Какво мислите...

• 2 626
  • 70
  •   1
Отговори
  • у нас
Какво мислите по въпроса, че евтините хора си купуват скъпи неща /дрехи, вещи и тн/? Скоро чух тази сентенция.
И трябва ли да се парадира с марките?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 18:25 от Sinara

# 1
Кои са евтини хора?

# 2
Всеки купува каквото му харесва и не знам на кого трябва да му пука кой какво си купува.

# 3
Под колко лева е евтино? И къде им е залепен етикета, че да мога да ги отсявам?

# 4
Според мен не е така брат ми ( 19 г ) си купува скъпи дрехи,обувки и ги носи по максимум 1 г , но за тийн си е съвсем нормално по модата да се води.
 Мъжа ми си купува също скъпи дрехи и обувки ( " маркови " ) но не се претрупва като мен и детето  и ги носи до скъсване..  За мен пък няма значение дали са 20 лв. или 300 лв. примерно.  Повечето хора се водят от това,че по - скъпото е по качествено и ще издържи повече като това важи за кола, телефон,  електро уреди и т.н

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:03 от simoonka

# 5
Това са относителни неща. Разбира се че който може да си го позволи ще си купува по-скъпи дрехи, мебели и т.н. Това не го прави некачествен човек. Всеки се разпростира според възможностите си.

# 6
  • София
Зависи и от хората и от вещите.
Понякога си заслужава да дадеш повече пари за нещо, но то да е по-качествено, да е по-добро, да го ползваш по-дълго и т.н.
Англичаните казват "Не съм толкова богат, за да пазарувам евтино." Не мисля, че е нужно да се разяснява смисълът.
Тези вещи с етикетите и стърчащото лого не са скъпи, не са и качествени. Или са ориентирани към определен таргет.
Наистина скъпото и доброто дори не се забелязва (сега, ясно е, че хубавата кола е лесно разпознаваема, но за другото ми е думата).
Има хора, които предпочитат 4-5 скъпи неща пред 30 евтинджоси. И обратното.
Въпросът е защо трябва на околните да им пука и защо общуват с хора, които парадират.
Ако са непознати, просто подминавай.

# 7
"Имането" е религия в тук. Да притежаваш е единствената цел на цели поколения. И това не се ограничава да скъпи предмети , ами дори на хора. Не е достатъчно да си с красива жена до себе си , трябва да я притежаваш. Не е достатъчно да имаш кола да те вози от точка А до точка Б, трябва да е висок клас лимузина дето гори като танк. Не е достатъчно да имаш покрив над главата си и да се чувстваш комфорт, трябва да е елитен квартал със съседи ИТ и банкери. А защо не и къща, като си почнал. да има просто , не че ще седнеш да плевиш трева.  Най-важното е другите да знаят ,че имаш пари.

# 8
  • София
Какво мислите по въпроса, че евтините хора си купуват скъпи неща /дрехи, вещи и тн/? Трябва ли да се парадира с марките?
Много черно-бял извод.
Да купуваш скъпа стока и да парадираш с нея са две различни неща.

# 9
Евтините хора коментират цените на нещата, които другите си купуват.

# 10
  • София
И това го има.

# 11
  • София
Може ли дефиниции за евтини хора и скъпи вещи според авторката на темата? Мерси.

# 12
  • у нас
Това е сентенция, която не съм я измислила аз. Досега не бях я чувала, но за няколко дни, я чух от различни хора. Стана ми интересно как го тълкувате вие.

# 13
Евтино и скъпо са относителни понятия. Защо се смята, че ако някой притежава скъпа, по мнение на околните, вещ,то  той парадира?
Всеки да си харчи парите както намери за добре, не е моя работа.
Сентенция та не съм я чувала, глупаво ми звучи.

# 14
Не е формулирано правилно питането. Има много скъпи неща, които не са "маркови" и не звучат познато за всеки, та да е нещо, с което открито да можеш да се изфраскаш.

Общи условия

Активация на акаунт