ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • България, София
Добри, момичетата по - горе са писали вече.
Каката още не е работила по трудов договор и здравно я осигурява МУ.
Не помня дали внасяхме осигуровки само за юли и август или и за септември, като завърши гимназия и трябваше да започне следването.
Тя си взе ПИК от НАП, но мисля, че това може да стане само на място.
Оттам нататък е лесно подаване на декларация и плащане на осигуровка.
Трябва да я накарам да си провери статуса, защото миналото и по - миналото лято не сме внасяли осигуровки. Дори не съм се замисляла дали трябва. А и то реално само август месец им е цял във ваканция.
До след средата на юли имаха практика. А в края на септември започва зимният семестър.

# 301
  • София
Напоследък много малко време ми остава за бг-мамма...
Благодаря на всички, че следите нашият младеж и за хубавите пожелания!

За осигуровките, по спомен от големия ми син - дължат се за 2-3 летни месеца, в които не са студенти. Тамън им е време да се запознаят с великите е-government приложения, да си изкарат ПИК или КЕП, да се учат да си следят нещата с държавата Simple Smile
В СМГ мисля че имаха специална информационна сесия по темата втория срок на 12 клас (може би ги има навсякъде).
От университетите после ги осигуряват (българските университети). От университети в чужбина - носят се служебни бележки на няколко месеца (може би семестър) от университета. Ако не се предоставят - самоосигуряване (то все още е евтино).

# 302
Момичета да се похваля с набора. Два месеца прави проект с който участва в изложение организирано от ТУ Варна. Вчера беше денят, спечели второ място. Но по-важното е, че е една крачка напред в кандидатстването в университета. Има грамота, която му спестява приемния изпит.

# 303
  • София
swetlanago, страхотна новина, браво на набора! Kissing Heart Да е все така последователен и упорит и да ти дава поводи за радост и гордост Kissing Heart

# 304
swetlanago, браво на младежа! Все така целеустремен да бъде и занапред и да си спестява напрежение при всяка възможност!
Вилиан, как се развива ситуацията при дъщеря ти? Позитивен прогрес има ли?
Нашият хубавец се записа в клуб по дебати и другия уикенд се кани да участва в състезание - ще има ли и други приказливци от темата?

# 305
  • Пловдив
Swetlanago!
Чудесна новина!
Честит ти студент!!!!
Hands Clap

# 306
Еха, браво на детето!

# 307
  • Пловдив
Svetlana, браво на младежа !
Marini, моята щерка ще ходи на националното по дебати на 12-13 април. В края на миналата година имаше кръг в Благоевград, преди месец/или малко повече от месец/ беше в София. За съжаление, това май ще са последните състезания, т.к. спират финансирането.

# 308
  • В центъра на моретата
Състезания по дебати на АЕ има и онлайн. Дъщеря ми  миналата година ходи на няколко състезания в различни градове присъствено и се записаха и участваха и онлайн на такива.
Между другото, има дебати и на български език. Тази година по-рядко участва в такива, тъй като се впусна в други проекти, които сметка, че ще са ѝ от по-голяма полза за тази и следващата година.
Swetlanago, поздравления!

# 309
  • Пловдив
Zaek, моля за малко  повече информация или линк.
За разрешаване на кризи Модел на ООН къде може да провери за участие дъщеря ми. Миналата година ръководилката им от дебатите ги водеше, но тази година, заради хомофобски настроената им директорка, останаха без ръководител и децата не могат сами да се организират 😞

# 310
  • В центъра на моретата
От Best foundation им пращаха състезанията, на които участваха онлайн. Треньорите им пращаха платформите, на които се регистрираха.

# 311
  • В светлината на слънцето
svetlanago, голямо браво! Страхотна новина! Hands Clap Heart

# 312
Благодаря ви момичета! Набора точно там иска да учи, електро инженер.

# 313
  • София
svetlanago, вълшебна новина! Браво, браво на младежа! Gift Heart

Ще помрънкам малко.... Нямах си друга работа и да взема да цъкна у фейса на реклама за мъжки костюми... нали, щото балът не е след една година Rolling Eyes И познайте каква е темата на дневен ред вкъщи Head Band
А колкото повече гледам по българските сайтове, толкова повече се отчайвам от липсата на стил за сметка на чалга-уклона по брандовете. Дори няма да отварям дума за цените. И тук говоря за младеж; не искам да си представям за девойките какво е положението. И след като се ядосах на всичко това, ММ разумно предложи следващата априлска ваканция в Италия или UK, обличаме го там и се прибираме. Поне ще знаем, че качеството ще отговаря на цената си.

# 314
  • София
Кали, подсещаш ме за покупката на костюм на  нашия младеж. Joy
Облякохме го около 1-1.5 м. преди бала, влязохме в мола и обиколихме няколко магазина.
Явно в училище бяха коментирали кое от къде, даже вариант до Милано ... 'ей сега, как ли не.
Не знам по каква причина отхвърляше Теодор, след бала почна да ги харесва и да до купува разни неща от там.
Поиска първо в Андрюс (беше решил, че са най-яки, незнайно защо), оглеждаме и след малко, явно оценили ни като потенциални клиенти, пристига една г-жа, казваме си за какво сме, тя го оглежда от главата го петите и заключва: Официалните ни костюми да там, но той е прекалено дребен, само по поръчка, въпреки неприятния вкус влизаме в това отделение и попадаме в царството на кича - лъскаво, ярко, крещящо , цветя, ...може и пеперуди на имаше, вече не помня .... е тук вече младежът си върна за любезността: "не, не ми харесва нищо, приличат на килими" Joy
Минахме през Теодор, Мони и Десизо Мони. В крайна сметка от Мони взехме костюм, на който се наложиха малки корекции, а аксесоарите до донесоха от Дедизо Мони - (много) тъмно синьо, бяло и бордо бяха цветовете, тъмно син колан от Пантера, обувките спорни от Geox, бяло с бордо в задната част (аз повече харесах моделите на ecco - имаха варианти и за официални и за спортни,  но той избира)

Общи условия

Активация на акаунт