Гестационен диабет - тема 6

• 16 214
  • 649
  •   1
Отговори
# 300
На мен АГ и ФМ ми препоръчаха прегнако понеже бил с по-изчистен състав, иначе преди него си пиех най-обикновен протеин за фитнес батки 😁 Сега след като родих продължавам да пия прегнако. Не ми е особено приятен на вкус, но щом са казали, че е по-изчистен им се доверявам.

А, каква беше причината, за да изпишат допълнително протеин? Бебето е изоставало спрямо седмиците? Никой нищо не ми е казвал засега, а и с първата не съм приемала /малкият вървеше едър и се роди 3.800/ и затова ми е интересно.

# 301
Хечисера, с най-приятелски чувства - много бързаш. Протеин за бременни пия в момента - 35 седмица,изписан онзи ден заради нисък албумин. Не си взимай метформини/защото онзи ден звучеше разочарована, че ендокринологът ти не се интересува от случаите в САЩ и Канада и ти го е спрял/ и протеини на своя глава и опитай да се довериш на докторите. Комбинирани витамини в начална бременност също докторите, при които съм била,не изписват и не препоръчват. Запиши се на ЖК по ЗК и там няколко пъти ще ти проследят белтък и албумин, желязо, феритин,кз - като допълнение към стандартната пкк + урините. Моята АГ поиска да пробвам да вдигна белтъка с диета, но не успяхме, та едва предната седмица ми изписа протеин за шейкове. За ендокринолог аз препоръчвам д-р Ивета Недева, прави и онлайн консултации.
Мамабеър,моето бебе миналата седмица беше 2300 и върви няколко дни напред, но на кръвните ми излезе нисък албумин и белтък,това наложи при мен протеина.

# 302
Аз пих Пренако, но иначе Singlecell е много хубав, био и чист състав.
Моето бебе не навакса с кг, но все се майтапя, че се роди с чудни мускули, благодарение на всичкия протеин, който изядох и изпих Simple Smile

# 303
  • Melmak
При бременни само за наваксване при изоставане в кг ли се пие?
Аз искам да го пия като допълнение към храненето.

До сега бях на единАГ (колкото да установи да не е извънматочна) и двама ендокринолози (от едната не останах доволна заради отношение и съмнителна компетентност).
Никой не ми каза нищо за добавки, за протеини, за ни-що. Казаха да спра метформина и инозитол, толкоз. Даже фолиева киселина не ми казаха, взех метилирана по съвет на момичетата от форума.

# 304
На мен АГ и ФМ ми препоръчаха прегнако понеже бил с по-изчистен състав, иначе преди него си пиех най-обикновен протеин за фитнес батки 😁 Сега след като родих продължавам да пия прегнако. Не ми е особено приятен на вкус, но щом са казали, че е по-изчистен им се доверявам.

А, каква беше причината, за да изпишат допълнително протеин? Бебето е изоставало спрямо седмиците? Никой нищо не ми е казвал засега, а и с първата не съм приемала /малкият вървеше едър и се роди 3.800/ и затова ми е интересно.

В 28ма седмица започна да се вижда изоставане с по 1-2 седмици като към края на бременността коремчето и крачетата изоставаха с 4 седмици. Детето се роди 2.5кг в 37+6. При мен изоставането се дължеше на високо кръвно, ГД беше изцяло под контрол като даже след 30та седмица КЗ си падна до старите стойности от преди бременността.

Със сигурност заради изоставането ми дадоха допълнително протеин да пия, но АГ от самото начало на бременността ми повтаряше да ям месо, яйца и извара 😁
Но и при мен, както при Joss Stone не навакса с кг. Просто си имаше един темп на растеж и колкото и протеин да приемах не се отразяваше.

# 305
При бременни само за наваксване при изоставане в кг ли се пие?
Аз искам да го пия като допълнение към храненето.

До сега бях на единАГ (колкото да установи да не е извънматочна) и двама ендокринолози (от едната не останах доволна заради отношение и съмнителна компетентност).
Никой не ми каза нищо за добавки, за протеини, за ни-що. Казаха да спра метформина и инозитол, толкоз. Даже фолиева киселина не ми казаха, взех метилирана по съвет на момичетата от форума.

За фолиевата - тя ти трябва реално до 6 г.с. ,защото тогава се затваря невралната тръба - след това ми казаха на мен,че и да я забравям, не е страшно, защото си е "свършила работата". Но аз планирах бременност и я пиех месеци преди положителния тест. За метформина ти казах моята ендокриноложка,че споделя мнението на твоя. За протеина - при мен е няколко дни напред бебето,но на кръвните ми излиза нисък белтък, а ми става лошо от меса и яйца,затова ми изписа, но чак сега,първо пробвах все пак да се насилвам. Пожелавам ти да попаднеш на добър доктор, който ще те гледа внимателно и ще си спокойна. Всичко ще е наред! 🤗

# 306
  • Бургас
Здравейте! Бременна съм в 21 г.с и след пуснати  изледвания ми излязоха положителни за глюкоза и кетони в урината. (Няма реф.стойности, а само дали е положителен или отрицателен) Какво значи това? За гестационен диабет ли говорим? Имам записин час и за ендокринолог, тъй като съм с лекуваща се ИР години преди да забременея, а след + теста ми спряха лечението.

В изследванията ми за първи триместър имах положителен резултат за кръв и кетони в урината, сега за кръв е отрицателен

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 12:44 от Simpliicity_

# 307
Задължително пуснете отново. Все път, когато съм имала нещо, съм пускала на следващия ден ден, в същата и в още една лаборатория и винаги е било ок.

# 308
Здравейте! Бременна съм в 21 г.с и след пуснати  изледвания ми излязоха положителни за глюкоза и кетони в урината. (Няма реф.стойности, а само дали е положителен или отрицателен) Какво значи това? За гестационен диабет ли говорим? Имам записин час и за ендокринолог, тъй като съм с лекуваща се ИР години преди да забременея, а след + теста ми спряха лечението.

В изследванията ми за първи триместър имах положителен резултат за кръв и кетони в урината, сега за кръв е отрицателен

На мен в 28г.с. ми излязоха също кетони и глюкоза - ендокринологът ми каза, че при бременност бъбречният праг е намален - т.е ако при небременни се появява обикновено глюкоза след покачване 10 КЗ, при бременни може да е при качване КЗ на 8, а кндивидуално и по-малко (например 7). Въпросът е да се следи с глюкомер 1-2ч след хранене. Но е възможно, ако КЗ се държи под контрол - не е толкова притеснително. Кетоните се дължат на нисковъглехидратен прием, обезводняване, нередовно хранене и тн.

# 309
  • Бургас
Здравейте! Бременна съм в 21 г.с и след пуснати  изледвания ми излязоха положителни за глюкоза и кетони в урината. (Няма реф.стойности, а само дали е положителен или отрицателен) Какво значи това? За гестационен диабет ли говорим? Имам записин час и за ендокринолог, тъй като съм с лекуваща се ИР години преди да забременея, а след + теста ми спряха лечението.

На мен в 28г.с. ми излязоха също кетони и глюкоза - ендокринологът ми каза, че при бременност бъбречният праг е намален - т.е ако при небременни се появява обикновено глюкоза след покачване 10 КЗ, при бременни може да е при качване КЗ на 8, а кндивидуално и по-малко (например 7). Въпросът е да се следи с глюкомер 1-2ч след хранене. Но е възможно, ако КЗ се държи под контрол - не е толкова притеснително. Кетоните се дължат на нисковъглехидратен прием, обезводняване, нередовно хранене и тн.

Колко ви беше КЗ? Моята е 5.3.

Заради ИР не трябва да приемам въглехидрати и тук  идва голям проблем

# 310
Здравейте! Бременна съм в 21 г.с и след пуснати  изледвания ми излязоха положителни за глюкоза и кетони в урината. (Няма реф.стойности, а само дали е положителен или отрицателен) Какво значи това? За гестационен диабет ли говорим? Имам записин час и за ендокринолог, тъй като съм с лекуваща се ИР години преди да забременея, а след + теста ми спряха лечението.

Заради ИР не трябва да приемам въглехидрати и тек идва голям проблем

Това е КЗ Ви на гладно - при мен също варира венозно до там горе долу. Но урината е събирана през вечерта, т.е по някое време сте имали покачване през нощта да кажем, което води до изпикаването й. Много е индивидуално колко КЗ се е вдигнала

# 311
  • Бургас

Това е КЗ Ви на гладно - при мен също варира венозно до там горе долу. Но урината е събирана през вечерта, т.е по някое време сте имали покачване през нощта да кажем, което води до изпикаването й. Много е индивидуално колко КЗ се е вдигнала

А опасно ли е за бебчето? Това най-много ме тревожи. Не исках да забременявам преди да излекувам максимално ИР, но нещата се случиха и малко се обвинявам.

# 312

А опасно ли е за бебчето? Това най-много ме тревожи. Не исках да забременявам преди да излекувам максимално ИР, но нещата се случиха и малко се обвинявам.

Аз не съм лекар, но единственото, което мога да ви кажа е, че на мен ендокринологът и АГ не ми казаха нищо особено - питах, казаха, че не е притеснително.

# 313
  • Melmak
Симплисити, аз съм в начална бременност и с ИР. Също исках да регулирам нещата с ир-то преди да забременея, но забременях.
И на мен ми спряха метформина. Сложиха ме на доста строг режим.

Обсъди с ендокринолога, вероятно ще ти направят обременяване с глюкоза за да тестват дали имаш гестационен диабет. И мен от това ме е страх. За сега съм само на инозитол.

Кръвната захар на гладно е едно, но може да скача доста след хранене.

# 314
Моля избягвайте множеството вградени цитати. Неестетично и трудно за четене е.

Общи условия

Активация на акаунт