Как да се справим със сухата кожа на ръцете през зимата?

• 2 145
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Студовата алергия я излекувах с Рутаскорбин.  От 7 години нямам проблеми.

# 31
Как си миете ръцете със студена вода, това не остава ли микробите?

# 32
Ами така. Със сапун падат и със студена вода.  Пък и да остане някой, не гоня стерилност, все пак.

# 33
Ръцете ми са същите като твоите, след Ковид и дезинфектантите съвсем отидоха.
Зимата са ужас.
Задължително мия с ръкавици  в нас, купувам от еднократните без талк.
Сапун - най-добре да се миеш с такъв без сапун, има на Юсерин, на А-дерма, в ДМ има също.

Крем - от всички на мен кремът за ръце на SVR ми е най-добре, ползвала съм буквално всичко.
И - колкото по-малко си миеш ръцете, толкова по-добре.
И аз съм в отбора с трагично напукани ръце с цепеща кожа на рани.
Не се ли мокрят отвътре тези ръкавици за еднократна употреба? Само един път ли.ги използвате и ги изхвърляте? Ако ли не, как ги подсушавате? Преди 3 дни измих 3 тави. Бяха доста загорели. Използвах еднократни ръкавици и сложих ластици отгоре уж да не влезе вътре вода. Пак влезе и пак ръцете ми бяха мокри. Но ако не бяха тези ръкавици, кожата на ръцете ми щяха да са изцяло в рани и да рева от болка и да не мога дори да се изкъпя. Спасиха ме наистина, въпреки че бяха мокри и отвътре. Това телено, което го използвах, съвсем щеше да ми унищожи кожата.
Какъв е този сапун без сапун? Не можах да разбера.
Имам Свръхактивен пикочен мехур и ходя до тоалетната доста често. Понякога преди да отида до тоалетната ми се налага да си измия с течен сапун на Medix или Тео ръцете. А след пишкане, винаги си измивам ръцете. И така на ден по 10-11-13 пъти и понякога повече отивам да пишкам. Отделно върша домакинска работа включително пране с пералня-пускането й и оправянето й след изпиране е малко сложно направена и пак трябва да си мия.ръцете;мия съдове, готвя понякога,къпя се и ежедневни лични хигиенни процедури. Когато не си мокря.ръцете, се мажа с един лосион на Evterpa с масло от жожоба и розова вода с помпичка-много удобен е и много съм доволна, но не е достатъчен да оправи кожата на ръцете ми. Не ми е изпъната и е овлажнена кожата след неговата употреба. Преди да заспя слагам този.лосион и после крем Здраве леката формула. Малко ми възстановява кожата през нощта, но през.деня с.това миене на ръцете, пак става зле. Мия си ръцете само с топла.вода. Водата в.моя град е твърда и ледена. Купила.съм си на Цикрадатина маз, но още не съм го използвала.
Ехе, една жена си мие ръцете само със студена вода. Ела в моя град и ще видим дали ще си миете ръцете със студена вода?Направо ти замръзват и вкочаняват ръцете. Затова бойлерът бързо се изстудява и свършва топлата му.вода.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 13:52 от Анонимен_7

# 34
Аз съдовете започнах да ги мия с тези големите ръкавици за миене на чинии. Много по-удобно е от обикновени малки ръкавици, защото не падат и не се свличат надолу, а дори и да влезне малко вода не е проблем, защото не пипам верото и топлата вода, което причинява изсъхването. Наистина това спасява положението, защото понякога се мият чинии няколко пъти на ден с много топла вода и препарати...
За чистенето е същата работа, пак с ръкавици.

След къпане почти винаги си почиствам ръцете с бебешко олио или някакво друго олио или масло, няма значение, защото от сапуна ми стават леко бели, натрупва се едно бяло като утайка, а олиото го премахва. Междудругото крем + бебешко олио пак добре хидратира.

И като си мажа ръцете с крем, използвам плътен такъв, а не от онези воднистите, все едно съм се намазала с вода. На Биотен ми харесват, имат един с урея. Ето този.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 14:26 от *Evangeline*

# 35
Ръкавиците се ползват еднократно, работиш с тях, приключваш, хвърляш. Мокрят се понякога, факт, понякога дори (лятото) просто се потят. Мен не ме притеснява мокрото толкова, колкото досега с препарати, затова ги ползвам.
Иначе - аз съм маниачка на тема хигиена и си мия ръцете по 100 пъти на ден, то затова са и така трагични.
Не го знам този Евтерпа лосион, но това са ниско бюджетни марки, според мен са бъкани с разни съставки, които не са баш за такива кожа. Здраве - има цинк, който изсушава, изобщо не е подходящ.
Цикатридина е най-читавото от всичките тези, но аз лично препоръчвам крем за ръце от медицинската козметика. Не са чаааак толкова скъпи.

# 36
Ще си купя и такъв крем от медицинската козметика, които са препоръчани по темата. Явно трябва да си купя домакински ръкавици за миене на съдове, за чистене като прах или нещо, което не е толкова мръсно и за по-мръсни неща еднократни ръкавици използвам и ги хвърлям. Извинявам се, че все питам как се подсушавате домакинските ръкавици и бързо ли съхнат? Или използвате сух чифт домакински ръкавици, докато изсъхнат другите? Това ме притесня как да ги подсуша добре.
Относно бялото по ръцете след къпане. Да, образува се. Гадно е. Е, поне знам как да то махна-с бебешко олио.
Преди се миех при всяко пипане на нещо. Вече не е така. Не ми пука дали ще се заразя с бактерии. Каквото стане.Важно е да запазя кожата на ръцете си,за да мога да си изпера долното си бельо, да се изкъпя и да мога да си измия зъбите и лицето.

# 37
Аз лично домакинските ръкавици просто ги оставям да си окапят сами на чешмата, или някъде до мивката да висят, или на кърпа да си съхнат. Не ми е от значение толкова. Друг вариант е на някой простор или сешоар за дрехи.
За чистене на тоалетната добър вариант са тези еднократните с талк, защото хем не се късат, хем са прилепнали хъбаво към ръцете, и после само ги хвърляш. После пак си мия ръцете, но друго е като не си имал контакт със силните препарати за почистване.

# 38
Аз като чистя определено използвам ръкавици но еднократни

# 39
Аз като чистя определено използвам ръкавици но еднократни
И после ги изхвъляте ли?
Търсих такива еднократни ръкавици с пудра или талк, почти няма. Има нитрилни ръкавици, с латекс и без латекс.

# 40
Еднократни ръкавици ползвам само като мия мивката в банята и тоалетната, изхвърлям ги, естествено. Другата мивка я подсушавам след ползване и не се налага миене. Чинии не мия с ръкавици.

# 41
Еднократни ръкавици ползвам само като мия мивката в банята и тоалетната, изхвърлям ги, естествено. Другата мивка я подсушавам след ползване и не се налага миене. Чинии не мия с ръкавици.
В събота чистих мивката в кухнята с използваните гъби-попивателна гъба за попиване на плота в кухнята, гъба за миене на чинии;мивката в банята и накрая тоалетната-тоалетната седалка и отвътре с гъбата за чинии. Използвах еднократни ръкавици и ги изхвърлих. Ако използвам нови гъби за чистене на изброените, направо ги изхвърлям. Един път в седмицата чистя всичко това.
Не знам мама как е чистила с 2 малки четки, които има в банята-чистила е мивката в банята с едната четка, а с другата сигурно тоалетната седалка. Тя чистеше без ръкавици. На мен ми е гнус да чистя с четки и после да ги измия, където мизерията е полепнала по тях. Така да използвам повторно гъби. Направо ги хвърлям на боклука.
Как подсушавате мивката в кухнята? За първи път чувам. Моята мивка в кухнята постоянно се използва и се мият или съдове, или чинии и прибори за ядене.
Не мия с ръкавици чинии и прибори за ядене. Двама човека сме. Понякога брат ми си измива всичко, понякога мия и моите, и неговите. Ставам от масата и веднага мия всичко. Мразя да се трупат съдове по плота на кухнята и в мивката. Понякога се скарвам на брат ми, ако не си измие чиниите и приборите. Няма смисъл за 2-3 чинии и 1-2 вилици или лъжици и нож да слагам ръкавици и да ги мокря. От 2 седмици не сме готвили. Но ако има много съдове и прибори, когато готвим, вече слагам домакински ръкавици, когато си купя. Дори при миене и рязане на продукти, ако стават домакинските ръкавици за тази работа и да не се порежа. Има поставка за сушене на домакински ръкавици и кухненски кърпи в badu.bg.

Извинявам се за досадните въпроси към всички. Просто искам да се науча как чистите всички и да си предпазвам кожата на ръцете. Нали сме тук да си помагаме.

# 42
За всичко ползвам еднократни ръкавици. Готвя с тях (което ми спестява доста травми и порязвания, че съм смотана), чинии мноооого рядко мия, понеже имам миялна, но дори като ги плакна и подреждам в миялната - слагам ръкавици. Тях не ги хвърлям веднага - мия се със сапун и ги слагам да съхнат, за следващо ползване. Не подсушавам мивки, айде сега,  и без това ми е писнало тотално от домакинска работа, излишни движения не правя.
В банята - разбира се с ръкавици. Със старата кухненска гъба минавам първо мивки, плочки, ала-бала, накрая WC. Изхвърлям. И гъбата и ръкавите. Плакна с други, които после ползвам пак. Все пак, гледам да не ги разхищавам чак безразборно, преди бях по-ларж, ама от Ковид насам, когато станаха по 20 лв. кутията се опитвам да съм по-пестелива. Сега ги намирам в някои аптеки за по 6 лв.
Домакинските ръкавици с талк ме дразнят, ужасни са ми, особено, ако случайно влезе вода вътре.
Истината е, че определено домакинската работа най-много съсипва, независимо от ръкавиците. От 2 месеца много съм ограничила всичко, защото съм след операция и ми е забранено, майка ми готви, чисти, аз чат-пат мия банята. Освен това, не излизам толкова навън. Тъй че ръцете са ми сухи, но не напукани до кръв.

# 43
Факт е. Домакинската работа много ме изморява. Без сили оставам. Да пусна прахосмукачка, да изтупам пътеки, после дрехите си. Ако ми остане време и почиствам прах по мебелите. Друг ден-миене на мивки, тоалетна. Следващ ден-чистене на нещо дрего и т.н. И както е натрупано вкъщи. Само да дойде пролетта, голямо хвърляне ще става. Мама и татш много излишни боклуци са трупали през годините и станало ужасно и тясно. Мир на праха им. Трябваше заедно да почистим и подредим апартамента. Тогава ще използвам еднократни ръкавици и маска за лицето. Имам алергия към праха и препарати за почиснване-като чистене на бани, съдържащи белина. Голямо кашлене, задушаване и сълзене на очите.
Кожата на цялото ми тяло е много суха.
И да, еднократните ръкавици след Ковид станаха на безумни цени. Трябва да се старая да ги спестявам.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 15:22 от Анонимен_7

# 44
Ползвай ръкавици за всяко чистене, дори и за прах. Иначе - за суха кожа на тялото - вземи си душ-олио на някоя марка от медицинските, което намериш на промоция (виж сайта на Гален например).
Аз си купувам по 1 л., в момента съм си взела на Уриаж. Така дори при къпане е по-щадящо за ръцете, отколкото с обикновен сапун.

Общи условия

Активация на акаунт