? Чета,че при някои момичета има кървене,аз не съм имала при предишни взимания,ама сега много се притеснявам да не стане беля. Досега не са ми мерили шийката и за следващия преглед ще си запиша да попитам кога се започва и с това.
За пренатеста - ние сме решили да правим независимо от резултатите от бхс и фм. Спрели сме се на пакета Vision +.

# 500
Не съм имала нито болка, нито кървене. Втора бременност ми е и като цяло гледам да не се притеснявам за нищо и съм на принципа, че каквото е писано, това ще стане. Ако е здрав ембрион, няма да има проблеми, ако ли не... С първата бременност бях много стриктна, правех каквото ми кажеха, ядях под грамаж, качих 6 кг общо и накрая се роди бебето с проблем, който все още лекуваме и никой не може да каже от какво се получи 🤷🏻‍♀️ За щастие е будно и иначе здраво дете. Както казах, през първата бременност много се пазех и един грип дори не съм хващала 😀, а сега вече съм и болна, но наистина гледам да не ги мисля тия неща, само вредят на нас и на бебето. Всичко ще бъде наред ♥️

# 501
Благодаря за хубавите и успокояващи думи, FreshAir. ❤️ Скорошно оздравяване ти пожелавам! Голямото ти дете знае ли,че ще си има братче/сестриче? Сигурно е голямо вълнение 😊 Стискам палци скоро и този проблем,с който се борите, да е зад гърба ви!

# 502
Здравейте момичета! Включвам се с един въпрос, а именнно за БХС.  Спрях се на специалистите в болница Щерев, но никъде не успявам да открия каква е сумата за цялото изследване. Дали някоя от вас е ходила вече там и да знае горе-долу как трябва да се подготвиш? Simple Smile

# 503
Здравей ,
аз ходих миналата седмица в Щерев, като за кръвни платих около 90лева ,а на следващият ден още 170лева.Резултатите излизат веднага.

# 504
благодаря Simple Smile

Здравей ,
аз ходих миналата седмица в Щерев, като за кръвни платих около 90лева ,а на следващият ден още 170лева.Резултатите излизат веднага.
Здравей ,

# 505
На мен ми правиха цитонамазка и микробиология в 10 г.с. и честно казано, единственият дискомфорт беше при поставянето на вагиноразширителя. Не съм имала болка или кървене след това.
Момичета, на вас правиха ли ви цитонамазка след установяването на бременността? Моята аг иска да ми прави, полагало се по каса,но аз доста се притеснявам. Последната ми е отпреди 10 месеца, но тя твърди,че трябва да е не по-стара от 6 месеца. Последната ми беше пап 1 и като цяло не пропускам година без и мислех да я правя след като родя,живот и здраве. По принцип нямам проблем с това изследване, но сега в начална бременност много ме притеснява. Вие какво мислите?

# 506
Здравейте. Термина ми е на 28.09 сега съм в 10г.с. Имам запазен час за платен преглед за 12г.с., при проследяващия ми гинеколог, който не работи с касата. Тогава ли ще е биохимичният скрининг /вземането на кръв/ или трябва да си запазя допълнителен час по НЗОК?

# 507
Да, БХС се прави в 12 г.с. след ФМ.

При мен се случиха по следния начин нещата: следящия си ме лекар прави ФМ. В един лист записва различни измервания и с този лист до 2 дни се дава кръв за БХС. В моя случай, сама с листа си отидох в Майни дом. От рецерцията на високото тяло ми казаха директно да си ходя в манипулационната без да ме регистрират и ми показаха къде е връзката с ниското тяло. В стая 212 на ниското тяло ми прибраха листа с измерванията, попълних още една декларация, взеха ми кръв и си тръгнах. На другия ден до обяд имах резултати, които изпратих на следящия лекар. Час за Майчин дом не се запазва.

Доколко чета, има всякакви комбинации на процеса. Напр. следящият ви лекар да ви направи ФМ и да ви вземе кръвта за БХС или обратното, да не пряви нито едно от двете, съответно да ви каже къде препоръчва да отидете за тези неща.

Здравейте. Термина ми е на 28.09 сега съм в 10г.с. Имам запазен час за платен преглед за 12г.с., при проследяващия ми гинеколог, който не работи с касата. Тогава ли ще е биохимичният скрининг /вземането на кръв/ или трябва да си запазя допълнителен час по НЗОК?

# 508
Здравейте, момичета! Утре съм на пренатални тест Нифти Про, но ме предупредиха да има 24-часова пауза от поставянето на клексана или фраксипарина. Аз съм с високорискова тромбофилия и това малко ме притесни. В 8 ч. сутрин го поставям, а утре ще ми вземат кръв чак към 12 ч. Мисля да си го взема в болницата и там да си го сложа веднага след вземането на кръв, не знам дали няколко часа били биха проблем. Ще се радвам някой в подобна ситуация, да сподели опит.

# 509
На мен хематологът ми каза, че принципно 2-3 часа разлика в поставянето не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт