Гестационен диабет - тема 6

• 16 183
  • 649
  •   1
Отговори
# 255
Моят ендокринолог ми каза, че е препоръчително:
- на гладно да е под 5.3, а според някои препоръки дори под 5.6
- 1 час след хранене да е под 7.8, ако е над - меря и 2ри час след хранене
- 2ри час след хранене да е спаднала под 6.7

# 256
Моя даже каза на първия час под 8.00 защото глюкомера дава отклонение. Ето вчера точно преди взимането на венозна кръв измерих и беше 5.3-5.2, а кръвния показа 5.01. Каза всичко под 8 ти е добре.

Моят ендокринолог ми каза, че е препоръчително:
- на гладно да е под 5.3, а според някои препоръки дори под 5.6
- 1 час след хранене да е под 7.8, ако е над - меря и 2ри час след хранене
- 2ри час след хранене да е спаднала под 6.7

# 257
Моят ендокринолог казва на гладно и преди хранене: 5.3///// 1ч след храна до 7.8///// 2ч след храна 6.7 (и то има смисъл да се мери, ако след един час е над 7.8 ). Но ми каза, че дори да излезе малко над тези - с напредването на бременността е нормално, все пак да не е със стряскаща разлика. Важно си е бебето да върви нормално, околоплодните води, както и качването на кг - това е.

# 258
Благодаря ви, момичета! Успокоихте ме! Аз разбрах моя доктор, че час след хранене трябва стойността да е до 6.1. Даже ми го е и написал... Засега успявам кр. захар да поддържам така, но като почти съм изключила въглехидратите и естествено се появиха кетони в урината, както и проблеми със стомаха...

# 259
Аз също съм с кетони в урината, но мисля че е от дехидратация и ще си взема лентички да следя. Чакам и отговор от ендокринолога и ще пиша какво е препоръчал, но каза преди месец, че е нормално от време на време да има кетони стига да не са много и да съм с висока кръвна захар на гладно.

Благодаря ви, момичета! Успокоихте ме! Аз разбрах моя доктор, че час след хранене трябва стойността да е до 6.1. Даже ми го е и написал... Засега успявам кр. захар да поддържам така, но като почти съм изключила въглехидратите и естествено се появиха кетони в урината, както и проблеми със стомаха...

# 260
Аз пия минимум 2л. на ден. Иначе имах препоръка около една седмица да пия сутрин на гладно топла (не гореща) вода с лъжичка сода.

Аз също съм с кетони в урината, но мисля че е от дехидратация и ще си взема лентички да следя. Чакам и отговор от ендокринолога и ще пиша какво е препоръчал, но каза преди месец, че е нормално от време на време да има кетони стига да не са много и да съм с висока кръвна захар на гладно.

# 261

Доста ниска и строга ми се струва тази стойност за след 1 час… Попринцип извън бременност нормата за нормална КЗ на гладно е макс 6.1… а и според всички препоръки / в България / СЗО - не съм срещала такава стойност. Може би трябва да го попитате отново защо изисква тази стойност - може би е нещо индивидуално?

# 262
Ще попитам, да. Харесвам доктора си, не вярвам да е от некомпетентност. Или явно нещо се е разсеял и е пропуснал факта, че съм бременна Grinning

Доста ниска и строга ми се струва тази стойност за след 1 час… Попринцип извън бременност нормата за нормална КЗ на гладно е макс 6.1… а и според всички препоръки / в България / СЗО - не съм срещала такава стойност. Може би трябва да го попитате отново защо изисква тази стойност - може би е нещо индивидуално?

# 263
Стойност от 6.1 един час след хранене е абсолютно нереалистично да се поддържа. Със сигурност е станало някакво объркване.
Между другото, допустимите стойности за не-бременни са по-високи, а не по-ниски. Та не може това да е обяснението.

# 264
Стойност от 6.1 един час след хранене е абсолютно нереалистично да се поддържа. Със сигурност е станало някакво объркване.
Между другото, допустимите стойности за не-бременни са по-високи, а не по-ниски. Та не може това да е обяснението.

Да, аз имах предвид, че НА ГЛАДНО за небременни макс стойност е 6.1… Тоест няма как след хранене да е такава - при бременност или не.

# 265
6.1 по-скоро е стойност за след 2 час.
На мен ендокринолога ми каза до 5.5 сутрин на гладно и до 6.5 два часа след хранене. Според АГ трябва да е до 5.1, но аз слушам еднокринолога, все пак той разбира от тези неща Simple Smile

# 266
  • Благоевград
Моята сутрешна започна много да се вдига и днес ендото каза, че съм за инсулин. Разбрахме се тази седмица да съм много стриктна с храната, за да видим как ще се повлияе сутрешната, ако продължава да е висока, ще включим инсулин.
Какво да очаквам от него? Пак ли трябва да съм стриктна с храненето или може по-облекчен режим?

# 267
Моята сутрешна започна много да се вдига и днес ендото каза, че съм за инсулин. Разбрахме се тази седмица да съм много стриктна с храната, за да видим как ще се повлияе сутрешната, ако продължава да е висока, ще включим инсулин.
Какво да очаквам от него? Пак ли трябва да съм стриктна с храненето или може по-облекчен режим?
В момента приемате ли нещо за КЗ? При мен след като не се повлия на 100% от храна, минах на глюкофаж 1х750 и се влияя много добре. Зависи и в коя седмица сте, колко се движите, колко вода пиете. Храната не е основното.
Аз си направих няколко дни експеримент. Установих, че от храна приготвена на вън - магазин или дори и някои ресторанти вдигам КЗ, но ако се храня вкъщи нямам проблем. Simple Smile Ако не се движа и не пия достатъчно вода между измерването мога да стигна с КЗ 8-9…

# 268
  • Благоевград
На легло съм, не мога да се движа, в 32 гс съм. Ям домашно приготвена храна, но понякога се случва да е по-въглехадратна. Водата ми е 2.5 - 3 литра на ден. Пия протеин на прах по една доза, както и по чаша кокосова вода заради бебето и водите. Надявам се скоро да ми разрешат да се започна леко да се движа, защото лежа буквално от 6 гс. До сега удържах фронта с диета, но от 3-4 седмици му отпуснах края, плодовете ме подлъгват, сладки неща също ме изкушават.

# 269

А какви стойности е, че е за инсулин? Информативно питам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт