От Бюрото по труда ме карат да приема неквалифицирана работа, която не желая

• 2 961
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Докато не вземат окончателно решение са длъжни да ти предоставят план за отпуски за 2025 г. Може да са се колебаели. После са решили и край.
Сега гледай да намериш работа и в изпитателния срок по-добре отпуска не взимай, дори да ти предлагат. Вземи после, като мине този срок.
Прочети си внимателно препоръките за подводни камъни и на интервюто, освен ако интервюиращия не попита за разрешение да се свърже с предишния работодател, не предлагай сама.

# 61
Най-вероятно, ако не приемеш, ще ти резнат обезщетенията.

# 62
Докато не вземат окончателно решение са длъжни да ти предоставят план за отпуски за 2025 г. Може да са се колебаели. После са решили и край.
Сега гледай да намериш работа и в изпитателния срок по-добре отпуска не взимай, дори да ти предлагат. Вземи после, като мине този срок.
Прочети си внимателно препоръките за подводни камъни и на интервюто, освен ако интервюиращия не попита за разрешение да се свърже с предишния работодател, не предлагай сама.

Няма как да сте накарат да приемеш неквалифицирана работа. Всичко трябва да е според квалификацията ти. За тях е по-добре да приемеш каквото и да е работа, за да е плюс за тях, че уж намирали реализация на хората. Преди години, когато аз бях на бюрото по труда беше по същия начин. Една млада служителка, която преди работеше по заведенията, ми каза така-" ти казва трябва да пробваш да работиш като сервитьорка. Не си работа това. Ще свикнеш". Аз самата тогава бях със стаж във финансова институция и след това известно време бях без работа, защото се върнах в родното ми място. И нямаше как аз да приема такава работа. Така че не им се връзвай. Действай смело напред. Вземай си паричките за безработица и в същото време си търси работа. Никой не може да те задължи да извършиш неквалифициран труд.

Общи условия

Активация на акаунт