ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 567
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета, какви хубави новини споделяте🤗!
Честито на приетия студент, както и за постиженията на всички чудесни младежи и девойки!
Понеже виждам, че обсъждате балове, наскоро бях потресена, когато фризьорката ме попита дали вече сме запазили заведение за бала (за нас!), защото масово хората били свършили тази работа и ние няма да можем да празнуваме, защото всичко ще е заето.
А вие запазихте ли😉? Продължава ли традицията тип малка сватба😊 или хората започват да се насочват към по-семпли почерпки?

# 346
  • Пловдив
Olive,
Малко по-горе се опитах да обясня същото...ама ти си го направила по-добре Heart Eyes за сертифицирането по АЕ

# 347
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като си думаме за IELTS, да споделя и личен опит.
за университета в Германия искат ИЕЛТС академик, а за виза за УК искат ИЕЛТС виза академик.
нито едните, нито другите признават другия сертификат, а няма шанс да изкараш единия и да ти трансферират оценката в другия.
нищо, че изпита е един и същ и скалата за оценяване също.
с една дума, платихме два пъти и се яви на изпит два пъти. поне няма яд с езика, може да се яви пак ако им хрумне да поискат още нещо.

при нас е дурдом, както казват руснаците.
КИТ иска документ, че последните две години (или май беше три) е учил всичко на английски. училището не знае какво да пише.
искат транскрипт на дветепоследни  години, повече от три седмици не могат да ни го направят.
от КИТ искат пдф на АСТ теста, а те не дават пдф, резултатите се  виждат само с достъп до сайта им. писахме за проблема и помолихме за съвет как да процедираме. вече десет дена няма отговор.
а крайният срок за кандидатстване наближава.

# 348
Добри, твоят син тази година ли завършва, или догодина?
Защо подавате сега документи?

# 349
  • Варна
Кандидатстването в Германия не е ли от 15.05 до някой си юли? Добри, сигурна ли си че времето ви притиска? Не ми звучи логично да е сега, при положение, че почти никой още няма диплома…. И за ТУМ знам със сигурност, че искат чуждестранните дипломи да минат през уни-асист, за КИТ вероятно също ще има нещо подобно, но най-добре питай в темата за немските университети, там са много полезни дамите и ще те насочат.

# 350
Завършва тази година.
Май и юни са изпитите, август излизат резултатите.
Кандидатства се с прогнозни оценки.
За КИТ ще кандидатства с английски, сега ще видя сайта.
30 април е срока

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 09:44 от st. Dobri

# 351
Велина ако догодина ще ходи на С1 , няма смисъл да се дават тези пари за изпит сега. Иначе е така , в горния регистър точки , получаваш сертификат за следващо ниво....
Не знам дали това важи за всички школи, където се провеждат серификатни изпити, защото набора преди две години, като се явява за С1 изкара 199 т. и си му дадоха сертификат С1. Така беше и за B2 - изкара 179 т. и му дадоха В2. Та, може би условията зависят от школата, не знам. Той се явява в  АВО.
И, аз мисля, че няма нужда да си причниява излишен стрес сега - направо да си се яви за С1, когато се почувства готова.
Марини, за 1т не му е достигнало и двата пъти
От 180 нагоре е С1
И от 200 нагоре С2...
Това казвам и аз, но в контекста на това, че пише, че ако си в горния регистър точки, получаваш сертификат за следващо ниво...А, според нашия опит не е така...За каквото кандидатстваш, това получаваш. Освен ако въобще не съм разбрала какво имаш предвид и в такъв случай се извинявам за уточненията.

# 352
Не е минал границата и затова не е получил по-високото ниво.
Шести клас Горинич изкара повече точки и директно си взе горното ниво.

# 353
Велина, а и Лулу, благодаря за идеите! На мен ми се струва нормално за рокля да е примерно 400-500лв. Ако ок успявам да запазя тази нормалност повече, ще е прекрасно! Та, Велина, дано да са нормални хора там!
Мисля, че при нас няма да е малка сватба, сигурно ще е в дома. Малко е рано, но на мен ми е за първа път и гледам да се ориентирам, да се подготвя що годе какво кога...
Аз не мисля,че е голямо събитие завършването, колко е крайълъглен камък в порастването на детето, както и пълнолетието, но по малко по различен начин.

# 354
  • София
Онази вечер една жена разказваше как роклята тази година на щерка й струвала 3 бона и за нея беше нормално, понеже нямало да има същата в техния град. Като се замисля, че този разход е много малко част от общата картина. Кому са нужни такива изхвърляния не знам. Но явно хората ги прави щастливи.

# 355
Да бе, ще дам три бона за парцал, който повече никога няма да се облече. За тези пари пръстен с диамант ще и купя.

# 356
Балкански изхвърляния, чупки, бибитки и фанфари - ще кажеш, че завършват Сорбоната. А то най-шумните абитуриенти завършват я Дъ́рвото, я някоя обикновена гимназия.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:54 от Michone

# 357
Аз се чудя родителите с какъв акъл влагат толкова пари в няколкочасова суета. Позната вече 4 рокля купуват в желанието да са уникални. Честно казано се радвам, че имам момче.

# 358
  • София
В тази връзка, скоро попаднах на това, някои нямат граници... на всичко...Laughing

"Каролина-Клер се оказа абитуриентката с най-скъпите и ефектни рокли тази година. Родителите ѝ платиха 15 000 лева за две рокли на дубайски дизайнери. Майката на момичето Меги Мичева изпрати писмо до редакцията на „Здравей, България”."

https://nova.bg/news/view/2016/06/01/149322/%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D … D0%BC%D0%BA%D0%B8

# 359
Да, да рокли за хиляди и на следващия ден буквално безработни и дължащи здравни осигуровки, които трябва да се платят задължително.

Общи условия

Активация на акаунт