Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 905
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Аз пия протеин всеки ден, точно, защото иначе трудно си добавям нужното.

# 76
  • Бургас
Важно е да не се яде често и по малко, както правят много хора, със заблудата, че така било полезно. За какво е полезно?

Майка ми яде така, но не е нарочно заради някаква приумица. Казва, че не може да яде големи количества храна, защото й става тежко и рязко й се приспива (разбираемо) и не може да свърши никаква работа цял ден. 50кг е. Всъщност като млада беше с около 20кг отгоре и ядеше по 2 или 3 пъти на ден. Откакто се пенсионира и си е вкъщи и яде когато й се яде, а не когато трябва, ги свали. Порцийките й са като в детската градина. Grinning
Явно при някои работи този тип хранене.

# 77
  • 🌊
За фастовете вече са казали да се започне плавно, но е важно и да пиеш много вода и електролити. Нямам някакъв график, но по време на МЦ ми е доста по-лесно да правя такива по 24ч

Гледам обсъждате килограмите и телата - аз дори на сравнително ниски килограми съм имала винаги лилави ръце и корем. Имам чувството, че там качвам първо и свалям последно

# 78
Какво ще рече лилави ръце и корем?🙂
Иначе, да, пиенето на достатъчно вода (би трябвало да) се подразбира. Достстъчно, не да се налива човек с прекалено много вода. Електролити не във всеки случай са нужни, но е добре поне по някоя щипка сол.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 02:59 от dolce miele

# 79
Попаднах на информация в една фейсбук група за диагностика ОАТ тест и микотоксини свързани с ИР. Правили ли сте такива тестове?

# 80
Коя група? За пръв  път чувам..

# 81
# 82
Мерси много, ще попрочета нещо там.

# 83
Какво ще рече ОАТ тест?

# 84
Какво ще рече ОАТ тест?

OAT ( Тест за органични киселини )
МОАТ – тест за микробни органични аминокиселини
Тестът за микробни органични киселини в урината е подходящ метод за контролно проследяване на микробния баланс след извършване на ОАТ тест. Той може да се извърши след назначено и проведено антимикробиално лечение, за да се оценят резултатите и при необходимост – да се коригират за ефективно лечение.

Тестът МОАТ покрива изследване на 21 метаболита за полезни и патологични бактерии, видове Clostridia, видове Candida и други дрожди и общи маркери за дисбиоза. Целият списък на изследваните маркери ще откриете в описанието на МОАТ – тест за микробни органични аминокиселини.
https://detoxcenter.eu/oat-moat-diagnostika-v-detox-center-testo … 0%B5%D0%BC%D0%B8.

https://detoxcenter.eu/diagnostiki/diagnostika-za-mikotoksini/?f … d76fY3EUMKS0VHVDQ

# 85
Някоя нова мода пак. Безполезна.

# 86
Не виждам смисъл от такива изследвания, освен ако човек няма някакъв специфичен проблем с чести бактериални инфекции. Гъбите пък обичат захар. Който страда от хронични такива, да си прегледа диетата първо.

# 87
Здравейте , бихте ли ми дали малко яснота за тези резултати ,че съм на ендокринолог чак на 7.02

# 88
Сигурна съм, че като отидете при ендо, ще Ви пита за оплаквания и други подробности, освен че ще Ви види как изглеждате физически, така че защо очаквате мнение във форум от напълно непознати, за някакви цифри, без тази допълнителна информация?
Ако искате малко по-адекватни отговори на въпроса си, кажете и по какъв повод са правени тези изследвания, оплаквания и каквото друго прецените, иначе е напълно безмислено упражнението.

# 89
Наистина трябва повече информация. Мисля, че всеки грамотен човек може да види, че числата са в границите, но ако нямате никакви оплаквания защо сте правили тест?

Общи условия

Активация на акаунт