С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 645
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Да си споделя и аз мнението от Оскар за първата фетална и за скрининга. Значи чакането е лудост, чаках 3,5 часа да вляза и накрая ме прегледа специализантката и Стратиева дойде за две минути.. в началото за женската консултация ми премериха кръвното изключително невежо и то два пъти по мое желание, защото аз съм с ниско кръвно и ме изкарват с някакво 140 кръвно, което е абсолютно неестествено за мен. Заради нескопосаното мерене на кръвно ме изкараха с преекламсия и сега съм при Леков и се надявам да се установи, че нямам риск. Доста големи очаквания имах.. явно неоснователно.

Споделям 99.9% от написаното. С тази разлика, че аз след 3.5 часа просто си тръгнах като преди това (с лека нотка скандал) настоях за нов час след два дни с уверението, че ще чакам не повече от 30 мин. Е, чаках 60 мин. само Grinning
И при трите ми бременности ме преглежда специализант и после Стратиева. Не бих казала, че претупва, доста подробно огледа, но да - за 2 мин. каза какво и що. Но това беше вече очаквано за мен, предвид, че преди 7 и 11 години беше същото. За женската консултация... пародия и смях!

Що се отнася до кожата на лицето - доверила съм се изцяло на Валентина Торосова (Torosova Skincare coach), която следи за лицето ми още от преди бременността. Препоръчвам я с две ръце. Работи изцяло онлайн, а при желание - може да пиеш кафе с нея в Пловдив или София Simple Smile Аз се запознах на живо с нея и е много кадърна. Най-големият плюс е, че спрях да давам по 250 лв. за професионален (медицински) крем за лице. С навлизането във втори триместър и с настъпването на топлите дни ще наблегнем с нея на още по-голяма слънцезащита.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 17:17 от Fossy

# 586
Момичета, колко тежат вашите бебоци? Вчера за пръв път измериха моето в грамове - 93 грама, всичко е наред засега! Hug
В 14г.с. съм и от няколко седмици забелязвам, че кожата на лицето ми е страшно суха и все едно се бели макар и с прием на Витамин Д и комбинирани витамини. Има ли някоя друга със сходен проблем и каква козметика използвате?

И моята кожа е страшно суха от 2 - 3 седмици,  а по принцип съм с мазна. Каквото намажа попива за секунда.

# 587
Моето го измериха около 200гр. В 15 седмица. Нещо все са ми големи бебетата, предното се роди почти 4кг. И от 15 седмица го усещам понякога, леки побутвания са още, но знам като е то.

# 588
При мен в 16гс я измериха 149гр Relaxed
Вие мислите ли да ходите на фетална ехокардиография ?

# 589
При мен в 16гс я измериха 149гр Relaxed
Вие мислите ли да ходите на фетална ехокардиография ?

Аз май мисля да я направя, когато дойде времето, живот и здраве.

# 590
Здравейте, момичета. Нашето бебе не са го теглили сякаш,нямам спомен,но утре съм на лекар и ще питам. Фетална ехокардиография ще правим,когато ни кажат/аз не съм сигурна кога се прави/. Вече си записах час за следващата фм иначе, понеже се отвори майският график на лекарката. Който планира за Марковс през май - може да си погледнете, много вероятно е и на вашия лекар графикът да е отворен за записване. На нас ни излезе пренаталния тест. Всичко е наред, потвърди се и полът, който ни казаха на фм. Simple Smile

# 591
И на мен ми излезе и генетичния тест и всичко е наред там Simple Smile Последно миналата седмица бях на преглед и беше 150 гр, както върви пак накрая очаквам 4кг бебе, живот и здраве.

# 592
А някой знае ли теглото на преглед с обикновен ехограф може ли да се каже какво е, или само на специализирания, с който правят феталната?

# 593
А някой знае ли теглото на преглед с обикновен ехограф може ли да се каже какво е, или само на специализирания, с който правят феталната?

Мисля че измерват обиколката на главата и по някакви таблици според това колко е голяма определят теглото, но на мен още в 13 седмица доктора ми каза че е към 200гр според размера на главата но според мен е доста за тези седмици и мисля че не беше вярно и точно. След седмица съм на втора фетална и там ще видя колко е ще съм в 18 седмица.

# 594
Да споделя за прегледа при д-р Михова в Надежда. БХС и фетална морфология. Беше в центъра им, който е в МОЛ Парадайс. Никакво чакане. Даже д-р Михова беше готова 5 минути преди часа за преглед и ме повикаха. Около 40 минути отнема ехографа и после веднага след това вземат кръв в лабораторията. Много внимателна, обяснява. Гледа ме два пъти с коремен и два пъти с вагинален. Понеже бебето все и обръщаше гръб и тя не можеше да си направи измерванията. Вторите пъти бяха пак да затвърди това, което видяхме и измери първия път. Нямах проблем след вагиналния ехограф, като кървене или дискомфорт. Всичко показва и обяснява, кое какво е. Имам киста на десния яйчник и даже извика дежурния гинеколог в центъра да каже мнение. Понеже е фетален специалист и каза, че трябва да погледне гинеколог, който гледа кисти, а не такъв който гледа бебета 😀. Накрая ми даде амбулаторен лист с направените измервания и препоръки. Резултатите от БХС до една седмица. Ако не се обади, да и се обадя аз. Даде си номера. По време на прегледа не каза, че е мерила шийката на матката, но в резултатите беше посочено, че е направено измерване и за седмицата в която съм е с нормална дължина. Всичко е наред с бебето. Нормално се развива. Има си всичко. Даже направи залог за пола. Каза, че било рано и повечето доктори казват пола след 16 г.с.Бях правила пренатален преди това и вече го знаехме. Но д-р Михова позна. Видя и ни показа нещо между крачетата 😀.Даде ми две снимки от ехографа, без да съм питала или помолила за това. Препоръча заради възрастта ми, 36 години, да направя още една фетална в 16-18 г.с. Така че съм доволна от прегледа и от д-р Михова. Бих я препоръчала.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 14:35 от orange_girl

# 595
Благодаря за отзива!☘
Аз съм в понеделник при нея. Надявам се всичко да бъде наред.🙏

Да споделя за прегледа при д-р Михова в Надежда. БХС и фетална морфология. Беше в центъра им, който е в МОЛ Парадайс. Никакво чакане. Даже д-р Михова беше готова 5 минути преди часа за преглед и ме повикаха. Около 40 минути отнема ехографа и после веднага след това вземат кръв в лабораторията. Много внимателна, обяснява. Гледа ме два пъти с коремен и два пъти с вагинален. Понеже бебето все и обръщаше гръб и тя не можеше да си направи измерванията. Вторите пъти бяха пак да затвърди това, което видяхме и измери първия път. Нямах проблем след вагиналния ехограф, като кървене или дискомфорт. Всичко показва и обяснява, кое какво е. Имам киста на десния яйчник и даже извика дежурния гинеколог в центъра да каже мнение. Понеже е фетален специалист и каза, че трябва да погледне гинеколог, който гледа кисти, а не такъв който гледа бебета 😀. Накрая ми даде амбулаторен лист с направените измервания и препоръки. Резултатите от БХС до една седмица. Ако не се обади, да и се обадя аз. Даде си номера. По време на прегледа не каза, че е мерила шийката на матката, но в резултатите беше посочено, че е направено измерване и за седмицата в която съм е с нормална дължина. Всичко е наред с бебето. Нормално се развива. Има си всичко. Даже направи залог за пола. Каза, че било рано и повечето доктори казват пола след 16 г.с.Бях правила пренатален преди това и вече го знаехме. Но д-р Михова позна. Видя и ни показа нещо между крачетата 😀.Даде ми две снимки от ехографа, без да съм питала или помолила за това. Препоръча заради възрастта ми, 36 години, да направя още една фетална в 16-18 г.с. Така че съм доволна от прегледа и от д-р Михова. Бих я препоръчала.

# 596
Здравейте момичета,
Има ли някой проблем с външни хемороиди. Тука един за момента ме мъчи, но имам час при лекар чак на 11.04. С какво се мажете или правите ли някакви допълнителни промивки с билки. Страх ме е да пробвам кремове или свещички, защото пише, че или не са за бременни, или за консултация с лекар. Уж ям разхлабващи храни, ама явно няма много полза 😁😅

# 597
Продължавате ли да имате болки в областа на таза и корема? От няколко дни имам болки ниско долу, но не са силни, а са по-скоро като леки убождания. И около пъпа също. През нощта имах за пръв път болки в кръста откакто съм бременна и не знам не е ли още рано. Днес нямам болки. Знам, че матката се разтяга и цялата поясна област, но не знам до колко да не се притеснявам. Прегледа ми е чак след 2 седмици.

# 598
Да,аз отвреме навреме и се успокоявам по същия начин,че матката расте и бебето расте. Бях на преглед преди няколко дни и всичко е наред. Иначе продължавам да имам и гадене, поне не повръщам(отново засега).

# 599
Аз имам болки ниско долу в кръста, особено ако съм се залежала или застояла на едно място. Confused
Пия Магнезий x 2 на ден и мисля, че това горе-долу държи положението.
Аз все още си чакам да се покаже корема, вече съм 15г.с. и може би защото се гледам всеки ден, но разлика не откривам. Rolling Eyes
На преглед съм другия вторник.

Общи условия

Активация на акаунт