С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 691
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Аз приемам Pregnacare Max - освен витамините, в кутийката има и 2 блистера Омега.

# 556
Аз съм само на фолиева киселина за момента.

# 557
Момичета, вие как процедирате с маникюрите и боядисването на косата ? 😄Смесени мнения получавам и се чудя.. понеже съм с естествено руса коса, но я боядисвам черна и сега не съм я боядисвала и се чудя дали мога с къна..

# 558
Доколкото знам не е опасно, но аз за себе си взех решение,че няма да се боядисвам и спрях с гел лака също. Живот и здраве като родя,ще си подновя. Имам приятелки,които си ходят на лак без проблем,обаче. Мисля,че е въпрос на лично предпочитание.

# 559
А гел-лакът какво пречи? Open Mouth

# 560
А гел-лакът какво пречи? Open Mouth

И аз това се питам… понеже обичам гел лак и гел имам , понеже са ми много тънки ноктите.. и свалих всичко и понеже от толкова години нося, че сега като си погледна постните нокти и полудявам.. и се чудех може ли или не може..
но ако наистина е ужасно вредно ще го преживея.

# 561
Лаковете и боите за коса са си химия, която си вкарваме в тялото. Че е вредно - вредно е, сега доколко точно и дали може фатално да увреди бебето - това се съмнявам  някой да може да каже на 100%. Много жени си продължават да ги ползват по време на бременността, въпрос на лично решение е.
Аз по-скоро бих избягвала употреба през този период, но обмислям варианти за лакове и бои без вредни съставки от тези в био магазините тип Зоя. Обаче още не съм се спряла на нещо конкретно. Доколкото четох, къната от естествени суровини без примеси е безопасна (мисля че гледах такава точно в онлайн магазина на Зоя), но не съм я пробвала.

# 562
На гел продължавам да си ходя, косата не си я боядисвам още от преди да забременея, но мисля и там да ида, тъй като цветът ми е доста избледнял и стои странно.
Мисля, че е хубаво да е безамонячна боята. Не съм човек на крайностите и смятам, че все пак е хубаво през този период да се чувстваме добре и красиви. Heart Естествено, когато е абсолютно отговорно.

# 563
Аз преди си правех балеаж, ама ще пропусна тази година. На маникюр си ходя, даже ходих миналата година деня преди да родя, само сложих френски да е по-блед цвят. Миналия път не се подстригвах, ама сега си мисля да ида да понамаля малко че тя до есента ще ми е до кръста.

Иначе днес бях на преглед бебка е добре, дори върви с около седмица напред. Лекаря ми каза, ако планирам море да е юли месец, че август да не пътувам. Моя термин е на 5 септември.

# 564
Благодаря ви, момичета❤

# 565
Е,както съм написала в коментара си,много момичета ходят и явно не пречи чак толкова. Въпрос на личен избор е и моят е такъв.
Лорейн,сподели,моля,ако откриеш нещо без химии в Зоя, както и благодаря за препоръката - ще разгледам и аз какво предлагат.

# 566
Има ли някоя от вас със сърцебиене? Пия Еутирокс 25мкг*1, след няколко дни ще пускам профилактично ТСХ, не знам дали е от него. Четох, че уж е нормално, писах на АГ и чакам отговор. Confused В 11+2 съм.

Аз споделих на АГ за сърцебиенето,тъй като аз си имах сърцебиене преди бремеността,имай предвид че като започнах да пия магнезий и то премина,така че дано и при теб вече да е преминало и да си по спокойна. 😊☺️🍀

# 567
Да се похваля - бях на БХС вчера и всичко изглежда супер. Голямо натискане падна с този коремен ехограф, а аз дотогава не смеех лаптопа да си подпра на корема да не го натискам. Grinning Докторът каза, че предвид подробния пренатален тест и резултатите от ехографа, няма смисъл от кръвните за БХС. Едвам ме нави. По-голямата радост е, че според него и амниоцинтезата ще е излишна, но се разбрахме да решим на следващия преглед. Май се заформя нормална бременност, много било яко.

Колкото до боите и лаковете, аз си продължавам с гел лака, косата така или иначе не я боядисвам. Успокоявам се, че живея на село и спестявам квота отрови от градски мръсен въздух. : )))) Козметиката ми е био отдавна, започнах да чистя банята с Frosch с оцет вместо с препарати с хлор, единият гел лак ми остана само преди да ми поникнат ангелски крила. А, и в 5-6 седмица боядисвах една стая с латекс сама, че съм малко с високи изисквания и трудно някой друг ще го свърши без да се изпокараме. Сега ме чака и един коридор, но исках да се постопли да го правя на отворени прозорци.

# 568
Аз имах и цитонамазка и микробиология от преди 2 месеца, но пак ми направиха 😀 Полагало се по каса и толкоз.
Иначе аз не съм се включвала досега, в 11 седмица съм, единственото огромно неразположение е гаденето. Нямам търпение да ме поотпусне малко и да започна да се храня нормално 😀 Килограми не съм качвала предвид гаденето, та все още всичко ми става. Не съм правила генетичен тест, а след десетина дни съм на ФМ, в клиника Оскар при д-р Стратиева.

Беше ли вече при Стратиева? Как мина прегледът и колко време чака?

# 569
И аз да се "похваля". В групата на сина ми има варицела и майка ми не помни дали съм я карала 😒 утре ще ходя на лаборатория и ще се моля да не я е пипнало детето, че така и не успях да го хвана здрав за ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт