Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №6

• 12 067
  • 267
  •   1
Отговори
# 150
Основно има два варианта с малка разлика в килограмите и оборотите. По-хубавата е тази с 1600 оборота (другата е с 1400). Но може да има все още и по-стари модификации, които пак са принципно един от двата типа, но с някакви малки разлики в дизайна и програмите.
Иначе същите два типа ги има и като Електролукс. Малко по-евтини и леко орязани, но принципно същите.
Благодаря. А кои са вариантите на Електролукс?

# 151
  • Швейцария
При нас се оказа, че не влиза в шкафа на дълбочина. ММ отряза вратата и се получи така.

# 152
Не знам, пусни едно търсене, в което да се иска и термопомпа и ще излязат. Пак са девета серия май. Но не очаквай да са 50% по-евтини;-) За сметка на това може да са я с по-слаби лагери, я с по-малко програми. Те са всъщност една фирма, но с различен клас, все едно Тойота и Лекус.

Лелеее, Джени, как я вкарвате и вадите от това място?

# 153
JennyBG, добре се  е получило. Браво на мъжа ти.

Vi_To, търси на фирмените сайтове, за да видиш моделите.
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-sta … %2520DelicateCare

https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-w … sher-dryer/?_gl=1*1vvu5af*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjwotDBBhCQARIsAG5pinOlsv0iPJ7wzopodTTrcoHRXVFo5y5kPwR1UDhtX0JkFzq2p2GwjSwaAkZFEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&gbraid=0AAAAAqrwEPodtgTQ4GsvrLTo1XYGh1kei&FacetCentral_WD_Ruby_Series=9000%2520AbsoluteCare%25C2%25AE

# 154
  • Швейцария
Ми ММ е майстор и се оправя. Слага нещо отдолу да се плъзне. Ама си беше зор. Той шкафът е в коридора. Той проби една малка дупка към кухнята за маркучите. Другият вариант беше да си стоя без пералня, понеже в шкафовете в кухнята абсолютно нищо няма да влезе.

# 155
Много добре се е получило. За съжаление нашата ще е в кухнята и такъв вариант не става.
Съпругът е за вградена😏

# 156
  • Швейцария
Ами можете или да отваряте вратата или да я махнете. Мен тук в темата момичетата ме посъветваха да е АЕГ 9 серия, за което благодаря, и аз си държах на тази.

# 157
Много добре се е получило. За съжаление нашата ще е в кухнята и такъв вариант не става.
Съпругът е за вградена😏
Той може и да е за вградена, ама като му извадиш гащите на хармоники, като при Бош-а и ще си помисли пак кое му е по-важно.
Всички вградени са с нагреватели, а не с термопомпи.

# 158
  • Русе
Здравейте. Моля за съвет.

Имам отделни уреди и ще продължа да ги ползвам, но ми се иска да сменя пералнята с комбинирана, защото през седмицата ще ми е по-лесно с комбиниран уред, а отделните ще ги ползвам през уикенда.
Прочетох коментарите и ще избера Електролукс, но да питам за серията (9-та е ясна):  7-ма серия става ли основно за пране и само 1-2 пъти да се ползва комбинирано? Няма да се товари на пълен капацитет и основно ще работи нощно време, когато е комбинирано. За големите пранета ще си ползвам отделната сушилня.

# 159
Ползвам паралелно отделни уреди и комбиниран, от личен опит те съветвам да не правиш този компромис - той поне за мен е допустим единствено от съображения за място. Каквито и да било предполагаеми удобства не компенсират разликата в начина на работа и резултатите при отделна сушилня. Не казвам, че комбито не си върши основната работа или ми е повредило/свило каквато и да е дреха, но няма как и да игнорирам разликите, които се виждат само в съпоставка. Щом имаш място и отделни уреди, обмисли си сериозно намерението.     

# 160
Ако смяташ, че ще ти е удобство, защото ще я пускаш вечерта и тя до сутринта ще е изпрала и изсушила без да местиш дрехи, по-добре се откажи. Няма да си доволна от резултата, особено щом имаш база за сравнение.

# 161
  • На брега на реката
Ами, по-скоро си зависи от навиците на човек.
В основното ми жилище, ползвам отделни уреди, но в имот, който ползваме веднъж-дваж месечно имам комби АЕГ.
Там пера основно дрехи и то не много. Слагам ги вечер и на сутринта са сухи. От изпирането съм много доволна. Когато са малко дрехи, не са намачкани много, но аз така или иначе гладя, та не ми е драма. Има и материи, които не се нуждаят от гладене.
Чаршафите обаче, стават на хармоника, но аз и тях гладя.

# 162
Автоматичният цикъл пране-сушене не винаги е удачен, защото често се случва още при прането дрехите да се усукват една в друга (ръкави, крачоли) или ако има покривка, чаршаф (особено с ластици), да прибира в себе си като в бохча останалите дрехи и крайният резултат е топка влажни и твърде намачкани дрехи. При комбито барабанът е по-малък и това благоприятства процеса.  Аз след пране вадя всичко, изтръсквам, оправям и пускам сушене. Гладенето си е гладене - и аз гладя абсолютно всичко, но не мога да кажа, че няма разлика в какъв вид излизат дрехите от самостоятелната сушилня и от комбинираната. Тези от самостоятелната излизат като почти изгладени и губя по-малко време и усилия при гладенето им. Когато човек няма избор с мястото, е разбираемо да приеме и известни негативи на комбито, но при наличието на място и дори на вече действащи отделни уреди, за мен е безсмислено. Опитах се да си представя как бих подходила, ако и комбито, и отделните уреди ми бяха в една къща - ами определено към комбито щях да прибягвам единствено в случаите, когато имам много пране и бързам, за да ги ползвам едновременно, в противен случай надали щях изобщо да се сетя, че го имам.

# 163
  • Русе
Благодаря за съветите.

Наистина мислех, че ще е по-удачно през седмицата 1-2 перални с малко пране да пускам през нощта и на сутринта да са сухи. Сега пускам пералнята да свърши в 6 сутринта, местя в сушката, но не винаги успяват да свършат за час и половина, и се налага да ги вадя влажни и да ги простирам.

# 164
Благодаря за съветите.

Наистина мислех, че ще е по-удачно през седмицата 1-2 перални с малко пране да пускам през нощта и на сутринта да са сухи. Сега пускам пералнята да свърши в 6 сутринта, местя в сушката, но не винаги успяват да свършат за час и половина, и се налага да ги вадя влажни и да ги простирам.
Аз имам друга тактика. Пускам пералнята да пере през деня на отложен старт, така че като се върна от работа да   приключила. После в сушилнята и до вечерта всичко е сухо.

Общи условия

Активация на акаунт