Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 34 903
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
Не Ви ли обясниха в клиниката как да ги поставяте?
На мен ми обясниха и показаха с първата инжекция. Всичко ми показаха - как да си направя разтвора, как да дезинфекцирам, да сменя иглите, колко дълбоко да боцкам и под какъв ъгъл. Предупредиха ме и какво да очаквам като странични ефекти. Има възможност и за мускулно, и за подкожно поставяне на мериоферт. Сам човек да си бие мускулна инжекция не е невъзможно, но е доста трудно 🙄

На Ваше място бих се обадила в клиниката или на акушерката да попитам,  за да съм спокойна, а спокойствието е важно по време на стимулация. В интернет има доста клипчета за подкожно поставяне на инжекциите за стимулация.
Успех! ❤

Здравейте! От днес стартирам с Мериоферт 225, веднъж на ден. Забравих да попитам, но инжекциите мускулно или подкожно се слагат?

# 436
Beyourself, Мериоферт, Гонал, Перговерис се слагат подкожно. Би трябвало да са ви обяснили, има и доста клипчета в ютуб.
R@i, не е нормално след стимулация да нямате по 50 дни цикъл, освен ако редовно не ви е такъв. Отидете при някой АГ да ви види, защото често след стимулации са образуват кисти. Ако е трябвало да ви дойде края на февруари, ако има бременност който и да е тест за Б ще покаже, а дори може и симптоми да има. Според мен обаче е киста/ задържан фоликул. Задължително кръвен тест за бременност и на АГ, без значение дали старо или ново АГ.

# 437
Благодаря! Отидох до клиниката, за да ми покажат как да я поставям. Слагат се подкожно.

Пожелавам успех на всички момичета, които са в процес на стимулация. People Baby

# 438
Здравейте отново. Направих кръвен тест, днес е 13-ти ден от трансфера. Това са ми резултатите.

# 439
Съжалявам Dragonfly_94, пожелавам ти да събереш сили веднага за нов план и той да ти е успешният 🤞🍀🙏

# 440
Благодаря, имам още три замразени ембриона. Надявам се моето детенце да е там някъде ❣️

# 441
Благодаря, имам още три замразени ембриона. Надявам се моето детенце да е там някъде ❣

Там е и чака да си го прибереш ❤

# 442
Dragonfly_94, вярвам, че следващия път ще се получи ❤️🙏

# 443
Здравейте, в момента правя второ опит ив витро и имам нужда малко от кураж. При първото имах БХ и от 8 пунктирани фоликула изкарахме 3 яйцеклетки, от които и трите стигнаха до 3ден и от тях останаха два с доста добро качество по думите на ембриоложката.
Миналият петък ден преди ми тръгне хубаво цикъла имах 13 фоликула ( 7 отляво и 6 отдясно). Като първата ми доза беше в неделя 150 единици гонал. В понеделник бях на преглед и за моя голяма жалост отдясно имах един голям 10мм и 4 малки, а отляво 10. Докторката каза, че ще изчакаме още един ден със същата доза. На следващия ден тези отдясно съвсем се изгубиха като размери и докторката брои само 1 отдясно, а отляво 9. Вдигна ми дозата на 175 гонал и днес виняхме, че още три са изчезнали и вече имам 6+1 ден, като отляво са по-малки. Вдигна ми дозата на 175гонал + 75 мериоферт. Изключително много съм притеснена и не знам защо намалят така. На първоно ин витро, което беше септември, бях на 137.5 и от 16 фоликула на 3ти ден пунктираха 8 и от тях 3 яйцеклетки. Сега от тези 7 нз колко яйцеклетки ще има… и ми е непонятно как при по-висока доза, става по-зле. Ако някой има яснота по-въпроса ще бъда много благодарна да ми отговори. Иначе другият месец правя 33, а АМХ лятото преди първото ин витро ми беше 2.93. Имам чувството,че яйцеклетките са ми с ужасно качество и не мога да се събера просто. Sad

# 444
Може би по-големите фоликули взимат естрогена. Лекарят направи ли някакъв коментар? Изговорихте ли го с него?

# 445
Ами още в понеделник като видя големият фоликул се намръщи и трети ден вече я усещам, че не и харесва как във вървят нещата и супер много се притесних … особено като знам, че от 8 съм извадила 3Я и тогава изглеждаха супер нещата, сега не знам ….

# 446
В началото с еднаква големина ли бяха или имаше по-големи?

# 447
Миналият петък ми зацапа и отидох при докторката и тогава изглеждаха абсолютно еднакви. Антралните бяха 7+6. Каза ми, че събота ще ми е първи ден и ми даде гонал да си сложа в неделя вечерта. В понеделник бях при нея в 4 и вече изглеждаше голям. Пусна ми естрадиол и по нейните думи беше нисък. Имам чувството, че този голям фоликул ми прецака нещата… и сега нз ще го бъде ли този втори опит…

# 448
Аз бях горе-долу в същата ситуация в началото на месеца. На ден 2 имах 9-10-11 фоликула, а на ден 6 бяха нарастнали само 3 и то неравномерно (т.е. може още някой да изостане), другите бяха много далече като размери и нямаше шанс да догонят. Лекарят ми също доста се намръщи и аз директно ѝ казах, че май е по-добре да прекратим. Тя се съгласи предвид че последните пъти съм имала по 9 фоликула на пункция (съответно не всички Я са зрели и не всички се оплождат). Не бях по фонд, но тя каза, че дори и по фонд може да се прекратява без да се губи опитът. На втори ден от следващия Ц ще ида на преглед, но има по-голям шанс за задържан фоликул, та ще видим кога ще е следващата стимулация.

# 449
Здравейте, 9ти ден ми е от стимулацията и вчера на прегледа докторът видя много различен размер фоликули в двата яйчника- по 1 фоликул 10, 11, 14, 16, 17 мм, 4 х 12, 2 х 13, и 3 х 15мм. Вика ме на преглед отново по-късно днес. Има ли някой, който е бил в подобна ситуация и какво се случи, също на какъв размер от фоликулите ви поставят тригър

Общи условия

Активация на акаунт