Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 052
  • 380
  •   1
Отговори
# 60
За такава кукла ли става въпрос ?

Правиш рокличката разкроена в долната част и прикачаш ластик  ако е такава куклата.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 16:07 от •MERA•

# 61
  • Бургас
Дъщеря ми има такава кукла- подарък от Гърция. Има глава и роклята. Няма ръце. Роклята има вертикален отвор на гърба, от където се мушкат и вадят торбичките. Отдолу е зашита, естествено.

# 62
Сърдечно благодаря за куклата.Ще се постарая да не окапазя идеята.

# 63
  • Бургас
Искам да свия панталон от коляното надолу с около 3 см. От коя страна да направя свивката?

# 64
Ако страничният шев е двоен, ще стесниш вътрешния шев. Ако и страничният и вътрешният са с оверлог, добре е да стесниш еднакво от двете страни. Същото важи ако от двете страни е зашито с прав шев и резервите са зачистени с оверлог. Разшива се подгъва и се стеснява. След стесняването е добре да се премери дължината на панталона и да се определи наново, макар това да е само в много редки случаи.

# 65
  • Бургас
Благодаря, значи няма стандарти при корекциите. Ако свия само от едната страна няма ли да прави чупка после крачола.Панталонът не е еластичен.

# 66
Обръщаш наопаки! Определяш къде е коляното! Поставяш линията и с креда или тънък сапун начертаваш линия! Така и не каза страничният шев двоен ли е? Ако не е двоен, стесни и от двете страни!

# 67
  • Бургас
Обръщаш наопаки! Определяш къде е коляното! Поставяш линията и с креда или тънък сапун начертаваш линия! Така и не каза страничният шев двоен ли е? Ако не е двоен, стесни и от двете страни!
Благодаря!

# 68
Само да допълня , че ако е над 3 см. вече може да е наложително да се стеснява от двете страни за да не се завърти крачола на една страна.

# 69
  • Бургас
Само да допълня , че ако е над 3 см. вече може да е наложително да се стеснява от двете страни за да не се завърти крачола на една страна.
Според вас от външна или вътрешна част е правилно да се стесни? Сантиметрите са 3

# 70
  • FRANCE
От двете за симетрия

# 71
По принцип от двете страни става идеално, но е по-голяма играчка. От едната страна се гледа на коя страна ще е по-лесно поренето на тегела ( както го е обяснил електричаря).

# 72
Някой попадал ли е на туториъл за скрояване и ушиване на джинси (деним)? Моята дъщеря ме побърква - от н'ам си колко време обикаляме да й купя джинси и все не харесва нищо. Има някаква идея в главата, но такова чудо по щандовете за детски дрехи няма. Няма и в готовите кройки, които съм гледала. Тя иска крачолите долу да са много широки, почти като пола-панталон, но същевременно да се стесняват  (но малко Simple Smile ) най-долу. Това, което виждаме да се продава или не е достатъчно широко, или се стеснява прекалено много долу на крачола, или и аз вече не знам какво. Дала съм й задача да си нарисува идеята, а аз междувременно търся начин да я свалим на кройка и да ушием едни джинси. Аз обаче джинси не съм шила. Бих могла да трансформирам някой кройка за джинси, но имам нужда някой да ми казва кое как при шиенето.

# 73
AnaLena
Дали е това модела, който иска:

Вчера купувахме дънки за един младеж , каза че това е последната мода и се наричат baggy jeans .

# 74
  • Sofia
Barrel jeans са дънките. Simple Smile

AnaLena, аз пак ще спомена The Last Stitch - има и книга Sewing Jeans, стъпка по стъпка описание на шиенето, аз по нея си направих дънки и бяха перфектни. Кройка направих по Pattern making for fashion designers и после доизкусурих по мои стари дънки. А тази жена обяснява за barrel jeans, можеш да видиш при нея как върви кройката, за да си напаснеш твоята: https://youtu.be/IGY9ddWdhWo?si=FwBVYc3qdYQkGKNN
И аз съм се подготвила да си направя подобни, но само ми излизат някакви по-важни и належащи неща и отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт