Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 857
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря момичета,два дена правя фастове по 16-18 часа,но явно не е достатъчно.Можеби ще пробвам яйчения

# 676
Сваляне на инсулина намалява и задържането на вода, това ако е от него разбира се. Тия фастове или там строго кето във вид на яйчен фаст и от сорта това целят и те.
Диуретиците не са безобидни, особено с рязкото затопляне сега, неслучайно са с рецепта тия неща.

# 677
  • Бургас
То първо трябва да се установи от къде е задържането на течностите. Ако е от бъбреци/сърце диетата мисля, че няма да помогне.

# 678
Затова писах ако е от инсулина изобщо.
Но при всяко положение не е добре диуретични лекарства без да се знае.

# 679
  • Бургас
Да, диуретичните лекарства свалят и кръвното и на някои не им се отразява добре резкия спад.

# 680
Здравейте, момичета,

Не съм сигурна, дали тук е правилното място да пусна резултатите от изследване на инсулин, но моля все пак за мнение, тъй като е нещо доста ново за мен. Изследванията са назначени от ендокринолог, заедно с доста други, тъй като от година и половина с мъжа ми правим опити за бебе, но неуспешни засега. Предстои ми отново преглед при ендокринолога, но ще се радвам, ако получа повече информация за резултатите и евентуална взаимовръзка със забременяването.
На 27 години съм.

Предварително благодаря!

# 681
Инсулина е висок за на гладно, ама аз не съм специалист, но ми направи впечатление.

# 682
Здравейте, момичета,

Не съм сигурна, дали тук е правилното място да пусна резултатите от изследване на инсулин, но моля все пак за мнение, тъй като е нещо доста ново за мен. Изследванията са назначени от ендокринолог, заедно с доста други, тъй като от година и половина с мъжа ми правим опити за бебе, но неуспешни засега. Предстои ми отново преглед при ендокринолога, но ще се радвам, ако получа повече информация за резултатите и евентуална взаимовръзка със забременяването.
На 27 години съм.

Предварително благодаря!

На гладно е леко завишен. Кога сте хапвали за последно? Трябва да има 8-10 часа глад през ноща. Иначе захарта и инсулина като цяло са ок, но само на гладно е леко завишен. Говорете с лекар.

# 683
За мен е завишен на гладно. Аз бих искала да видя стойност до 5.

# 684
Здравейте, бих искала да ми дадете вашето мнение относно огтт, което правих днес, а резултатите са следните

Глюкоза на гладно 4,62ммом/л
Глюкоза на 60мин. 5,28
Глюкоза на 120мин. 3,84

Инсулин на гладно 4,46 u(IU)/ml
Инсулин на 60мин. 109,91
Инсулин на 120мин. 12,13

Притесни ме стойността на инсулина на 60тата минута. Вижда ми се също много голяма разликата в стойностите на инсулина на 60мин и после на 120тата мин. Бих се радвала, някой, който е наясно да обясни какво означават тези стойности. Благодаря.

# 685
За мен резултатите са добри.

# 686
Здравейте, бих искала да ми дадете вашето мнение относно огтт, което правих днес, а резултатите са следните

Глюкоза на гладно 4,62ммом/л
Глюкоза на 60мин. 5,28
Глюкоза на 120мин. 3,84

Инсулин на гладно 4,46 u(IU)/ml
Инсулин на 60мин. 109,91
Инсулин на 120мин. 12,13

Притесни ме стойността на инсулина на 60тата минута. Вижда ми се също много голяма разликата в стойностите на инсулина на 60мин и после на 120тата мин. Бих се радвала, някой, който е наясно да обясни какво означават тези стойности. Благодаря.
Аз също мисля, че резултатите са добри. На 60 минута е нормално да има пик, но важното е това, че на 120 вече е намалял. Аз имах проблем точно с това. Моят пик е на 120 минута. Нормално е пиковите стойности да са по-високи. Кръвната захар е супер.

# 687
Благодаря ви за бързите отговори, че леко се бях притеснила.

# 688
Важното е, че на тртото измерване инсулина е паднал. Моя беше 103 навторото и 60 на третото и ме диагностицираха с ИР, понеже не е паднал. Аз така разбирам нещата.

# 689
Идеални са резултатите.
Моят на 120 мин. беше 78.

Общи условия

Активация на акаунт