ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 581
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте, сладурани, браво на младите ви надежди за успехите и постиженията им. Прочетох последните няколко поста само. Ще видя по-нататък какво ще прочета.
Младежът ни от 31.1 вече е пълнолетен, а от 10.03 и е пълноправен шофьор. 😂😊 Днес ще ходим да си вземе свидетелството от КАТ.😂😂😂😂
Ученето го позаряза. От ноември записа шофьорски курс. Взе листовки и практическия изпит от първи път и ни заяви, че седмицата до 23.3 за последно ходи на училише с градски транспорт. Аз съм в потрес. Надявах се поне до лятото да се кротне.: да покарва през уикендите само. Опитахме се да го разубедим и накрая се разбрахме поне 1 месец да ходи с колата с един от нас като пътник отпред и да докарваме колата до вкъщи, а той да се връща с градски транспорт. След успешно взетия изпит 3-4 пъти врътваше около блока и тренираше паркирания с някой от нас в колата. Приятно сме изненадани, че прави паркиране с една маневра. Поне може да паркира, а иначе инструктора му в деня на изпита ни каза, че синковецът е много добър и да сме го пускали да кара.😂😂😂😂😂 Ще я видим тая работа. Надявам се да е вярно, че може да шофира.
Варненски майчета, дайте да се видим някъде в удобно за вас време и място!
Чао ог мен, сладурани!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 07:06 от ysap

# 316
  • В светлината на слънцето
Наборът няма търпение за шофьорските курсове вече. За костюм изобщо не сме мислили. Ще си намери. За бала на сестра си беше с дънки и риза. Ризата я взехме от P&C - Boss на много хубава цена (имаше намаления). Нацели и страхотен колан на Майкъл Корс за буквално смешни пари, понеже беше последен. Та може и там да гледате, защото при намаления може да се намерят страхотни неща на много добри цени. Без намаления са цифра. Пример: коланът беше над 300 лв, купихме го за 20 и малко. Там като намаляват цените, го правят сериозно. Въпросът е да се нацели.

# 317
  • София
Кардучи също може да го имате предвид при търсене на костюми. Цените са им по - високи, нямат намаления нито около баловете, нито за цялостана визия, но пък качеството е несравнимо с другите популярни марки.
Поздравления за младежа на svetlanago.

# 318
  • София
Ние понеже купуваме паркетни дрехи за сцена отдавна: купували сме на намления от Андрюс, от Кардучи (слагам ги наравно като качество) и най-вече от един сватбен салон в Младост, до спирката на метрото на Бизнес парка (от там облякохме и големия ни абитуриент - буквално за няколко часа, 2 месеца преди бала). В този магазин има различни класове и цени дрехи и много голям избор.
Ризи купуваме най-често: от Андрюс на промоция обикновено, защото му пасват най-добре.

# 319
...
Marini, моята щерка ще ходи на националното по дебати на 12-13 април. В края на миналата година имаше кръг в Благоевград, преди месец/или малко повече от месец/ беше в София. За съжаление, това май ще са последните състезания, т.к. спират финансирането.
Нашият хубавец е за първи път - още не е дорасъл за национално. Това ще е някакво друго състезание - пролетно състезание в София "Love4 x NEG Open 2025".
Успех на дъщеря ти! Flowers Four Leaf Clover
Никой у дома не се и сеща за бал и вълненията около него...Догодина ще ни отнесе вълната, но дотогава - блажено ще се подмотаваме.

# 320
  • България, София
Swetlanago, поздравления за младежа!
Хич не е малко да си отдъхнете по тази тема.

ysap, браво на наборчето.
Внимателно и безаварийно шофиране!
Така е най - добре, да вземе изпита и да започне да кара.
При мен се получи пауза от много години. После опреснителни курсове и много треперене, докато се отпусна.

Това с баловете още ми се вижда далече, а се приближава с всеки изминал ден.

# 321
  • Перник
Браво на децата за постигнатите успехи!

Моят младеж се готви за Български географски фестивал в края на април във Варна. За 2 точки не успя да се класира за национален кръг на олимпиадата по география.
В неделя срещу понеделник го прибирахме от 18-ти рожден ден, където пи уиски за пръв път (много гадно било, съгласна съм, и аз не харесвам уиски), след като през деня бяга 30 км. на RATCU  Панчарево.

Пазаруването за бала все още не е на дневен ред. Не смятаме да се изхвърляме по големи марки. Обяснила съм му, че BOSS, Десизо Мони и Мони се шият на едно и също място - във фабриката в Плевен. Сандро шият в Бяла Слатина, Ролман - в Гоце Делчев, макар и в доста намален мащаб вече.

# 322
  • София
Моят син днес беше на изложение за роботика и AI в ТУ в София. От училище ги водиха. Ами не е много впечатлен, не знам и какво би го впечатлило всъщност. Категоричен е, че университетът не е елитен. Не знам какво е очаквал.
На дневен ред е екскурзията до Лондон, даже заяви, че утре било безсмислено да ходи на училище. Трябвало да почине добре.
Не му се отразява добре втората смяна. Искам да идва краят на учебната година вече!

ПП: Поздравления на всички целеустремени набори за успехите!

# 323
  • Варна
Swetlanago, поздравления за младежа!
Хич не е малко да си отдъхнете по тази тема.

ysap, браво на наборчето.
Внимателно и безаварийно шофиране!
Така е най - добре, да вземе изпита и да започне да кара.
При мен се получи пауза от много години. После опреснителни курсове и много треперене, докато се отпусна.

Това с баловете още ми се вижда далече, а се приближава с всеки изминал ден.
Благодаря ти много и да ви се връща, ако и когато запишете курс за шофьор.
Аз на дърти години:30 карах курса. Нямахме кола почти 2г., а после си взехме един таралясник на 25 г., който хубаво го разкрасих от всякъде. След 1 година мъка по сервизи: все нещо му се разваляше и губеше мощност го бракувахмме. Беше сама за в града. Най-далече до Злагни пясъци отидохме и едвам се прибрахме. След още 2 г. си купихме по-читава кола, с която вече може да се каже, че станах шофьор.
За бала още не мислим, но тази година ще е абитуриент моят племенник. Още няма нищо за бала.
SvetkaK, много е жалко, че за две точки се е разминал от национална олимпиада. Знам какво е. Дъщеря ми така се размина в седми клас по физика заради 1.5т или 2.

# 324
  • София
ysap, честито пълнолетие на младежа ти! Да живее с размах, да сбъдва мечти, да постига цели и да поставя нови! И да ви обича и уважава до дълбоки старини Kissing Heart И безаварийно шофиране Flowers Four Leaf Clover

Момичета, браво на младежите, че участват в разни състезания, важно е, че са положили усилия и имат желание Kissing Heart

Тази година не се говори за бал у нас - наборът нещо не го отразява, леко му е мъчно, че ще приключи този етап, харесва си гимназиалните години. Бяха на екскурзия в Испания, организирана от училище, хареса му. Аз бОря болежки, оставила съм на самотек домочадието. Изморих се явно да "ръчкам" или ЕГН-то си казва тежката дума Joy В другата наборна тема споделиха, че имало идея да се включи в програмата изучаване на съвременни автори - направо усетих как ми присядат "онези" костилки от специалните за нас череши Joy

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 06:54 от beb4o_fb

# 325
Моля, помагайте с курс по английски за подготовка за IELTS. Намерих единствено в Дарби, но там са супер интензивни и не зная доколко се научава. Не трябва да е целогодишен, понеже няма време за такъв:(

# 326
  • София
shimbite, в British Council има, както и в Елина, IH House - също. Препоръка не мога да дам, тепърва ще проучвам и аз

# 327
  • Перник
...
SvetkaK, много е жалко, че за две точки се е разминал от национална олимпиада. Знам какво е. Дъщеря ми така се размина в седми клас по физика заради 1.5т или 2.

Мен ме е яд, на него "ич му не е" Joy Други неща го вълнуват - за географския фестивал във Варна проверил какви бегачески събития има този уикенд там - предпочитал да иде да бяга.

# 328
  • София
Моля, помагайте с курс по английски за подготовка за IELTS. Намерих единствено в Дарби, но там са супер интензивни и не зная доколко се научава. Не трябва да е целогодишен, понеже няма време за такъв:(
Avo Bel - има и 4 месечни курсове за подготовка за сертификати са на достъпни цени

# 329
  • София
Хей, привет!
Аз се завърнах от китайско и съм готова за уговорка за софийска среща. Simple Smile
Бала и в нас все още не е тема номер едно, предвид факта, че си имам седмокласник вкъщи.
Щерката беше в НБУ вчера. Беше доста разочарвана, че само са видели базата и нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт