ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честита баба Марта, бъдете здрави и щастливи.

# 226
  • София
Честит празник!

# 227
  • София
Да споделя нещо изключително важно, което видях от страницата на Дидева във ФБ:

Балообразуване за прием на кандидат-студенти
през академичната 2025/2026 година
във висшите училища в Република България (публ. 04.03.2025 г.)

Искам в тази връзка да изкажа огромната си благодарност на самата Дидева,
(която знам, че ще ме прочете), за това, което прави, за да ни държи информирани
за всичко важно, свързано с образованието.
Дидева, ти си злато! Благодаря ти! Flowers HibiscusGift HeartHug

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 08:41 от Kally May

# 228
Здравейте, отдавна не пиша, но Ви чета.

Кали, благодаря за тази ценна информация, на Дидева също (нашата пътеводна светлина).

Исках да Ви попитам до кое произведение са стигнали Вашите единайсетокласници по литература.
Имам чувството че в класа на девойката бая изостават и вероятно ще се наложи допълнителна помощ...

# 229
Здравейте, отдавна не пиша, но Ви чета.

Кали, благодаря за тази ценна информация, на Дидева също (нашата пътеводна светлина).

Исках да Ви попитам до кое произведение са стигнали Вашите единайсетокласници по литература.
Имам чувството че в класа на девойката бая изостават и вероятно ще се наложи допълнителна помощ...
И при моята изостават и то доста. Още са на Ноев ковчег

# 230
  • Пловдив
...последно чух за Ел. Пелин и "Андрешко".
Правиха драматизация на съдебен процес срещу Андрешко и коментирахме у нас.
Установих колко са се променили нещата от мое време. Аз помня,че разсъждавахме за Андрешко като защитник правата на бедните. И категорично го смятахме за положителен герой.
Сегашните 11-класници го осъдили да плати 300лв.за възпрепятстване изпълнението на служебни задължения.

# 231
  • София
Аз последно чух за "Паисий" на Вазов, но не беше много скоро.

# 232
Аз нямам спомен Андрешко да е бил положителен герой по мое време.

Сякаш Ноев ковчег върви при нас. Последно това видях да чете.

# 233
  • София
В зората на новото време "Андрешко" се учеше в седми клас, не е бил чак положителен, но в никакъв случай не беше отрицателен герой. Нещо като Робин Худ - ще остави бирника, пък за една нощ поне ще помогне на съселяните и на себе си, обсъждаше се, че е временно решение, а социалните проблеми и бедността дълготрайни и оставащи... Падна ми си на изпита за езикова гимназия и аз писах по другата тема, защото тъкмо се появяваше крайното мнение, че е престъпник, защото иска да избегне данъците и садист човекомразец, защото съдия-изпълнителят можел да умре през нощта в блатото ... Бях шокирана...
А иначе по темата - нямам идея къде са, твърдо ще се ходи на уроци по БЕЛ, учителката е тотал щета.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 09:58 от magi_sveta

# 234
  • у дома с любимите си хора
"Андрешко" на Елин Пелин, но мога да кажа, че препускат като луди. За два часа минават автор и произведение. Лично за мен недостатъчно, непълно и задълбаване в някакви дреболии, но не и важните неща. Последно ми показва някакъв тест върху "Ноев ковчег", който беше меко казано малоумен. Единият въпрос, който силно ме впечатли беше : "Как се тълкуват образите на една стара фотография – босо момченце до камила на фона на пясъчна пустиня?". Пак ще отбележа, че такива подробности са като за българска филология, а не като за 11 клас. Побъркват ме и въпроси, в които има верен и по-верен отговор. Значи или е верен, или не е. Какви са тия простотии с по-по-най-верен?!!!

# 235
  • В центъра на моретата
И нашите са на "Андрешко".
И като стана въпрос за учители, има ли читави такива за подготовка за ДЗИ, напр. от София, които работят онлайн? Девойката ходи при една дама, ама тя се оказа много заета и трудно се съчетават свободни двете.

# 236
  • Plovdiv, Bulgaria
Вчера синът ми каза, че му харесва Смирненски, а днес госпожата е чела Приказка за стълбата и още 2 произведения- На гости у дявола и Десетте заповеди.

# 237
  • София
Чух нещо за Вазов снощи.

И аз се интересувам от учители/школи по БЕЛ за ДЗИ, и нашата учителка е тотал щета. Съвети, препоръки?

# 238
Весела Михайлова в Междучасие, ако още има места.

# 239
  • Бургас
Дъщеря ми по Литература са стигнали до "Крадецът на праскови". Каза, че са доста напред с материала.

Общи условия

Активация на акаунт