Паралелна връзка с години

• 16 883
  • 254
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Рокси, едва се отърва от предишния, я си почивай

# 211
  • София
Рокса, махай го тоя, бре, 10 човека ли още да ти го кажем.
Съгласен съм с на Дренка размислите.
Да не си сА "флюбила"? Smile
Като тийнка го раздаваш, а не като 50 годишна жена. Wink
Ма няма лошо, някои си ги държат емоциите цял живот.
Не съм бе!
Седя и се чудя какво става просто, щото нищо не става.
Не се боря хич.

# 212
James, не осъзнаваш върху какво минно поле стъпи с тоя пост.
Естествено, че всяка жена трябва да е Единствена, за мъжа с който е в момента.
А вие, вървежните, които бройкате много,особено у тоя форум, обикновено сами с кучето свършвате ( котките ги оставам на жените)

# 213
Чакай малко, нали беше по-добре сам, отколкото зле придружен, или това само за жените важи? Wink
--------------------------
Аз обяснявам как Е. A как трябвало било да бъде според някого си е връх на субективизма и изобщо е без всякакво значение.
Много показателно за нечий характер е да чуя, прочета от него: "трябва да", което е ориентирано все към другия.
Не насилвам никого да приема нещата, както ги описвам, но ще повторя - от реалността не можеш да избягаш. А да си затваряш очите може да е удобно за известно време, но не е показател за висок интелект.

Вече по въпроса кой е вървежен, кой бройка, кой е с куче, котка, кой свършва без да му дадат чаша вода (сега, колко е бил жаден, оставяме настрана Simple Smile ), за тези неща не се изказвам, защото не познавам лично коментаторките, а и за разлика от тях не съм пророк и нямам интуиция за това как протичат и как ще свършат животити им.
Wink

# 214
  • София
Bowerick Wowbagger, легенда е, че жените са моногамни, а мъжете не. Хората не са моногамни, и двата пола. Все пак бива, когато си с някой да ти е единствен и неповторим, а ако не ти е, да продължиш без него. Каква причина има човек да е в любовна връзка, която всъщност не е любовна, защото човекът в момента не ти се струва единствен и неповторим.

# 215
Бояна, тъй като самият аз нито създавам легенди, нито определям кое е и кое не е легенда, то, извинете ме, но се отнасям скептично към категорични заявления от рода на: това е легенда, мит, идея, измислица, конспирация ако щеш, а пък това другото не е.
Какво бива и не бива при едни лични отношения решават личностите, участващи в тези отношения. Понякога могат да бъдат тоталитарни, като социалните отношения, тоест винаги едната страна решава, а другата се подчинява, но ми се иска да мисля, че това е рядкост. Не всички са настървени да копират обществените отношения БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ базирани на правото на силата, но маскиращи се като сила на правото Wink . Има хора, които не определяме какво бива или не бива за другите. Просто описваме реалността, такава, каквато я виждаме.
--------------
Коментарът ви е доста смислен, доколкото съм запознат сте професионалистка в областта на отношенията, но ще си позволя да ви обърна внимание върху нещо важно. Това е израза : "ни се струва". Той определя значението и смисъла на целия ви коментар.
Надявам се, разбирате защо.
-------------------
Самото заглавие на темата - паралелна връзка с години - подсказва, че подобни отношения не са някакво изключително стечение на обстоятелствата, напротив. Моралното осъждане, тип бива или не бива, не помага никому, напротив, носи единствено вреда. И то без изобщо да засягаме темата за субективността на който и да е морал.
Това е, което исках да кажа в отговор на мненията "Той трябва да..., тя трябва да..."
Съжалявам, че излезе толкова дълго, но поне давам на съфорумките възможност да открият много правописни и стилистични грешки, вярвам, че с това подпомагам общото удовлетворение във форума.
Simple Smile

# 216
  • София
.
--------------
Коментарът ви е доста смислен, доколкото съм запознат сте професионалистка в областта на отношенията, но ще си позволя да ви обърна внимание върху нещо важно. Това е израза : "ни се струва". Той определя значението и смисъла на целия ви коментар.
Надявам се, разбирате защо.
--
Много се радвам, че някой чете с разбиране. Естествено, че ни се струва единствен. Никой не е единствен изначално. За определен период, който при единици се оказва цял живот, този човек е единствен.
Хората не сме моногамни. Бракът е въведен насилствено и сравнително късно, за да може мъжът да не изостави жената с потомството и да си отгледат децата. И до днес в католическите държави по закон има еквивалента на въпроса в църквата по време на сватба "Някой има ли нещо против този брак, да го каже сега или да замълчи завинаги". Това се отнася до възможността младоженците да са полубрат и сестра, защото родителите са билиа любовници. И досега трябва месец преди да се ожениш да пуснеш обява във вестник или на табло в общината. Затова и няма секс преди брака, и прочее, знае се от векове, че кръвосмешението не е ок. Като се знае и, че хората не са моногамни. И естествено, че това с паралелната връзка е класика, казах още в началото на темата.

И все пак бива хората поне за известно време да се обожават като ще са в любовна връзка.

# 217
Дискусията се превръща в етимологическа, спор върху значението на отделни думи.
Що е то "любов", що е то "обожание"? Корена на думата е "бог". А невярващите какво правят?
За мен това е безпредметно, нито пък съм заинтересован някой да се съгласява с мнението ми.
Бих споменал само, че източниците ви на информация за историята на брака не са особено достоверни, макар да са ви научили да използвате неопределени категории като "сравнително малко време".
С какво сравнявате, примерно период от 6000 години като какъв го определяте?

# 218
Роки, специален поздрав за теб и твоя пън!

“- Ей, ще ми откъснеш ушите!
- Да не ми бягаш.
- Няма да ти бягам.
- Бягаш ми.
- Ами аз и така ще ти избягам.
- Аз не те задържам. Аз не искам любов от тебе. Аз, ако исках любов от тебе щеше да стане, като търговия. Любовта нищо не иска. Тя трябва да е като дишането. Вдишваш, издишваш. Навън, навътре без да мислиш. И с нас искам да е така. Да не мисля кога вземам и кога давам.“

„Тя като ме целуваше, ме държеше за ушите. Да не ѝ бягам. Като ме целуне и главата ми като консервна кутия – празна. Нищо не виждам и не чувам.“

# 219
Според мен никоя жена, която е доволна, щастлива и се чувства обичана и ценна, не напира да прекарва време със свекърви, деца и приятелите на мъжа.
Това желание идва от чувството за липса на отделено време и внимание по други направления във връзката. Та може и да се струва странно на някои за какво й е тая работа, ама проблемите винаги са другаде.

# 220
  • там, където ми харесва
А вие сблъсквали ли сте с човек , които не може да разбере , че не му трябва паралелна връзка и мине се не мине ви занимава. Аз лично да. Колкото и да му обяснявате той си държи на мнението и не разбира. Нито вижда ,нито чува. Такъв човек както и дадените примери с години не може да прогледне , стои си в тези отношения , защото му е изгодно или намира изгода. Това явно е тристранно.

# 221
  • София
Бях казала, че няма да говоря за приятелки, ама имам една, вече трета година се търкалят с любовника. "Край, късаме утре". "Ами то, дадохме си срок до Коледа, до Великден, до 8 март...." . И така си вървят нещата, не я знам как издържа да виси в това положение.

# 222
  • там, където ми харесва
Ами той може и да и плаща сметките ти от къде да знаеш и за това да са 3 та година заедно.

# 223
  • София
Може да си го обича и като няма нещо по-добро да си е доволна с това. Имах позната, която се разведе и поддържаше такава връзка с женен, докато не си намери човек, с когото да си имат връзка, да живеят заедно. Като го срещна и шкартира любовника.

# 224
  • там, където ми харесва
Да ,много правилно . Важното е ,че е открила правилният човек.

Общи условия

Активация на акаунт