Инсулинова резистентност - тема 3

• 20 924
  • 761
  •   1
Отговори
# 660

Вит Д е много зле. 10 е при мен. Изписа ми хапчета Хидроферол 266 микрограма, трябва да ги пия веднъж в седмицата за 2 месеца. Там съм много изгубена честно казано, но по листовка пише, че са за големи дефицити на Д.

Имам изготвена силова програма от треньор за фитнес условия и планирам от другата седмица да започна фитнес.
Тази форма на вит.Д е тази, която директно се усвоява при прием и е точно за хора с голям дефицит, които трябва да наваксат бързо. Браво на лекаря, който ти го е изписал. За пръв път виждам такъв случай. Повечето изписват някакви нюню дозички Д3 и после хората се чудят защо не успяват да вдигнат нивата.
Действай и със силовата, много ползи ще видиш, ако си постоянна.

# 661
Моят вит Д също е много нисък. Преди 4-5 месеца беше 9. Изписаха ми Прима Д3 5 600 три пъти седмично.
Сега вит Д ми е 18. Пак е нисък доста. Изписаха ми Солигама 20 000 за два пъти седмично.

# 662
Аз взимам по 4000IU всеки ден целогодишно и това ми е поддържащата доза. Правете си сметката колко единици трябват за наваксване на голям дефицит. Нивата ми се движат около 85-90 mmol/L и не се излагам на слънце поради ред причини. Вероятно може да има разлики, с някой който се излага по-често, но надали ще са много голями. Разбира се, следенето е важно и корекция в дозата при необходимост. При нива обаче 10-18 и по-големи дози в началото надали ще са проблемни.

# 663
  • Бургас
Да, имаш ИР, но не си чак толкова зле. Да те успокоя, моите резултати бяха много по-зле в началото. Инсулина ми след обременяване беше трицифрен. Успех.

# 664
Не мога да разбера защо някои лаборатории подреждат така объркано този инсулин!😂 Помислих в първия момент (през телефона съм), че инсулинът на гладно е 50. А те стойността на гладно най-отдолу я сложили...🤔

# 665
И аз така. Викам, ауу, 50! А той бил на 120 мин. На гладно 12. Не е толкова зле, даже преспокойно само с храна и спорт ще се оправи.

# 666
Благодаря за съветите момичета. От 2 седмици съм премахнала въглехидрати и всичко, ковто изброих и със сигурност се чувствам по-добре, вярвам че ако направя това начин на живот ще мога да държа всичко под контрол. Ще ви държа в течение и ще продължавам да ви чета.
 Относно вит Д - аз също съм виждала около мен да се изписват масово вигантол и някакви други спрейове, затова се учудих на това точно лекарство, не го бях и чувала честно казано.

# 667
Ще се вкараш в ред щом си се захванала и си мотивирана.
Аз също хлъцнах като видях това 50 най-отгоре... Не ми харесва тая стойност за след 2 часа де, проблем си има определено.
Запълвай си дефицитите, важни са ти много и те, с другото гледам че вече си започнала добре.
Магнезий добавяй също, ако не си - трябва ти и заради хриема на витамин Д, и заради ИР, и то не по малко. Магданоз и всякакви зелении ако ядеш редавно, също ще са ти от полза.
Имай предвид и че от метформина може и по-лесно да получаваш мускулна треска и/или просто да усешаш по-малко сила в мускулите. Може да се наложи да се съобразиш с това и са вкарваш силовите тренировки по-плавно.

# 668
Ще се вкараш в ред щом си се захванала и си мотивирана.
Аз също хлъцнах като видях това 50 най-отгоре... Не ми харесва тая стойност за след 2 часа де, проблем си има определено.
Запълвай си дефицитите, важни са ти много и те, с другото гледам че вече си започнала добре.
Магнезий добавяй също, ако не си - трябва ти и заради хриема на витамин Д, и заради ИР, и то не по малко. Магданоз и всякакви зелении ако ядеш редавно, също ще са ти от полза.
Имай предвид и че от метформина може и по-лесно да получаваш мускулна треска и/или просто да усешаш по-малко сила в мускулите. Може да се наложи да се съобразиш с това и са вкарваш силовите тренировки по-плавно.

Видях назад, че препоръчвате магнезий, но се обърках от толкова видове. Вкъщи имам магнерот, той върши ли работа? Пила съм го по време на бременност по 3 хапчета на ден.

# 669
Той май беше нисичка доза в една таблетка, иначе си е хубава форма по принцип.
Общо взето, стига да не вземеш оксид или карбонат, всякакъв става. Те и всеки различно ги понася, аз предпочитам цитрат че и рН сваля, но пък при някои хора е доста лаксативен и съответно търсят друг вариант.

# 670
Здравейте, бихте ли препоръчали нещо за отводняване.Усещам,че задържам вода,подута съм и не ми е комфортно

# 671
Днес е пълнолуние. Ако издържиш без закуска и без храна днес до утре сутрин, ще бъдеш около 1.5 кг. надолу и всичко ще бъде вода.
За отводняване съм много доволна от natrol water pills, но на етикета пише да не се пие повече от 5 дни.
Скрит текст:
Пила съм и swanson water pill, за тях няма предупреждение, но те не са чак толкова брутални като горните.
Скрит текст:
Лекарство, не хранителна добавка, не би препоръчала онлайн, не бих и купила след подобна препоръка. Ако ситуацията е тежка - лекар.

# 672
Аз диуретици не бих пила, особено на своя глава. Един яйчен фаст за 36-48 часа също ще отводни доволно.

# 673
Яйченият фаст не се ли прави поне три дни, за да има смисъл?

Обикновеният магданоз също е диуретик. Една връзка на ден също действа много добре.

# 674
Общо взето има същия ефект като да не ядеш нищо от гледна точка на отводняване. Иначе обикновено се прави по 3+ дни, да. Всъщност елиминирането на въглехидратите води до отводняване. Предложих яйчен, че някои хора изобщо не могат да минат на дни без храна.

Общи условия

Активация на акаунт