Гестационен диабет - тема 6

• 16 225
  • 649
  •   1
Отговори
# 315
Симплисити, не се обвинявай, че си забременяла въпреки ИР Heart
Аз тъкмо щях да спра лекарствата и хоп - забременях. В последствие се оказах и с ГД и никак не ми беше приятно, доста ме беше страх как ще повлияе това на детето, но в крайна сметка всичко приключи добре и по никакъв начин се отрази на детето!
Кетоните в урината при мен се дължаха на дехитратация - паднех ли под 2,5 литра веднага излизаха следи и АГ доста го притесняваха. Глюкоза в урината не ми е излизала, но както каза Николета98, най-вероятно си я изпишкала и затова е излязла. Не съм лекар и да не казвам голяма дума, но не мисля че глюкозата в урината е опасна за бебето. Опасен е ГД ако не се контролира или пък се контролира, но не се повлиява само от диета. Пусни си пак урина след няколко дена и виж дали пак ще има глюкоза в нея.

# 316
  • Бургас
Пуснахме обременяване с глюкоза. Това, което ме притесни е инсулина. На 24.08 в друга лаборатория беше 26, днес е почти 42. Знам,че инсулин не се гледа, но съм с ИР от преди бременността. Защо е такава голяма разлика и може ли да се качи толкова бързо. Захарта в Рамус ми беше 5.3, тук е 5.58.  Ендокриноложката не искаше да са пак в Рамус и отидох в друга.

Също така от сряда съм на диета за ГД и не съм приемала бързи въглехидрати или храни с висок гликемичен индекс.

За резултатите от обременяването, има си наличен гестационен диабет... оттук нататък какво следва освен консултации с ендо? Посетихте ли и диетолог за режим?

# 317
  • Melmak
Моят съвет е да не се доверяваш на Рамус.
Права е ендокриноложката, гледай изследванията от друга лаборатория. Бих направила пак консултация с нея. На мен ми обясниха, че в не знам си коя седмица ако имам ГД може да се изпишат медикаменти. И аз съм с ир и доста се притеснявам от ГД.

# 318
Аз бях с ГД ,но хванат късно …Най-правилното е консултация с ендокринолог и той ще назначи или инсулин или режим.При мен стойностите на кз на гладно бяха 12 и не направихме обременяването защото беше ясно.В моя случай беше мн късно хванат ГД и бях на инсулин,дори и да ви назначат инсулиново лечение или каквото и да е ,моят съвет е да не се притеснявате защото това се отразява на КЗ.Ако тр направете 2 консултации при различни ендокринолози.Аз родих здраво бебче и всичко е наред с него,а вдигах КЗ 15.

# 319
  • Melmak
А сега как сте?

# 320
Според моето ендо Рамус е достоверна лаборатория. Аз и в Рамус, и в Цибалаб съм ходила и от двете съм доволна. Нормално е един път КЗ да е 5.3, а друг 5.6
С 2мин разлика да вземат кръв ще има разлика макар и минимална. Инсулина изключително бързо се вдига. Моя на обременяването мисля беше над 200 😂
Симплисити, следи си захарта хубаво, защото и трите стойности са ти високи 🥲 След като спазваш диета, а КЗ е височка може да се наложи да ти включат медикамент ако продължи да расте. По никакъв начин не се опитвам да те изплаша, каквото зависи от теб ти го правиш и нямаш вина за тази КЗ - всичко идва от плацентата. Всичко ще бъде наред! ❤
На диетолог не съм ходила, не мисля и че щеше да помогне особено.

# 321
  • Melmak
Диетолог помогна на моя приятелка с ГД и след това като роди.

Много хора и дори лекари още вярват на Рамус, но не са за вяра.

# 322
Simpliicity_, щом знаеш, че инсулин не се гледа по време на бременност, тогава защо е изследван? Само излишен стрес. КЗ е позавишена, но мисля, че би се повлияла от диета. Свържи се с ендокринолог, няма смисъл от диетолози. Иначе и моята ендокриноложка не признава Рамус. Само централата на Геника/или ако нямам възможност за централата - друг филиал, но пак Геника/.

# 323
  • Бургас
С инсулинава резистентност съм от преди бременността, пуснах го за да видя как се движа без прием на лекарства от края на април. Днес ми го пуснаха с обременяването

# 324
Ясно, но по време на бременност инсулинът винаги е завишен. Поне моята ендо ми е обяснявала, че има ли наличие на плацента, все ще е завишен. Когато родиш, живот и здраве, вероятно следящият ендокринолог ще те насочи за ново огтт, този път с включен трикратно инсулин, за да добие реална представа. Коментирай резултатите с ендокринолог, не с АГ, виж какво ще ти каже и следвай препоръките. Стискам палци да овладееш положението без лекарства! Simple Smile

# 325
Според мен е абсолютно постижимо и трябва да се пробва със сериозен нисковъглехидратен режим, вече ендокринологът след това би трябвало да насочи към инсулин.

# 326
  • Благоевград
Аз бях на строг режим и въпреки това захарта се вдигаше. С напредването на бременността все повече и повече. Стигнах до 7.5 на гладно и ми включиха инсулин.
Вече съм на 12 единици вечер. Вчера 5.5, днес 6.8. Установихме, че се вдига от стрес. Когато съм спокойна, имам чудесни стойности. Обаче имала ли съм напрежение, на сутринта е страшно. Всяка сутрин се чуваме с ендото и от 4 единици увеличи на 12. Днес ми е трети ден на тази стойност, ще видим утре сутрин.

# 327
Здравейте! Интересно ми е родилите мами, как са родили? Понеже от няколко човека вече чувам, че при ГД бебето не трябва да се преносва и или раждането е секцио преди 40 г.с., или индуцирано около 38-39 г.с.
На мен това ми предстои, чакам всеки момент вече, при мен бебето вървеше 2 седмици напред, а сега с 2 дни напред, та не е по-голям от колкото “трябва”.
Вашият опит какъв е? 😊

# 328
Може би зависи дали се приемат медикаменти и в каква степен, също и бебето как върви. Аз въпреки че бях с ГД всичко беше под контрол и не представляваше предпоставка за секцио или по-ранно раждане. В крайна сметка се наложи да е секцио, но заради високо кръвно.

# 329
Аз родих секцио ,но по желание.Бебето вървеше голямо ,роди се 4020 гр.Не знам дали биха ми препоръчали пак секцио ако не беше по мое желание

Общи условия

Активация на акаунт