Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 35 470
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Да, при нас, така загубихме година и половина в напразни домашни опити и инсеминации.. Първа СГ-6% морфология и 70млн общ брой. Втора, трета и четвърта (правени в рамките на 2 месеца в 3 различни клиники) - 2% морфология, 15-30млн общ брой. Пак не бяха напълно еднакви тези трите, но бяха и коренно различни от първата и показваха проблем, основателен за инвитро.

# 106
И при нас единия резултат излезна като за фонд , тоест уж се откри проблем при половинката и да сме кандидатствали , но при втората спермограма поискахме и консултация с ембриолога. Каза , че нямаме никакъв проблем с морфолофия , подвижност и каквото там се иска , за да кандидатстваме по мъжки фактор . Каза да търсим другаде проблем ако има такъв !   Явно се случва

# 107
Случва се често в България и за това в Турция например спермограми и цветни снимки от България не се приемат. И при нас имаше големи разлики и в двете. Ако мога да се върна назад бих отишла директно в Турция да си направим и двете та даже и да не се лекуваме там.
В България правя само кръвни тестове и до там.

# 108
Здравейте, предстои ми трансфер на естествен цикъл. Въпроса ми е колко дни след поставянето на Овитрел се прави трансфер?

# 109
Здравейте, предстои ми трансфер на естествен цикъл. Въпроса ми е колко дни след поставянето на Овитрел се прави трансфер?

Ако е 3-дневен ембрион на трети-четвърти, ако е 5-дневен - на пети-шести, като денят в който е поставен тригера не се брои.

# 110
Момичета, писах по-рано в темата и тъй като повечето от вас са в по-напреднал етап от пътя си исках да ви попитам- работя с др Станулов, имаме една неуспешна инсеминация, по пътя сме към одобрение от фонда.
Направих консултация и с др Сигридов, който ми препоръчва първо ендометриална биопсия и хистероскопия, преди да продължим с инсеминациите. Въпросът ми е според вас има ли смисъл от въпросните манипулации или да си действаме с инсеминациите, щом така или иначе сме за ин витро и не се борим за естествено забременяване ?

# 111
Момичета, писах по-рано в темата и тъй като повечето от вас са в по-напреднал етап от пътя си исках да ви попитам- работя с др Станулов, имаме една неуспешна инсеминация, по пътя сме към одобрение от фонда.
Направих консултация и с др Сигридов, който ми препоръчва първо ендометриална биопсия и хистероскопия, преди да продължим с инсеминациите. Въпросът ми е според вас има ли смисъл от въпросните манипулации или да си действаме с инсеминациите, щом така или иначе сме за ин витро и не се борим за естествено забременяване ?

Горещо ви препоръчвам да си направите хистероскопия с енд. Биобсия преди да продължите с каквито и да било процедури. Дори да пристъпите директно към инвитро то ще е неуспешно ако вътре в матката има вирус или полип примерно. Аз кандидатствах с 4 неуспешни инсеминации. След одобрението от фонда направих хистероскопия с биобсия/микробиом и се оказах с хиперплазия, полип и херпес вирус 7. Напразно давани пари и изгубено време на вятъра. Добре, че Станулов се спря преди да направим инвитро заради съмненията на Калчев, който се оказа напълно прав. Аз лично вярвам и на Сигридов  въпреки по-резкия му тон.

# 112

Горещо ви препоръчвам да си направите хистероскопия с енд. Биобсия преди да продължите с каквито и да било процедури. Дори да пристъпите директно към инвитро то ще е неуспешно ако вътре в матката има вирус или полип примерно. Аз кандидатствах с 4 неуспешни инсеминации. След одобрението от фонда направих хистероскопия с биобсия/микробиом и се оказах с хиперплазия, полип и херпес вирус 7. Напразно давани пари и изгубено време на вятъра. Добре, че Станулов се спря преди да направим инвитро заради съмненията на Калчев, който се оказа напълно прав. Аз лично вярвам и на Сигридов  въпреки по-резкия му тон.

Абсолютно подкрепям, независимо дали ще правите инсеминация или ин витро, изследванията и оперативните процедури са идентични, много жалко че повечето лекари претупват подготовката за инсеминация и често опитите са неуспешни.
Направете си всички необходими изследвания и  тогава продължете.
Успех ви пожелавам 🍀

# 113
  • София
Горещо ви препоръчвам да пуснете всички изследвания преди да правите инвитро  , а още по горещо ви съветвам да смените Станулов. След горчив опит с него и биолозите му направих консултация с д-р Сигридов и д-р Калчев и двамата бяха на еднакво мнение , че Станулов няма идея какви изследвания трябва да пусне.Той просто поставя ембриона и прави стимулации.Да не казвам ,че с уреаплазма на една позната  и беше казал да започват пък после щял да я мисли.Това е меко казано абсурдно.

# 114
Горещо ви препоръчвам да пуснете всички изследвания преди да правите инвитро  , а още по горещо ви съветвам да смените Станулов. След горчив опит с него и биолозите му направих консултация с д-р Сигридов и д-р Калчев и двамата бяха на еднакво мнение , че Станулов няма идея какви изследвания трябва да пусне.Той просто поставя ембриона и прави стимулации.Да не казвам ,че с уреаплазма на една позната  и беше казал да започват пък после щял да я мисли.Това е меко казано абсурдно.

Станулов е добър в стимулациите, за друго не мога да твърдя. Но всички момичета/жени с проблеми трябва да минат първо през Калчев/Сигридов. Няма какво да се мисли и да се разсъждава. И двамата си ви "обръщат с хастара" и си ви казват - Какво може, Какво трябва, Кога ще може и Как да стане, точно във вашия случай! Станулов просто е друг тип специалист. Той няма да търси проблемите, които търсят Сигридов и Калчев. Ще ви изготви план за прием на медикаментите, който ще е оптимален за вас, на база хормони, амх и някакъв по-общ статус. Ще стимулира и ще извади максимално добро качество яйцеклетки. Ембриолозите му са добри.

# 115
Здравей,

Аз съм прясна прясна от там. Преди няколко дена ми направиха първия ембриотрансфер.

Доволна съм от клиниката и от д-р Богомил Бойчев. Ако имаш въпроси, той ти отговаря.
Момичетата на рецепцията също се любезни и ти помагат, ако имаш проблем с документацията.

Минусът е, че се чака доста и има редовни закъснения, но до колкото разбрах е защото доктора ходи на други места или има операции.
Въпреки това остава любезен!

Това ни е първи опит инвитро и едва ли ще съм много полезна в друга информация.

Но мога да ти обясня през какви стъпки минахме ние.

Желая ти успех и дано всички видим заветните 2 чертички.

Здравейте, някой може ли да сподели мнение за клиниката в Тутракан предстои ми там инвитро ?

# 116
Здравейте,

Тепърва ми предстоят преглед при Калчев и впоследствие инвитро. Очаквам негативен резултат от четвъртата ми инсеминация и ще кандидатстваме по фонда.
Понеже се повдигна темата за изследвания преди инвитро, бихте ли споделили какви са те? Правили са ми хистероскопия, пускала съм фемофлор+, стандартните кръвни изследвания и чакам генетичните за тромбофилия. Какво друго има? Кариотип мисля за по-нататък да го оставя, ако докторът препоръча. Ендометриалната биопсия ли е едното и всеки лекар ли може да я направи?

# 117

Станулов е добър в стимулациите, за друго не мога да твърдя. Но всички момичета/жени с проблеми трябва да минат първо през Калчев/Сигридов. Няма какво да се мисли и да се разсъждава. И двамата си ви "обръщат с хастара" и си ви казват - Какво може, Какво трябва, Кога ще може и Как да стане, точно във вашия случай! Станулов просто е друг тип специалист. Той няма да търси проблемите, които търсят Сигридов и Калчев. Ще ви изготви план за прием на медикаментите, който ще е оптимален за вас, на база хормони, амх и някакъв по-общ статус. Ще стимулира и ще извади максимално добро качество яйцеклетки. Ембриолозите му са добри.
Кои са му добрите ембриолози на Станулов?! Моля да споделите! Ако са биоложките от Афродита- НЕ, благодаря! Неговият добър ембриолог беше Дойчев, който в момента работи с д-р Сашо Райков. Кифлите, с които се беше заобиколил в Афродита, ги замъкна в Доверие. Ако там е намерил добри ембриолози, това е друг въпрос и дано да е така, защото е добър доктор....
Аз лично бих се доверила на Калчев на 100% Nature Zap

# 118
Да Ви кажа честно, ние бяхме пускали:
- спермограма
- Днк Анализ
- Изследване на Яйчников резер
- Цветна снимка

При нас проблема беше и в двамата!

И вече самите изследвания преди започване на  процедурата са:

За двамата
- Кръвна група × 2
- Спин × 2
- Хепатит С x 2
- Хепатит B x 2
-Сифилис ×  2

- Микробиология на Еякулат
-Микробиология на влагалищен секрет
- ПКК, СУЕ

Общо взето те ти дават лист.

Здравейте,

Тепърва ми предстоят преглед при Калчев и впоследствие инвитро. Очаквам негативен резултат от четвъртата ми инсеминация и ще кандидатстваме по фонда.
Понеже се повдигна темата за изследвания преди инвитро, бихте ли споделили какви са те? Правили са ми хистероскопия, пускала съм фемофлор+, стандартните кръвни изследвания и чакам генетичните за тромбофилия. Какво друго има? Кариотип мисля за по-нататък да го оставя, ако докторът препоръча. Ендометриалната биопсия ли е едното и всеки лекар ли може да я направи?

# 119
Йоана Г, благодаря за отговора!
Днк анализ на кое?
Под изследване на яйчников резерв освен амх, инхибин б и ултразвуков преглед, друго има ли се предвид?

Сигурно ще ми дадат такъв лист или поне насоки, но ме вълнува, ако има и нещо извън листа, което би могло да се пусне предварително.

Общи условия

Активация на акаунт