Предстои ми ИНВИТРО/ ИКСИ - Да поговорим - тема 90

• 36 187
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Дуфастона за какво го изписват след трансфера, за спиране на менструацията в двуседмичния период ли?
Дуфастона е прогестерон, а той е от изключителна важност след трансфер за имплантацията на ембриона и за задържане на бременността, ако настъпи такава.

# 376
Фракспирин инжекцци и дуфастон ми изписаха на мене Трансфера се отлага високи нива на прогестерон, и съм много притеснена. Има ли някой със същата история ?? Дадоха ми болничен 30 дни преди да ми взимат кръв за изследването .
Сега се оказа че ще седя в къщи напразно .. а после после за трансфера никой май не дава болничен .

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 12:46 от Vanq Ivanova

# 377
Какво те притеснява? Случва се да не е ок прогестеронът и да се отложи трансфер. Не се притеснявай, според някои лекари замразеният трансфер е по-добрата опция така или иначе. 🙂

# 378
Аз съм взимала 14 дена болничен за замразен трансфер, може да се обадиш и да питаш в клиниката дали дават. Но преди това за пункцията ми бяха дали 14 дни пак, не 30.

Фракспирин инжекцци и дуфастон ми изписаха на мене Трансфера се отлага високи нива на прогестерон, и съм много притеснена. Има ли някой със същата история ?? Дадоха ми болничен 30 дни преди да ми взимат кръв за изследването .
Сега се оказа че ще седя в къщи напразно .. а после после за трансфера никой май не дава болничен .

# 379
Притесняваме че процедурата се отлага … ще чакаме поне 1 цикъл да дойде  .. Вчера беше пункцията изкараха 29 яйцеклетки.
На мен 30 дни много са наистина но, тъй като при мен се отлага всичко няма смисъл от тези дни,след като разбрах че се отлага всичко заради прогестерон звънях да питам дали има опция да прекратят болничният защото смисъла се губи от него.. Те казах няма как вече е въведен във системата .. Та сега ще си седя във къщи пък после не знама как ще го съчетая .. Ако се върна работодателя може направо да ме освободи ..

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:02 от Vanq Ivanova

# 380
А може ли да не се ползва просто болничният? При нас се е случвало да ми пуснат 3 дни, пък аз да ползвам 2 примерно, но не знам как стоят нещата точно и дали зависи от работодателя. При всички положения по-добре да се отложи трансфер, ако не са оптимални условията.

# 381
Vanq, колко е прогестеронът?

# 382
Акушерката не ми каза със точност, след пункцията си тръгнахме от клиниката и тя после зъвна каза доста е висок отлагаме Трансфера каза да взема това което ми написа по електрони рецепта и това беше . Й

# 383
Звъннете в НОИ да попитате има ли вариант за прекратяването му. Когато търсих за мен по същия казус мисля, че имаше някаква вратичка. Първият ми лекар точно така искаше да ми даде 30 дни след пункцията, но аз категорично отказах. После след трансфера не ме питаха и ми пуснаха направо за 30 дена. Е, след неуспеха си седях вкъщи като кукувица.

# 384
Аз вече го дадох на работодател
 ..  Като дойди цикъла този месец ще звана на лекарката ми да пуснем изследвания

# 385
Vanq Ivanova, издаден болничен лист може да се коригира от лекаря, който го е издал. Явно не му се занимава с корекции. Иначе дори и предаден на работодателя б.л., който е коригиран, и да е предаден дори в НОИ, отново може да се пусне корекция.
Съжалявам за ситуацията, имайте търпение. Purple Heart

# 386
Здравейте,
момичета, имам следното питане и ще съм благодарна ако някой сподели мнение или опит, че вече съм много притеснена..
Имахме едно неуспешно инвитро, сега сме при друг лекар и чакам да започне стимулация.. преди това се оказа че имам задържан фоликул, който се превърна в киста, доктора пожела да не приемам противозачатъчни и тя сама да се изчисти.. да обаче цикъла ми закъсня с 1 седмица, което беше ясен знак, че кистата си е още там, посетих пак доктора и той ми каза, че пак отлагаме стимулация, защото кистата не се е махнала, но върви добре и отново няма да ми изписва протичочатъчни и каза, че другия месец почваме стимулацията..
Та въпроса ми е как знае, че другия месец няма да я има за да започнем стимулация и какво означава, че върви добре при положение, че на изследванията виждам, че е с 2-3мм по-голяма от първия месец Thinking
Не че му нямам доверие, просто ми е интересно как ще се случат нещата и ако някой има опит, защото аз за пръв път имам киста. Благодаря.

# 387
Vanq Ivanova, издаден болничен лист може да се коригира от лекаря, който го е издал. Явно не му се занимава с корекции. Иначе дори и предаден на работодателя б.л., който е коригиран, и да е предаден дори в НОИ, отново може да се пусне корекция.
Съжалявам за ситуацията, имайте търпение. Purple Heart
Старая се да имам търпение 🫶🏻 Благодаря

# 388
myshine, аз след първата стимулация имах киста, която след два цикъла противозачатъчни, не се махна и не се смали. Третият цикъл пробвахме без нищо и тогава не се изчисти. Докторката ми пусна туморни маркери и след като бяха в норма, се консултира с колегите си и я пунктираха.
След последната ми стимулация имах две кисти, но и двете се изчистиха без противозачатъчни, в рамките на един цикъл.
Пожелавам ти и твоята да я няма на следващия цикъл.

# 389
Моят опит с кисти след стимулация е :
- чисти се  с медикаменти
- аспирира се оперативно
- чака се да се изчисти сама ( това може да отнеме няколко месеца) .

Общи условия

Активация на акаунт