Хайде на театър - 14

• 41 074
  • 759
  •   2
Отговори
# 525
Е, чак пък гениален.
Идва ми в повече.

# 526
Е, чак пък гениален.
Идва ми в повече.
Всеки с мнение , за мен е гениален , на пръв поглед е доста кротък човек, ( леко странен ) но в театъра и в музиката му излиза една добре прикрита  ексцентричност която доста ми допада . Но разбирам и вас , не на всеки може да допадне .

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 15:26 от Жасмина 94

# 527
  • Галифрей
Знам кой е режисьора Simple Smile.  Изненадах се, че мъжа ми го позна без да знае абсолютно нищо предварително. Обаче не съм сигурна доколко точно учениците ще го разберат (бяха около 15 годишни).
Аз като бях на 15 с кеф ходех с класа си на театър главно беше в Младежкият. Разбирахме всичко 😀❤  сега не знам как са днешните младежи но се надявам да им харесало. Нека да има млади хора ❤

# 528
И сега има деца, които имат интерес към театъра.
Не знам откъде е тази популярност на “Двубой” сред учениците. И ние като го гледахме имаше доста тийнове. Синът ми също ще ходи със съученици в края на месеца. Даже са поканили учителката им по БЕЛ Simple Smile Ще ми е интересно да чуя неговото мнение и се надявам да е различно от моето.

# 529
Ами хубаво е ако има повече интерес от страна на тинейджърите , аз точно в тези години имах голям интерес , но за съжаление много малка част от днешното поколение няма , а точно за Двубой може би им е интересна заради самите актьори, да кажем че сега Павел Иванов е станал по популярен заради ролята си на Гунди и да искат да го видят и на сцената на живо , а и самата пиеса е направена с малко по модерен прочит и заради това . А и е хубаво от страна на тези деца да заведат и един от учителите си на театър . Днес много малка част има респект към учителите и по възрастното поколение .

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:27 от Жасмина 94

# 530
  • София
Много ми хареса Трамвай Желание вчера в Младежкия театър - страхотни Владо Карамазов и Веселина Коначкчийска /особено тя/, актрисата, която играеш Стела Ковалски също, за съжаление не разбрах как се казва.

# 531
  • Галифрей
Здравейче! Ъъм значи аз се връщам от Неделя Сутрин и хора това беше ама НАЙ-СМЕШНАТА пиеска,спектакъл която съм гледала! Брутално смешно беше! 😂🤣 Толкова много се хилех едвам се поех въздух. Татковците са уникални! 5 тимата сладури. ❤❤ Оценка 1000/1000

# 532
Привет! Гледах в Сатиричния театър - Когато розите танцуват. Приятен спектакъл. Словото на Валери Петров е толкова хубаво, романтично, мъдро. Константин Икономов, Анна Вълчанова и Боян Арсов ( това момче докато прави почти шпагат успява и да говори и то смислено ) се отличават с чудесна игра. От останалите актьори още може да се желае, но си личи, че участват с удоволствие в постановката. Темата е любовта в различни варианти. Усмихваш се и се натъжаваш, но излизаш от салона с леко сърце. Подходящо и за 9 - 10 годишни деца. Лична оценка: 7 / 10

# 533
Давам отзив за две представления, които не бяха кой знае колко невероятни, но все пак някой може да има мераци да ги посещава.
Едното беше "Само ако знаеха" - тип комедийно шоу в клуб Сити стейдж, премиера имаше миналата седмица. Участват- Йоанна Темелкова, Мартин Димитров, Неда Спасова и Радослав Владимиров. Заявлението беше, че актьорите играят себе си и разказват забавни истории от живота си. Не знам наистина до колко бяха изцяло лични истории или художествена измислица, бяха забавни, но не нещо кой знае колко смешно. Честно казано даже и не си ги спомням сега в детайли. Аз лично само да вметна, отидох заради Мартин Димитров, защото го бях гледала в постановка в Народния и много ме беше впечтлила играта му. Добре се справиха всички, но не мога да кажа, че бяха много впечтлена, беше приятно като да си седиш, пийваш нещо и да ги гледаш, но до там. И четиримата са участвали в сериал по телевизията, така че, предполагам феновете на сериала ще го оценят повече.
Другото беше -"Аз и ти преди ние" отново с Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов. Това беше по-добро, отново неангажиращо и ненатоварващо, хареса ми как се справят двамата и изобщо каква енергия имат на сцената. Имаше интересна интеракция с публиката. Владо Михайлов много го харесвам като музикант, имат страхотна група и съм фен, но и като актьор се справя доста прилично. Пак не бих казала, че е някаква супер невероятна постановка, която трябва да се види на всяка цена, но като за събитие за 8ми март ми беше екстра.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 13:47 от philipa_

# 534
  • На планетата Земя
Филипа, супер е, че споделяш впечатления точно за тези две представления.
Бях купила още в края на октомври билети за "Аз и ти, преди ние" за 14.2.2025 и на самия ден по обяд ми се обадиха, че са дублирани местата. Предложиха ми да гледам спектакъла на 8.3 (имахме друг ангажимент) и подарък посещение на това комедийно шоу, на което пак нямаше как да отидем.

Така че ще помисля още малко, преди да взема билети за първия.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 23:43 от Mileto

# 535
  • София
Филипа, супер е, че споделяш впечатления точно за две представления.
Бях купила още в края на октомври билети за "Аз и ти, преди ние" за 14.2.2025 и на самия ден по обяд ми се обядиха, че са дублирани местата. Предложиха ми да гледам спектакъла на 8.3 (имахме друг ангажимент) и подарък посещение на това комедийно шоу, на което пак нямаше как да отидем.

За това с Владо последно гледах билетите гонеха 100лв...даже бяха изчерпани?

# 536
  • Галифрей
Филипа, супер е, че споделяш впечатления точно за две представления.
Бях купила още в края на октомври билети за "Аз и ти, преди ние" за 14.2.2025 и на самия ден по обяд ми се обядиха, че са дублирани местата. Предложиха ми да гледам спектакъла на 8.3 (имахме друг ангажимент) и подарък посещение на това комедийно шоу, на което пак нямаше как да отидем.

За това с Владо последно гледах билетите гонеха 100лв...даже бяха изчерпани?

Е как така 100 лева? 🤨 винаги са били до 40 лв.

# 537
Гледах "Баща ми се казва Мария на село". Доста се посмяхме. Невена Бозукова много ми хареса, а Петьо Петков-Шайбата наистина е вечния тийнейджър 😀

Някой гледа ли "Железният светилник" да сподели отзив?

#BGMлоялнапрограма

# 538
Тази вечер гледахме "Госпожа Министершата" на Бранислав Нушич. Нямах големи очаквания, но цялата компания бяхме очаровани...Лилия Маравиля..леле, как играе тази жена?! И Дария Симеонова беше страхотна! Смяхме се до сълзи, ще следя темата за подобни постановки.

#BGMлоялнапрограма

# 539
Здравейте мили дами,

Много се радвам, че открих подобна група тук. Обожавам да си открадвам време за себе си и да гледам стойности представления както в държавни, така и в независими театри. Бих искала да споделя за няколко представления, които ме оставиха без дъх и препоръчвам с цялото си сърце.
Първото е “Представление и Наказание” в Топлоцентрала, то е съвсем ново бях на втората премиера, билетите бяха разпродадени и седях на стълбите, беше препълнено. Представлението си заслужава, но е по-добре предварително да си закупувате  билети защото явно свършват бързо. Страшно интересно наистина, текста е на Иван Станев, има препратки към романа Престъпление и Наказание на Достоевски. Заявявам, че всеки който го гледа ще остане доволен, ще ви накара да се замислите и емоционално ще ви разтърси. Държа ме поне 4 дни след това. Докато шофирам или върша домакинска работа ми излизат картини, думи, даже музиката от представлението. За първи път бях и в Топлоцентрала истинско откритие за мен, чудесно място за нови представления има и танцови спектакли като “Шило” и “Shutdown”, които също препоръчвам, а и има бар с чудесна енергия. Просто Велико!!!
Друго любимо представление е “Апокриф” в Сфумато. Също много нужен спектакъл с дълбок смисъл. Само час е, за тези които не разполагат с много време. Режисьор е Иван Добчев, а в представлението участват само млади артисти, обичам да виждам нови лица в театъра, а и те бяха много добри. Мисля, че го няма всеки месец, но следете в програмата на Сфумато. Там “О,  Щастливи Дни”, със Светлана Янчева, която обожавам и  “Обещанието”, също много препоръчвам.
Последното много любимо и различно представление е “ Неведение”, в Народният театър. Една приятелка ми подари билет, страхотен подарък бих казала. После разбрах, че е и авторски спектакъл на самата актриса Албена Ставрева, от която съм възхитена. Имаме много стойности представления и актьори нека да ги  подкрепяме и ценим.
Гледайте тези представления няма да съжалявате 5 от 5 са!!!!
Други театрални пространства, които открих и препоръчвам са Ялта Арт Рум както и много интересно място Ателие 313.

Общи условия

Активация на акаунт