Паралелна връзка с години

• 16 953
  • 254
  •   1
Отговори
# 75
Та ти току що сравни ужасът на домашното насилие с любовницата, която си вее байрака

И любовницата била най-прецакана...

# 76
  • София
То въпросът е, че при така зададената тема не звучи някой да е прецакан...

# 77
  • София
В която и позиция на триъгълника/или четириъгълника да си, все си прецакан. Ама хората си имат своите причини да търпят или да не търпят.

# 78
Нищо странно не виждам. Не съм чела цялата тема, само първия пост, затова ще коментирам него.
Пълно е с такива истории. Семейство заради някаква сигурност и пред обществото, а успоредна връзка на база тръпка, уважение, любов, изчистени от битовизми. Не мисля, че има прецакани. И двамата имат емоционално удовлетворение и топли чувства, за да поддържат години тази връзка.

# 79
Нищо от изброеното.
Личния ми опит показва, че най-стабилните връзки/отношения са при наличие на единомислие.

Може и така да е, аз обаче съм склонен да се съглася с Епикур, според когото ако двама души мислят еднакво, това означава, че единият не мисли.

Т.е. какво да избира човек - любов, практичност, или уреденост?

Кво пък, не е някакъв крайно беден избор, нали? Още повече, че любовта поне (за другите две не зная) се дели на 3 подвида:
- По служба
- По дружба ; и
- Бях пил...
 Wink

# 80
  • Обран бостан ;)
Нищо от изброеното.
Личния ми опит показва, че най-стабилните връзки/отношения са при наличие на единомислие.

Може и така да е, аз обаче съм склонен да се съглася с Епикур, според когото ако двама души мислят еднакво, това означава, че единият не мисли.

Нямах точно това в предвид. Единомислие за мен е ако единия каже А,  другия да каже Б.

В духа на темата този лаф би звучал така " Единия да каже Е, а другия Б". Wink

# 81
Има много семейства, в които и двамата партньори си имат странични връзки и са Ок с това. При над 10 години паралелна връзка, другия трябва да е сляп, глух и замаян, че да не знае. 🤷♀

# 82
  • София
Според мен дори и нямаме представа колко двойки са в подобно положение - за пред хората са заедно и всичко е "традиционно", но зад закрити врата е съвсем друго.

# 83

Щом е останала над 10 години, значи и е изнасяло. Нещастните в тоя формат си тръгват много по-рано.

Това изобщо не е така и доста често виждаме такива примери, не само тук във форума. Не знам кое точно не е ти е ясно.

Естествено че си има хора ги устройват такива отношения, включително и любовницата, която освен секса с готиния мъж получава и относителна свобода, евентуално и материални подаръци, достъп до среда, която иска и кариерно развитие. Да не говорим колко известни личности са постигнали успехите си по този начин и са се издигнали по полов път.
Това обаче почти никога не върви с единствената, неповторима, невероятна, изгаряща и изпепеляваща любов на живота, за която любовницата се е примирила с много неща, които вече споменах по назад. И това обилно гарнирано с едни обещания от благоверния, които в последствие се оказват чисти лъжи. Много съжалявам ама да прекараш така цялата си младост както е в примера даден преди две три страници си е жива трагедия. И не мога да нарека изживяване на любовта това да е получавала един х..., за който много пъти е отивала на прибежки и е откачила някоя почивка или екскурзия докато официалната съпруга си е мислила, че мъжът е в командировка. Така че в конкретния пример жената е мега здраво прецакана каквото и да твърди след години.

# 84
  • Обран бостан ;)
Да не говорим колко известни личности са постигнали успехите си по този начин и са се издигнали по полов път.

Според мен в този случай се бъркат понятията "любовница" и "метреса".

Любовница - жена с която си допадате сексуално и си запълвате сексуалните липси.

Метреса - жена, която използва секса с (влиятелен) мъж за да придобие нещо - материално, финансово или кариерно.

# 85
  • София
Според мен дори и нямаме представа колко двойки са в подобно положение - за пред хората са заедно и всичко е "традиционно", но зад закрити врата е съвсем друго.
В началото на 90-те добихме ясна представа като заваляха разводите. Сега със сигурност е в пъти по-рядко.

# 86
В началото на 90-те добихме ясна представа като заваляха разводите. Сега със сигурност е в пъти по-рядко.

Честно казано почвам да се чудя какъв ли е броя на мюсюлманките тук. Явно голям, щото те нали са със 700 години назад...
Едните ми баба и дядо  са се развели преди раждането ми, още 60-те години на 20 век. Нито съм чувал съседи (в 2 различни края на София) да ги обсъждат негативно, нито те самите смятаха развода като някакво тотално освобождаване и героизъм в защита на феминистката кауза.
Колко пък да са заваляли разводите 90-те?? Пълно беше с разведени мъже и жени и 80-те. На етажната площадка на блока, в който живеех, само майка ми и баща ми си бяха семейство на първата любов.
==============================
Опитвайки се да налагате личните си заблуди за обществените (и семейните Wink ) отношения за единствено валидни и правилни, изпадате в конфузното положение на хората-нагаждачи, следващи не личните си мнения (каквито нямат, защото такива изискват мислене), а обществената, тоест властовата нагласа. Сега не знам какво ще правите, когато и Галя от посолството обърне листа Simple Smile Simple Smile.
=====================

Нямах точно това в предвид. Единомислие за мен е ако единия каже А,  другия да каже Б.
В духа на темата този лаф би звучал така " Единия да каже Е, а другия Б". Wink

С това разсъждение съм склонен да се съглася, добавяйки едно съществено условие. Да, може, в случай, че и двете страни имат добро математическо образование Wink Wink

Скрит текст:
Да, вярно е, че жените понякога кoгaто казват "не" - това значи "да", но това съвсем не е нерационално и е подвластно на формулиране и разбиранe дори и със средствата на най-простата предикатна логика.
Като изходим от априорно непpотиворечивото и сигурно становище, че всяко нещо което не е "несиньо", е синьо (Blue), можем да генерализираме, че: -(-B) ≡ B - Тоест когато имаме "Не, не бе!", то трябва да е ясно, че това "Бе" трябва да е бе!

# 87
  • София

Честно казано почвам да се чудя какъв ли е броя на мюсюлманките тук. Явно голям, щото те нали са със 700 години назад...
Едните ми баба и дядо  са се развели преди раждането ми, още 60-те години на 20 век. Нито съм чувал съседи (в 2 различни края на София) да ги обсъждат негативно, нито те самите смятаха развода като някакво тотално освобождаване и героизъм в защита на феминистката кауза.
Колко пък да са заваляли разводите 90-те?? Пълно беше с разведени мъже и жени и 80-те. На етажната площадка на блока, в който живеех, само майка ми и баща ми си бяха семейство на първата любов.
==============================
Опитвайки се да налагате личните си заблуди за обществените (и семейните Wink ) отношения за единствено валидни и правилни, изпадате в конфузното положение на хората-нагаждачи, следващи не личните си мнения (каквито нямат, защото такива изискват мислене), а обществената, тоест властовата нагласа. Сега не знам какво ще правите, когато и Галя от посолството обърне листа Simple Smile Simple Smile.
=====================

Ние няма, но и ти недей, защото е нелепо да твърдиш, че твоят личен ограничен опит може да спори с опита на науката, в случая социология. Пък и статистиките виж за 90-те. Иначе разведени хора е имало, но и в края на 90-те, докато пишех научна работа на тема наркомании, трябваше да оборвам уж професионалния възглед, че наркомани и престъпници стават само децата на разведени родители. То кротък, не сме мюсюлмани, учЕни сме Simple Smile

# 88
  • Paris, France
И около нас имаше доста разводи през 70те и 80те и половината блок, където майка живееше в София бяха разведени. Едните ми баба и дядо са се развели в началото на 1930те, сестрата на баща ми и баща ми се се развеждали през 50те и 60те. Дядо ми имаше разведена братовчедка, живееща с разведената си дъщеря и внуците. Братовчедката е родена преди 1910г, но не помня точно коя. Да, по-малък е бил процента на разведените, но и продължителността на живота е била по-ниска. 🌞

А за мюсюлманите - в големите градове разводите сред ислямското население хич не бяха рядкост и преди 100г в Кайро е имало квартали с 50% разведени жени. Трябва да намеря къде го четох. Имах една учителка по математика, египтянка, 5 пъти разведена. Живееше с 3 пъти разведената си майка и 2 пъти разведената си баба. Баба и беше и овдовявала няколко пъти 🤣🥂. Ислямът приема доста видове разводи, даже просто по желание и не гледа на развода като на грях или нещо срамно. Ако по афганистанските села не могат да се развеждат и вдовиците не могат да се женят отново е заради местна култура, а не от религията. Също се приемат и бракове между бездетен ерген и разведена или вдовица с деца. Сещам се за кралица Назли, която след като се развежда от Фуад I се жени отново. Първата му жена се е оженила още 4 пъти след като се развежда с него. И това са били жени на крал! Тук и има съпрузите:

https://en.wikipedia.org/wiki/Shivakiar_Ibrahim

Бабата или прабабата на сегашния саудитски крал се жени за дядото, развежда се и се жени за полубрат му, развежда се и се жени отново за първия. Тази:

https://en.wikipedia.org/wiki/Hussa_bint_Ahmed_Al_Sudairi

Повечето известни египетски актриси, певици и танцьорки от миналото са женени и развеждани по няколко пъти.

# 89
Щото сте столичани Simple Smile В провинцията дори и 90-те разводите бяха рядкост, да не кажа, че помня такъв.

Общи условия

Активация на акаунт